Articolul precedentTeam player
  Articolul următorDatoria ispravnicului

  Isaac – binecuvântare și profit

  Isaac a făcut semănături în tara aceea si a strâns rod însutit în anul acela, căci Domnul l-a binecuvântat. Geneza 26:12

  În parabola semănătorului, însutirea este randamentul maxim al pământului bun. În cazul cerealelor cum este orzul sau grâul, un bob semănat în pământ prielnic se multiplică de treizeci, şaizeci sau de o sută de ori. Randamentul acesta foarte ridicat poate fi explicat pe baza procesului de înfrăţire. Semănăturile de toamnă sunt adesea greu încercate de gerurile şi viscolele iernii. În aceste condiţii, unele plante mor lăsând în urmă locuri goale. Primăvara, când condiţiile de creştere devin prielnice, locul firelor lipsă este ocupat de fire noi, care se dezvoltă din rădăcina celor din jur. Astfel, dintr-un singur bob se dezvoltă până la urmă mai multe spice.

  Înfrăţirea este necesară şi la oameni. Adesea se creează lipsuri şi goluri serioase pe care nu are cine să le acopere. Sunt o mulţime de nevoi neîmplinite la care nu se gândeşte nimeni. Atunci este momentul ca cei din jur să suplinească ceea ce lipseşte. Porunca lui Dumnezeu dată omului de a se înmulţi şi a umple pământul poate fi bine aplicată şi acestui detaliu.

  Oricum, buruienile se grăbesc foarte mult să ocupe pământul bun. Răul are un procent foarte ridicat de multiplicare. De ce nu ar lua-o grâul înaintea buruienilor, pentru a produce rod mult şi binecuvântat? Ca şi semănăturile lui Isaac, am avea recolte însutite. Profitul de 10.000% este posibil datorită binecuvântării lui Dumnezeu peste munca noastră împlinită corect şi cu maximă străduinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi înfrăţi, pentru a spori profitul binelui cât mai mult? Observă locul gol în care se aşteaptă ca cineva să ia iniţiativa. Vei constata curând că ţi-ai găsit locul.

  Isaac - binecuvântare și profit - 2019. Cum poţi înfrăţi, pentru a spori profitul binelui cât mai mult? Observă locul gol în care se aşteaptă ca cineva să ia iniţiativa. Vei constata curând că ţi-ai găsit locul.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...