Articolul precedentSecretul succesului
  Articolul următorCuvântul în chip omenesc

  Dina – mirajul cultural

  Dina, fata pe care o născuse lui Iacov Lea, a ieşit să vadă pe fetele tării. Geneza 34:1

  Interesul Dinei de a face cunoştinţă cu fetele din Sihem este un lucru normal pentru un nou venit în partea locului. Fata se născuse în Haran şi se întorsese cu familia ei pe locurile natale ale tatălui. Dar, din nefericire, ea nu cunoştea năravurile oamenilor locului. Nu-şi dădea seama de riscurile la care se expunea, aventurându-se plină de candoare şi inocenţă pe un teren plin de violenţă şi decădere morală. Prezenţa ei a devenit imediat un fel de picanterie atractivă pentru bărbaţii fără scrupule din zonă. Până când să se dumirească ce se întâmplă, Dina devenise deja victima unui viol.

  Pentru locuitorii din Sihem, păţania Dinei nu ridica niciun fel de întrebare în legătură cu aspectul legal sau moral. Dar pentru Iacov şi familia sa, incidentul era incalificabil. Un dram de prevedere ar fi scutit o mulţime de oameni de complicaţii inutile.

  A venit şi rândul celor din Sihem să constate cât de puţin se pricepeau la subtilităţile şi sensibilităţile religioase ale străinilor de lângă ei. Inocenţa Dinei a fost mic copil pe lângă lipsa de judecată a unei întregi cetăţi, cu mic cu mare. Aduşi de bunăvoie în imposibilitatea de a se apăra, bărbaţii din Sihem s-au expus fatal ascuţişului săbiei fiilor lui Iacov. Aceştia îşi răzbunau demnitatea terfelită, provocând un măcel fără rost.

  Uneori, ignoranţa faţă de sensibilităţile celor din jur produce încurcături cumplite. Interesul atent şi prevăzător ar putea face însă mult bine.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce ar trebui să cunoşti mai bine despre străinii de lângă tine? Sensibilităţile sau nepăsarea lor ar putea să te ajute să legi cele mai avantajoase relaţii. Aţi putea fi binecuvântaţi şi unii, şi alţii.

  Dina - mirajul cultural - 2019. Ce ar trebui să cunoşti mai bine despre străinii de lângă tine? Sensibilităţile sau nepăsarea lor ar putea să te ajute să legi cele mai avantajoase relaţii. Aţi putea fi binecuvântaţi şi unii, şi alţii.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...