Articolul precedentSecretul succesului
  Articolul următorCuvântul în chip omenesc

  Dina – mirajul cultural

  Dina, fata pe care o născuse lui Iacov Lea, a ieşit să vadă pe fetele tării. Geneza 34:1

  Interesul Dinei de a face cunoştinţă cu fetele din Sihem este un lucru normal pentru un nou venit în partea locului. Fata se născuse în Haran şi se întorsese cu familia ei pe locurile natale ale tatălui. Dar, din nefericire, ea nu cunoştea năravurile oamenilor locului. Nu-şi dădea seama de riscurile la care se expunea, aventurându-se plină de candoare şi inocenţă pe un teren plin de violenţă şi decădere morală. Prezenţa ei a devenit imediat un fel de picanterie atractivă pentru bărbaţii fără scrupule din zonă. Până când să se dumirească ce se întâmplă, Dina devenise deja victima unui viol.

  Pentru locuitorii din Sihem, păţania Dinei nu ridica niciun fel de întrebare în legătură cu aspectul legal sau moral. Dar pentru Iacov şi familia sa, incidentul era incalificabil. Un dram de prevedere ar fi scutit o mulţime de oameni de complicaţii inutile.

  A venit şi rândul celor din Sihem să constate cât de puţin se pricepeau la subtilităţile şi sensibilităţile religioase ale străinilor de lângă ei. Inocenţa Dinei a fost mic copil pe lângă lipsa de judecată a unei întregi cetăţi, cu mic cu mare. Aduşi de bunăvoie în imposibilitatea de a se apăra, bărbaţii din Sihem s-au expus fatal ascuţişului săbiei fiilor lui Iacov. Aceştia îşi răzbunau demnitatea terfelită, provocând un măcel fără rost.

  Uneori, ignoranţa faţă de sensibilităţile celor din jur produce încurcături cumplite. Interesul atent şi prevăzător ar putea face însă mult bine.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce ar trebui să cunoşti mai bine despre străinii de lângă tine? Sensibilităţile sau nepăsarea lor ar putea să te ajute să legi cele mai avantajoase relaţii. Aţi putea fi binecuvântaţi şi unii, şi alţii.

  Dina - mirajul cultural - 2019. Ce ar trebui să cunoşti mai bine despre străinii de lângă tine? Sensibilităţile sau nepăsarea lor ar putea să te ajute să legi cele mai avantajoase relaţii. Aţi putea fi binecuvântaţi şi unii, şi alţii.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...