Articolul precedentCea mai frumoasă zi
  Articolul următorRăscumpărare și pace din haos

  Șifra și Pua – Ascultare în ilegalitate

  Dar moaşele s-au temut de Dumnezeu şi n-au făcut ce le poruncise împăratul Egiptului, ci au lăsat pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Exod 1:17

  Există momente şi situaţii în care trecem prin dileme morale şi conflicte de conştiinţă. Acesta este şi cazul moaşelor egiptene care trebuiau să aplice decretul faraonului de exterminare sistematică a lui Israel. Ceva în adâncul sufletului lor le spunea că această poruncă este imorală.
  Locuind şi lucrând printre robii evrei, Şifra şi Pua au început să înţeleagă câte ceva din religia lor. Ele au început să compare religia lor cu ceea ce au văzut la evrei şi au tras concluzia că Dumnezeul lui Israel este mai mare şi mai vrednic de a fi ascultat. Au început să creadă in Dumnezeu şi în făgăduinţele Sale pentru poporul Său. într-un fel .iparte, ele au început să se simtă ataşate de acest popor, să-l iubească şi să-l ajute.

  În această situaţie de criză, au ales să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni. Porunca faraonului a fost trecută cu vederea, şi ele, cele două moaşe, îi lăsau pe copiii de parte bărbătească să trăiască. Totodată şi-au asumat responsabilitatea atitudinii lor şi au alcătuit şi un set de argumente pentru a se justifica în situaţia în care vor fi trase la răspundere.

  Intuiţia lor a funcţionat perfect. Au fost chemate să dea socoteală de ilegalitatea pe care o comiteau, dar Dumnezeu a influenţat mintea faraonului să nu le facă niciun rău. Ba mai mult decât atât, Dumnezeu Şi-a arătat aprecierea pentru faptele lor de credinţă şi ascultare şi oricine a putut constata binecuvântarea şi prosperitatea lor personală.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Când cezarul şi Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poţi să asculţi decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conştiinţei luminată de Dumnezeu, şi vei fi binecuvântat!

  Șifra și Pua - Ascultare în ilegalitate - 2019. Când cezarul şi Dumnezeu cer lucruri opuse, iar tu nu poţi să asculţi decât de unul dintre cei doi domni, urmează calea conştiinţei luminată de Dumnezeu, şi vei fi binecuvântat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...