Articolul precedentZiua preferată a Domnului
  Articolul următorMesagerul profetic se roagă

  Iosif – criteriul excelenței

  Şi Faraon a zis slujitorilor săi: ,,Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?” Geneza 41:38

  Faraonul s-a convins că sursa de reuşită a vieţii lui Iosif se afla în calităţile sale spirituale. Nu ştim exact ce ştia faraonul despre Duhul lui Dumnezeu, dar el constata cu uşurinţă superioritatea realizărilor lui Iosif, pe care I le atribuia Dumnezeului său. Este posibil ca expresia folosită de faraon să fi fost preluată chiar de la Iosif, care încercase să-i explice de unde vine puterea sa excepţională.

  Faraonul putea constata cu uşurinţă că Duhul lui Dumnezeu îi furniza lui Iosif cunoştinţe, informaţii şi date la care un om obişnuit nu avea acces. Era lesne de înţeles că un asemenea om putea lua cele mai eficiente decizii pentru interesul naţional imediat şi pe termen lung. Astfel că Iosif nu avea niciun contracandidat la funcţia de prim-ministru al Egiptului.

  Anii care au urmat s-au dovedit extrem de favorabili ţării Egiptului, în ciuda perioadei de secetă prelungită. Această calamitate naturală, cauzată de neputinţa Nilului de a mai asigura recoltele regulate de cereale, s-a transformat într-o strategie de dezvoltare fără precedent pentru statul egiptean şi mai ales pentru casa faraonului. Pe drept cuvânt, egiptenii puteau să-i ridice statuie acestui izbăvitor de neam.

  Secretul excelenţei lui Iosif este legat de prezenţa divină în viaţa sa. El cultivase cu grijă această realitate în toate circumstanţele prin care fusese silit să treacă şi a putut constata că Dumnezeu nu l-a lăsat nici la bine, nici la rău. Este plăcut să constatăm că şi faraonul a făcut această descoperire, pe care a transformat-o într-un criteriu sigur de selecţie.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce loc ocupă principiile divine în ierarhia valorilor tale personale? Lumea are şi astăzi nevoie de oameni ca Iosif. Poţi fi unul dintre ei!

  Iosif - criteriul excelenței - 2019. Ce loc ocupă principiile divine în ierarhia valorilor tale personale? Lumea are şi astăzi nevoie de oameni ca Iosif. Poţi fi unul dintre ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...