Articolul precedentCea mai frumoasă zi
  Articolul următorRăscumpărare și pace din haos

  Șifra și Pua – Ascultare în ilegalitate

  Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Exod 1:17

  Există momente şi situaţii în care trecem prin dileme morale şi conflicte de conştiinţă. Acesta este şi cazul moaşelor egiptene care trebuiau să aplice decretul faraonului de exterminare sistematică a lui Israel. Ceva în adâncul sufletului lor le spunea că această poruncă este imorală.
  Locuind şi lucrând printre robii evrei, Şifra şi Pua au început să înţeleagă câte ceva din religia lor. Ele au început să compare religia lor cu ceea ce au văzut la evrei şi au tras concluzia că Dumnezeul lui Israel este mai mare şi mai vrednic de a fi ascultat. Au început să creadă in Dumnezeu şi în făgăduinţele Sale pentru poporul Său. într-un fel .iparte, ele au început să se simtă ataşate de acest popor, să-l iubească şi să-l ajute.

  În această situaţie de criză, au ales să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni. Porunca faraonului a fost trecută cu vederea, şi ele, cele două moaşe, îi lăsau pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Totodată şi-au asumat responsabilitatea atitudinii lor şi au alcătuit şi un set de argumente pentru a se justifica în situaţia în care vor fi trase la răspundere.

  Intuiţia lor a funcţionat perfect. Au fost chemate să dea socoteală de ilegalitatea pe care o comiteau, dar Dumnezeu a influenţat mintea faraonului să nu le facă niciun rău. Ba mai mult decât atât, Dumnezeu Şi-a arătat aprecierea pentru faptele lor de credinţă şi ascultare şi oricine a putut constata binecuvântarea şi prosperitatea lor personală.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Când cezarul şi Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poţi să asculţi decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conştiinţei luminată de Dumnezeu, şi vei fi binecuvântat!

  Șifra și Pua - Ascultare în ilegalitate - 2019. Când cezarul şi Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poţi să asculţi decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conştiinţei luminată de Dumnezeu, şi vei fi binecuvântat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...