Șifra și Pua – Ascultare în ilegalitate

Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Exod 1:17

Există momente şi situaţii în care trecem prin dileme morale şi conflicte de conştiinţă. Acesta este şi cazul moaşelor egiptene care trebuiau să aplice decretul faraonului de exterminare sistematică a lui Israel. Ceva în adâncul sufletului lor le spunea că această poruncă este imorală.
Locuind şi lucrând printre robii evrei, Şifra şi Pua au început să înţeleagă câte ceva din religia lor. Ele au început să compare religia lor cu ceea ce au văzut la evrei şi au tras concluzia că Dumnezeul lui Israel este mai mare şi mai vrednic de a fi ascultat. Au început să creadă in Dumnezeu şi în făgăduinţele Sale pentru poporul Său. într-un fel .iparte, ele au început să se simtă ataşate de acest popor, să-l iubească şi să-l ajute.

În această situaţie de criză, au ales să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni. Porunca faraonului a fost trecută cu vederea, şi ele, cele două moaşe, îi lăsau pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Totodată şi-au asumat responsabilitatea atitudinii lor şi au alcătuit şi un set de argumente pentru a se justifica în situaţia în care vor fi trase la răspundere.

Intuiţia lor a funcţionat perfect. Au fost chemate să dea socoteală de ilegalitatea pe care o comiteau, dar Dumnezeu a influenţat mintea faraonului să nu le facă niciun rău. Ba mai mult decât atât, Dumnezeu Şi-a arătat aprecierea pentru faptele lor de credinţă şi ascultare şi oricine a putut constata binecuvântarea şi prosperitatea lor personală.

Succesul la un pas de tine

:

Când cezarul şi Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poţi să asculţi decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conştiinţei luminată de Dumnezeu, şi vei fi binecuvântat!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor