Moise – intervenție prematură

A ieşit şi în ziua următoare; şi iată că doi evrei se certau. A zis celui ce n-avea dreptate: „Pentru ce loveşti pe semenul tău?” Şi omul acela răspuns: „Cine te-a pus pe tine mai mare şi judecător peste noi? Nu cumva ai de gând să mă omori şi pe mine cum ai omorât pe egipteanul acela?” Moise s-a temut şi a zis: „Nu mai încape îndoială că faptul este cunoscut.” Exod 2:13,14

Moise a avut parte de o surpriză neplăcută. El îşi făcuse mari visuri în legătură cu reacţia poporului său. El credea că evreii vor înţelege repede că el era gata să-i apere şi să-i elibereze din robie. Dar n a fost aşa. În loc să-i recunoască meritele şi eroismul intenţiilor, evreul căruia încerca să-i arate că nu avea dreptate i-a dat o replică neaşteptat de dură.
Fără să răspundă întrebării binevoitoare, omul cel nedrept a făcut referire la faptele lui Moise din ziua precedentă. Moise şi-a dat seama că lucrurile iau o întorsătură extrem de periculoasă. Dintr-o clipă în alta, oamenii faraonului aveau să-l caute pentru a da socoteală de fapta sa pripită. În consecinţă, nu a mai stat pe gânduri şi a dispărut în mare grabă. Urmau să treacă patruzeci de ani până când cursul lucrurilor avea să fie reluat, dar în condiţii cu totul schimbate.

Cu timpul, Moise şi-a dat seama că intervenţia sa a fost prematură. El a înţeles că o asemenea acţiune ca aceea a ieşirii din Egipt nu poate fi un eveniment local şi nici nu se produce de la sine. Dumnezeu avea să lucreze cu putere şi în faze succesive, până când această mişcare masivă să poată avea loc. Când soseşte timpul unui lucru, Dumnezeu Se ocupă cu grijă de toate detaliile pregătirii. Astfel este garantat succesul acţiunilor Sale.

Succesul la un pas de tine

:

Cum poţi şti dacă a sosit timpul prielnic pentru un lucru? Recunoaşte că există şi realităţi dincolo de simţămintele personale de urgenţă. Roagă-te şi lasă-L pe Dumnezeu să conducă lucrurile!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor