Articolul precedentO zi de dialog cu Dumnezeu
  Articolul următorÎnvață să înduri

  Iochebet – providență și credință

  Fata lui Faraon i-a zis:„Ia copilul acesta, alăptează-mi-1, şi îţi voi plăti.” Femeia a luat copilul şi l-a alăptat. Exod 2:9

  Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, îngrijorarea părinţilor lui Moise atunci când şi-au dat seama că egiptenii vor sesiza existenţa copilului şi vor aplica decretul faraonului. Vremuri de felul acesta sunt ocazii de credinţă şi acţiune.
  Iochebet, mama lui Moise, nu putea să-i mai asigure o protecţie faţă de violenţa aducătoare de moarte a asupritorilor, dar putea să-l ascundă din faţa lor. Dificultatea consta în faptul că erau relativ puţine locuri sigure. Atunci ea s-a gândit la o soluţie neconvenţională. Spre surprinderea ei, Providenţa a preluat conducerea, iar până seara, nu numai că Moise se afla în siguranţă, ci ea însăşi avea să fie permanent prin preajma lui şi încă pe un salariu imperial.

  Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, bucuria şi recunoştinţa acestei mame, căreia Dumnezeu i-a răsplătit credinţa şi ascultarea, mult peste aşteptări. Trăirile ei sufleteşti s-au transmis, odată cu laptele matern, acestui copil al credinţei care avea să devină un bărbat al destinului.

  De regulă, rădăcinile marilor bărbaţi se ascund în primii lor ani de viaţă, iar Moise nu face excepţie. În cântecele de leagăn ale lui Iochebet, în primele jocuri şi cuvinte, în fiecare gest de mamă, se adunau toată credinţa şi devotamentul ei faţă de Dumnezeu, care era stăpân peste toate lucrurile. Acesta a fost mediul în care Moise a făcut primii paşi în viaţă, iar experienţa sa de mai târziu avea să fie marcată profund.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Educaţia copiilor este un mod de a-ţi investi credinţa pe termen lung. Fiecare efort conştiincios va fi răsplătit cândva şi merită să fie făcut cu toată inima.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...