Articolul precedentSută la sută
  Articolul următorVă voi da o minte nouă

  Iacov – dragostea și trecerea timpului

  Astfel Iacov a slujit şapte ani pentru Rahela, şi anii aceştia i s-au părut ca vreo câteva zile, pentru că o iubea. Geneza 29:20

  Atât de încet trec minutele când trebuie să înceapă ceva frumos şi interesant! Cât de aşteptat este gongul care face să se ridice cortina! Parcă timpul a înţepenit şi trebuie să-l urnească cineva din loc.

  Când intrăm în vacanţă, ne-am dori să se oprească timpul sau să se deruleze cu încetinitorul. Şi cât de repede zboară când vrei să te bucuri de el!

  Este curios că cei şapte ani de aşteptare ai lui Iacov, înainte să o primească pe Rahela de soţie, i s-au părut aşa de puţini. Lucra şi slujea cu atâta pasiune; era aşa de concentrat asupra treburilor sale, încât nici nu avea răgaz să se gândească la trecerea timpului. Având o motivaţie puternică, percepţia timpului era cu totul alta.

  Din punctul de vedere al fizicii clasice, timpul trece cu măsuri egale. Din punctul de vedere al fizicii postmoderne, timpul nu mai curge uniform şi constant. Din punctul de vedere al sufletului, lucrurile sunt şi mai relative: a avea sau a nu avea timp este, în ultimă instanţă, o chestiune de suflet, şi nu de aritmetică. O socoteală incorectă din perspectiva sufletului duce la pierderi serioase de timp.

  Succesul la un pas de tine:

  Sufletul are nevoie şi de urgenţă, şi de relaxare. Avem nevoie şi de momente intensive, şi de clipe de refacere. Foarfecă este în mâna noastră. Putem tăia bucăţi mai scurte sau mai lungi, după dorinţă. Cel mai bine este să tăiem cu mintea bucăţile pentru suflet şi cu sufletul, bucăţile pentru minte. Ne vom găsi echilibrul şi liniştea de care avem nevoie.

  Iacov - dragostea și trecerea timpului - 2019. Sufletul are nevoie şi de urgenţă, şi de relaxare. Avem nevoie şi de momente intensive, şi de clipe de refacere. Foarfecă este în mâna noastră. Putem tăia bucăţi mai scurte sau mai lungi, după dorinţă. Cel mai bine este să tăiem cu mintea bucăţile pentru suflet şi cu sufletul, bucăţile pentru minte. Ne vom găsi echilibrul şi liniştea de care avem nevoie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...