Iacov – lupta cu Dumnezeu

  Apoi a zis; „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.” Geneza 32:28

  De multă vreme Dumnezeu dorea să cuprindă întreaga inimă a lui Iacov. dar el continua să opună rezistenţă cu o anumită parte a sufletului său. Este adevărat că el era suficient de spiritual pentru a înţelege corect soliile lui Dumnezeu pentru el, dar lucrul acesta nu însemna o consacrare totală. Asemenea unei cetăţi asediate, el mai păstra încă porţiuni de teren în care accesul lui Dumnezeu nu era permis. Dumnezeu nu dorea să intre cu forţa acolo unde prezenţa Sa nu era dorită şi acceptată.

  Iacov era disperat şi frământat de evenimentele care se pregăteau pentru dimineaţa următoare. Atunci Dumnezeu S-a apropiat de el. În confuzia şi disperarea care Se adunaseră asupra sufletului său, Iacov a crezut că Cel ce se apropie este un vrăjmaş. Întrucât se pregătea pentru o confruntare, reacţiile sale erau orientate spre apărare şi rezistenţă.

  Rezistenţa faţă de Dumnezeu nu este o metodă prea bună de protecţie. Cu cât suntem mai vulnerabili faţă de Dumnezeu, cu atât suntem mai bine apăraţi faţă de adevăraţii vrăjmaşi. Numai atunci când îi facem primirea lui Dumnezeu în cetatea inimii noastre. El ne face de necucerit.

  Dimineaţa, un bărbat şchiopăta din şold, dar era un mare biruitor în marea luptă. El era cu totul de partea lui Dumnezeu şi Dumnezeu era cu totul de partea lui. Până şi numele său cel nou dădea dovadă despre acest lucru. Ceea ce a urmat nu a fost decât consecinţa directă a capitulării fără rezerve a lui Iacov în faţa lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Care sunt locurile în care Dumnezeu nu are încă acces în viaţa ta? Fii conştient că El continuă să asedieze cu dragoste inima ta, pentru a fi întreagă numai a Lui. Abia atunci vei deveni o persoană invulnerabilă.

  Iacov - lupta cu Dumnezeu - 2019. Care sunt locurile în care Dumnezeu nu are încă acces în viaţa ta? Fii conştient că El continuă să asedieze cu dragoste inima ta, pentru a fi întreagă numai a Lui. Abia atunci vei deveni o persoană invulnerabilă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...