Articolul precedentO zi binecuvântată
  Articolul următorDumnezeu nu te va respinge

  Iosif – între instinct și conștiință

  Cum aş putea să fac eu un rău atât de mare şi să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu? Geneza 39:9

  Ajuns în Egipt, Iosif a parcurs un pasaj extrem de dur al vieţii sale.

  Dar asprimea drumului nu a făcut altceva decât să-i consolideze viaţa spirituală. El începuse de timpuriu să primească descoperiri de la Dumnezeu despre demersul vieţii sale şi s-a deprins să privească dincolo de cercul imediat al împrejurărilor şi poate chiar peste linia orizontului. Pentru Iosif, Dumnezeu era o realitate permanent prezentă, la care se raporta printr-o viaţă devoţională regulată şi semnificativă. Astfel, putea detecta rapid primejdiile sufletului şi putea să reacţioneze prompt.

  Criza majoră a vieţii lui Iosif s-a ivit atunci când toate lucrurile păreau că merg bine şi din plin. Încercările şi ispitele nu ocolesc pe nimeni şi niciun loc nu este sigur în această privinţă. Vrăjmaşul sufletelor este activ peste tot şi îşi adaptează ispitele la orice situaţie.

  Soţia lui Potifar era plictisită şi nemulţumită de opulenţa şi viaţa fără griji pe care i-o oferea condiţia sa socială. Cum probabil că soţul ei lipsea destul de des de acasă, iar cel mai puternic bărbat din preajmă era Iosif, imaginaţia ei a început să dezvolte un scenariu de divertisment care părea să o scoată din rutina zilnică. Nu ştim exact cât de mult se practica un asemenea obicei pe la casele mari din Egipt, dar pentru Iosif acest lucru era categoric inacceptabil. Nu complicaţiile grave, care ar fi rezultat dintr-o asemenea aventură galantă, l-au determinat să nu accepte propunerea licenţioasă a stăpânei sale posesive, ci credinţa sa în Dumnezeu. Între instinct şi conştiinţă, Iosif a ascultat neabătut de glasul lui Dumnezeu din sufletul său.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi distinge diferenţa dintre principii şi impulsurile personale. Fii vigilent şi ferm când este vorba de a evita un compromis!

  Iosif - între instinct și conștiință - 2019. Poţi distinge diferenţa dintre principii şi impulsurile personale. Fii vigilent şi ferm când este vorba de a evita un compromis!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...