Articolul precedentOdihnă pentru suflet
  Articolul următorMomentul rochiei galbene

  Iosif – modeul de a vedea lucrurile

  Iosif le-a zis: „Fiţi fără teamă; căci sunt eu oare în locul lui Dumnezeu? Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume să scape viaţa unui popor în mare număr.” Geneza 50:19

  Iosif avea un mod de a vedea lucrurile care l-a ajutat foarte mult să depăşească momentele grele ale vieţii sale. Atunci când lucrurile au mers bine, Iosif nu şi-a schimbat filosofia de viaţă. El a continuat să privească partea plină a paharului.

  Fraţii săi se temeau că, după moartea tatălui lor, Iosif va recurge la represalii pentru relele tratamente pe care aceştia i le aplicaseră cândva. Este foarte posibil că ei aşa ar fi procedat. Dar Iosif continua să fie diferit. Încă din copilărie, el putea să vadă mâna Domnului călăuzind lucrurile. Acolo unde alţii ar fi văzut doar nenorociri fără număr, Iosif vedea clar mâna Providenţei lucrând.

  Nu ştim sigur dacă Iosif văzuse sfârşitul luminos al familiei sale, aşezată la loc de tihnă în delta Nilului, în timp ce caravana ismailiţilor îl căra spre Egipt. Poate că a fost adesea descurajat în timp ce anii se scurgeau, şi el continua să se afle în temniţă pe nedrept. Dar atunci când viaţa lui se apropia de final, Iosif privea în urmă cu satisfacţie şi putea distinge mişcarea mâinii călăuzitoare a lui Dumnezeu în viaţa sa.

  Pentru Iosif, deprinderea de a identifica planul lui Dumnezeu pentru sine nu era o sclipire de moment, ci o obişnuinţă practicată o viaţă. Acesta era un obicei format prin alegere şi realegere. Satisfacţiile pe care i le oferea acest mod de a privi lucrurile depăşeau cu mult puterea de înţelegere a fraţilor săi. Prin această distincţie, Iosif se dovedea un om superior.

  Succesul la un pas de tine:

  Modul tău de a vedea lucrurile are nevoie de o revizuire din timp în timp. Încearcă să priveşti viaţa dintr-o perspectivă nouă şi constructivă!

  Iosif - modeul de a vedea lucrurile - 2019. Modul tău de a vedea lucrurile are nevoie de o revizuire din timp în timp. Încearcă să priveşti viaţa dintr-o perspectivă nouă şi constructivă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...