Articolul precedentBucuria odihnei
  Articolul următorDărnicie voioasă

  Iosif – succesul subteran

  Mai marele temniţei nu se mai îngrijea de nimic din ce avea Iosif iu ni.mă; pentru că Domnul era cu el. Şi Domnul îi dădea izbândă în tot ce făcea. Geneza 39:23

  Oamenii de succes nu sunt dependenţi prea mult de locul în care se află. Ei pot reuşi chiar şi în cele mai vitrege condiţii. În timp ce unii nu se pot menţine pe linia de plutire nici chiar în condiţii de mare calmă, oamenii cu adevărat de succes răzbesc chiar şi prin cea mai aprigă furtună.

  Iosif era parcă făcut să reuşească. Aruncat pe nedrept în temniţă şi uitat acolo chiar şi de cei cărora le făcuse bine, el începuse să se distingă printre întemniţaţi ca un om competent şi de nădejde. Nu a lipsit mult până când directorul închisorii să-i confere postul de adjunct. E posibil ca în această poziţie, viaţa sa după gratii să nu fi fost prea dură, deşi nu semăna cu libertatea şi prosperitatea de afară.

  Fără îndoială că Iosif avea calităţi manageriale remarcabile, cared făceau să se afirme oriunde s-ar fi aflat. Raportul sacru, însă, nu a făcut referire la acestea înaintea calităţilor sale sufleteşti şi a vieţii sale religioase. Biblia menţionează simplu că Dumnezeu era cu el şi îi dădea izbândă în toate.

  Prezenţa lui Dumnezeu în viaţa lui Iosif nu era un lucru întâmplător, sporadic şi dependent doar de alegerea divină. Domnul era cu Iosif pentru că şi Iosif era cu Domnul. El acorda timp, interes şi mijloace dezvoltării vieţii sale spirituale. Succesul lui Iosif chiar şi în condiţii de detenţie era asigurat tocmai datorită preocupărilor serioase pentru sufletul său şi pentru Dumnezeu. Prosperitatea sa era rezultatul şi oglinda realităţilor lui sufleteşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi prospera chiar şi în condiţii total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiţii nefavorabile. Poţi prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.

  Iosif - succesul subteran - 2019. Cum poţi prospera chiar şi în condiţii total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiţii nefavorabile. Poţi prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...