Articolul precedentImportant e să crești
  Articolul următorCe este Cuvântul pentru noi

  Iacov – ceasul reformelor

  Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el; „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbati-vă hainele”. Geneza 35:2

  Primul lucru care se întâmplă în demersul unei reforme spirituale este atingerea divină asupra unui om, care începe să se trezească la realitate. El începe să devină conştient de nevoia de a interveni şi a face o schimbare în cursul comun al lucrurilor. Acest om începe să trăiască un simţământ de urgenţă, care îi va modifica întregul mod de gândire şi planurile de acţiune. În cazul de faţă, acest om a fost Iacov.

  Trecând prin lupta cu Dumnezeu de la pârâul Iaboc, viaţa lui a fost supusă unui proces de înnoire şi renaştere. Nu se mai simţea bine în obiceiurile şi felul său de a fi de altădată. Numele cel vechi al lui Iacov arăta spre una dintre slăbiciunile sale de caracter, pe care acum începu-se să o învingă. El avea permanent tendinţa să înşele pe cineva. A făcut acest lucru cu fratele său, cu tatăl său, cu unchiul său Laban. Dar acum inima sa dorea o altă viaţă; o viaţă liberă de ambiguitatea spirituală în care se complăcuse până atunci.

  În al doilea rând, reforma se extinde şi la persoanele din jurul omului supus procesului de renaştere spirituală. Familia lui Iacov continua să deţină o mulţime de idoli reprezentând zeităţi casnice din Haran. Rahela era foarte ataşată de aceste zeităţi şi le furase de acasă, de la Laban, când se pornise pe drumul de întoarcere la Sihem a lui Iacov din Padam Aran.

  Mutându-se la Betel, Iacov a început o reformă în familia sa. El a cerut ca toţi idolii să fie îndepărtaţi şi toate lucrurile să fie reaşezate. Această reformă privea până şi obiceiurile de sănătate şi igienă personală, precum şi purtarea îmbrăcămintei.

  Succesul la un pas de tine:

  Care lucruri ar trebui revizuite şi aduse la zi în viaţa ta? Obişnuieşte-te să-ţi revizuieşti obiceiurile cât încă acestea nu au devenit stăpâne pe viaţa ta!

  Iacov - ceasul reformelor - 2019. Care lucruri ar trebui revizuite şi aduse la zi în viaţa ta? Obişnuieşte-te să-ţi revizuieşti obiceiurile cât încă acestea nu au devenit stăpâne pe viaţa ta!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Primul război mondial

  Astăzi, dacă nu suntem atenți, putem aprinde un război sau, cu mai multă atenție, putem stinge un conflict. Ce vom face? Soluția lui Dumnezeu este întotdeauna împăcarea. Deși pare la îndemână, soluția războiului este cea mai costisitoare variantă. Abia după ce realizăm cât de mari sunt pierderile, regretăm, dar tardiv, că nu am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva pașnic un conflict.

  Iubindu-i pe cei care nu merită iubirea

  Scump Isus, Îți suntem pentru totdeauna recunoscători pentru harul Tău minunat! Mulțumesc că ne iubești chiar și în momentele noastre cele mai întunecate! Ajută-ne să manifestăm prin cuvinte și fapte dragostea Ta către aproapele.

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.

  Rugă pentru părinți

  Părinte ceresc, Îți predau azi părinții omenești pentru a-i acoperi cu mâna Ta ocrotitoare, pentru a-i întări cu puterea Ta fără margini și pentru a le da credința neclintită! PROVOCARE: Află care sunt anumite probleme și încercări cu care se confruntă părinții tăi și roagă-te pentru acestea în mod special!

  El kell nyernünk a mennyet

  „Vigyázzatok azért minden időben, kérvén, hogy méltókká tétessetek arra, hogy elkerüljétek mindezeket, amik bekövetkeznek, és...