Articolul precedentO zi de dialog cu Dumnezeu
  Articolul următorÎnvață să înduri

  Iochebet – providență și credință

  Fata lui Faraon i-a zis:„Ia copilul acesta, alăptează-mi-1, şi îţi voi plăti.” Femeia a luat copilul şi l-a alăptat. Exod 2:9

  Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, îngrijorarea părinţilor lui Moise atunci când şi-au dat seama că egiptenii vor sesiza existenţa copilului şi vor aplica decretul faraonului. Vremuri de felul acesta sunt ocazii de credinţă şi acţiune.
  Iochebet, mama lui Moise, nu putea să-i mai asigure o protecţie faţă de violenţa aducătoare de moarte a asupritorilor, dar putea să-l ascundă din faţa lor. Dificultatea consta în faptul că erau relativ puţine locuri sigure. Atunci ea s-a gândit la o soluţie neconvenţională. Spre surprinderea ei, Providenţa a preluat conducerea, iar până seara, nu numai că Moise se afla în siguranţă, ci ea însăşi avea să fie permanent prin preajma lui şi încă pe un salariu imperial.

  Nimeni nu ar putea descrie vreodată, în cuvinte pe măsură, bucuria şi recunoştinţa acestei mame, căreia Dumnezeu i-a răsplătit credinţa şi ascultarea, mult peste aşteptări. Trăirile ei sufleteşti s-au transmis, odată cu laptele matern, acestui copil al credinţei care avea să devină un bărbat al destinului.

  De regulă, rădăcinile marilor bărbaţi se ascund în primii lor ani de viaţă, iar Moise nu face excepţie. În cântecele de leagăn ale lui Iochebet, în primele jocuri şi cuvinte, în fiecare gest de mamă, se adunau toată credinţa şi devotamentul ei faţă de Dumnezeu, care era stăpân peste toate lucrurile. Acesta a fost mediul în care Moise a făcut primii paşi în viaţă, iar experienţa sa de mai târziu avea să fie marcată profund.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Educaţia copiilor este un mod de a-ţi investi credinţa pe termen lung. Fiecare efort conştiincios va fi răsplătit cândva şi merită să fie făcut cu toată inima.

  Iochebet - providență și credință - 2019. Educaţia copiilor este un mod de a-ţi investi credinţa pe termen lung. Fiecare efort conştiincios va fi răsplătit cândva şi merită să fie făcut cu toată inima.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...