Iacov – calea lui Dumnezeu

  Atunci Domnul a zis Iui Iacov: „întoarce-te în ţara părinţilor tăi şi în locul tău de naştere, si Eu voi fi cu tine”. Geneza 31:3

  Citim că cei din vechime primeau un sfat sau o poruncă de la Dumnezeu şi ascultau îndată. Nu ni se dau prea multe detalii despre modul concret în care avea loc acest fel de comunicare. Înclinăm să credem că de cele mai multe ori era un glas care putea fi auzit doar cu urechea sufletului. Un glas interior care se adresa minţii şi inimii celui doritor să asculte.

  Este uimitor că oamenii nu făceau niciodată confuzie între ceea ce spunea Dumnezeu şi dorinţele şi înclinaţiile lor personale. Pentru cei deprinşi să asculte vocea divină, distincţia devenea cu timpul aşa de clară, încât nu încăpea niciun dubiu în ceea ce priveşte originea şi conţinutul mesajului.

  Uneori Dumnezeu cerea lucruri grele şi ciudate, cum a fost jertfirea lui Isaac, de exemplu; dar de fiecare dată oamenii erau siguri că Dumnezeu le vorbeşte. Cu cât ascultau mai mult, cu atât înţelegeau mai bine.

  Pentru Iacov, nu era greu să-şi dea seama că Dumnezeu îi cere să se întoarcă acasă. El mai auzise glasul acesta inconfundabil vorbindu-i de la capătul scării, de la intrarea principală a cerului. Chiar şi tema avea continuitate. Dacă el avea să asculte, Dumnezeu urma să-l însoţească pe drum şi avea să fie cu el la destinaţie. Această perspectivă era prea frumoasă pentru ca Iacov să nu se conformeze fără şovăire.

  Propriile porniri erau aduse la tăcere de glasul care-i subordona viaţa.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum să-ţi perfecţionezi deprinderea de a distinge vocea lui Dumnezeu? Este nevoie de timp pentru a te deprinde cu tonul vocii Sale. Cu cât petreci mai mult timp alături de El în studiu şi rugăciune, cu atât îl vei înţelege mai clar.

  Iacov - calea lui Dumnezeu - 2019. Cum să-ţi perfecţionezi deprinderea de a distinge vocea lui Dumnezeu? Este nevoie de timp pentru a te deprinde cu tonul vocii Sale. Cu cât petreci mai mult timp alături de El în studiu şi rugăciune, cu atât îl vei înţelege mai clar.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...