Iacov – lupta cu Dumnezeu

  Apoi a zis; „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu); căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.” Geneza 32:28

  De multă vreme Dumnezeu dorea să cuprindă întreaga inimă a lui Iacov. dar el continua să opună rezistenţă cu o anumită parte a sufletului său. Este adevărat că el era suficient de spiritual pentru a înţelege corect soliile lui Dumnezeu pentru el, dar lucrul acesta nu însemna o consacrare totală. Asemenea unei cetăţi asediate, el mai păstra încă porţiuni de teren în care accesul lui Dumnezeu nu era permis. Dumnezeu nu dorea să intre cu forţa acolo unde prezenţa Sa nu era dorită şi acceptată.

  Iacov era disperat şi frământat de evenimentele care se pregăteau pentru dimineaţa următoare. Atunci Dumnezeu S-a apropiat de el. În confuzia şi disperarea care Se adunaseră asupra sufletului său, Iacov a crezut că Cel ce se apropie este un vrăjmaş. Întrucât se pregătea pentru o confruntare, reacţiile sale erau orientate spre apărare şi rezistenţă.

  Rezistenţa faţă de Dumnezeu nu este o metodă prea bună de protecţie. Cu cât suntem mai vulnerabili faţă de Dumnezeu, cu atât suntem mai bine apăraţi faţă de adevăraţii vrăjmaşi. Numai atunci când îi facem primirea lui Dumnezeu în cetatea inimii noastre. El ne face de necucerit.

  Dimineaţa, un bărbat şchiopăta din şold, dar era un mare biruitor în marea luptă. El era cu totul de partea lui Dumnezeu şi Dumnezeu era cu totul de partea lui. Până şi numele său cel nou dădea dovadă despre acest lucru. Ceea ce a urmat nu a fost decât consecinţa directă a capitulării fără rezerve a lui Iacov în faţa lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Care sunt locurile în care Dumnezeu nu are încă acces în viaţa ta? Fii conştient că El continuă să asedieze cu dragoste inima ta, pentru a fi întreagă numai a Lui. Abia atunci vei deveni o persoană invulnerabilă.

  Iacov - lupta cu Dumnezeu - 2019. Care sunt locurile în care Dumnezeu nu are încă acces în viaţa ta? Fii conştient că El continuă să asedieze cu dragoste inima ta, pentru a fi întreagă numai a Lui. Abia atunci vei deveni o persoană invulnerabilă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...