Isaac – binecuvântare și profit

Isaac a făcut semănături în tara aceea si a strâns rod însutit în anul acela, căci Domnul l-a binecuvântat. Geneza 26:12

În parabola semănătorului, însutirea este randamentul maxim al pământului bun. În cazul cerealelor cum este orzul sau grâul, un bob semănat în pământ prielnic se multiplică de treizeci, şaizeci sau de o sută de ori. Randamentul acesta foarte ridicat poate fi explicat pe baza procesului de înfrăţire. Semănăturile de toamnă sunt adesea greu încercate de gerurile şi viscolele iernii. În aceste condiţii, unele plante mor lăsând în urmă locuri goale. Primăvara, când condiţiile de creştere devin prielnice, locul firelor lipsă este ocupat de fire noi, care se dezvoltă din rădăcina celor din jur. Astfel, dintr-un singur bob se dezvoltă până la urmă mai multe spice.

Înfrăţirea este necesară şi la oameni. Adesea se creează lipsuri şi goluri serioase pe care nu are cine să le acopere. Sunt o mulţime de nevoi neîmplinite la care nu se gândeşte nimeni. Atunci este momentul ca cei din jur să suplinească ceea ce lipseşte. Porunca lui Dumnezeu dată omului de a se înmulţi şi a umple pământul poate fi bine aplicată şi acestui detaliu.

Oricum, buruienile se grăbesc foarte mult să ocupe pământul bun. Răul are un procent foarte ridicat de multiplicare. De ce nu ar lua-o grâul înaintea buruienilor, pentru a produce rod mult şi binecuvântat? Ca şi semănăturile lui Isaac, am avea recolte însutite. Profitul de 10.000% este posibil datorită binecuvântării lui Dumnezeu peste munca noastră împlinită corect şi cu maximă străduinţă.

Succesul la un pas de tine:

Cum poţi înfrăţi, pentru a spori profitul binelui cât mai mult? Observă locul gol în care se aşteaptă ca cineva să ia iniţiativa. Vei constata curând că ţi-ai găsit locul.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor