Articolul precedentBucuria odihnei
  Articolul următorDărnicie voioasă

  Iosif – succesul subteran

  Mai marele temniţei nu se mai îngrijea de nimic din ce avea Iosif iu ni.mă; pentru că Domnul era cu el. Şi Domnul îi dădea izbândă în tot ce făcea. Geneza 39:23

  Oamenii de succes nu sunt dependenţi prea mult de locul în care se află. Ei pot reuşi chiar şi în cele mai vitrege condiţii. În timp ce unii nu se pot menţine pe linia de plutire nici chiar în condiţii de mare calmă, oamenii cu adevărat de succes răzbesc chiar şi prin cea mai aprigă furtună.

  Iosif era parcă făcut să reuşească. Aruncat pe nedrept în temniţă şi uitat acolo chiar şi de cei cărora le făcuse bine, el începuse să se distingă printre întemniţaţi ca un om competent şi de nădejde. Nu a lipsit mult până când directorul închisorii să-i confere postul de adjunct. E posibil ca în această poziţie, viaţa sa după gratii să nu fi fost prea dură, deşi nu semăna cu libertatea şi prosperitatea de afară.

  Fără îndoială că Iosif avea calităţi manageriale remarcabile, cared făceau să se afirme oriunde s-ar fi aflat. Raportul sacru, însă, nu a făcut referire la acestea înaintea calităţilor sale sufleteşti şi a vieţii sale religioase. Biblia menţionează simplu că Dumnezeu era cu el şi îi dădea izbândă în toate.

  Prezenţa lui Dumnezeu în viaţa lui Iosif nu era un lucru întâmplător, sporadic şi dependent doar de alegerea divină. Domnul era cu Iosif pentru că şi Iosif era cu Domnul. El acorda timp, interes şi mijloace dezvoltării vieţii sale spirituale. Succesul lui Iosif chiar şi în condiţii de detenţie era asigurat tocmai datorită preocupărilor serioase pentru sufletul său şi pentru Dumnezeu. Prosperitatea sa era rezultatul şi oglinda realităţilor lui sufleteşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum poţi prospera chiar şi în condiţii total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiţii nefavorabile. Poţi prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.

  Iosif - succesul subteran - 2019. Cum poţi prospera chiar şi în condiţii total nefavorabile? Dacă Dumnezeu este cu tine, nu există condiţii nefavorabile. Poţi prospera oriunde, dacă alegi să fii alături de Dumnezeu.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...