Articolul precedentLegea Dragostei
  Articolul următorProtecția lui Dumnezeu

  Moise – intervenție prematură

  A ieşit şi în ziua următoare; şi iată că doi evrei se certau. A zis celui ce n-avea dreptate: „Pentru ce loveşti pe semenul tău?” Şi omul acela răspuns: „Cine te-a pus pe tine mai mare şi judecător peste noi? Nu cumva ai de gând să mă omori şi pe mine cum ai omorât pe egipteanul acela?” Moise s-a temut şi a zis: „Nu mai încape îndoială că faptul este cunoscut.” Exod 2:13,14

  Moise a avut parte de o surpriză neplăcută. El îşi făcuse mari visuri în legătură cu reacţia poporului său. El credea că evreii vor înţelege repede că el era gata să-i apere şi să-i elibereze din robie. Dar n a fost aşa. În loc să-i recunoască meritele şi eroismul intenţiilor, evreul căruia încerca să-i arate că nu avea dreptate i-a dat o replică neaşteptat de dură.
  Fără să răspundă întrebării binevoitoare, omul cel nedrept a făcut referire la faptele lui Moise din ziua precedentă. Moise şi-a dat seama că lucrurile iau o întorsătură extrem de periculoasă. Dintr-o clipă în alta, oamenii faraonului aveau să-l caute pentru a da socoteală de fapta sa pripită. În consecinţă, nu a mai stat pe gânduri şi a dispărut în mare grabă. Urmau să treacă patruzeci de ani până când cursul lucrurilor avea să fie reluat, dar în condiţii cu totul schimbate.

  Cu timpul, Moise şi-a dat seama că intervenţia sa a fost prematură. El a înţeles că o asemenea acţiune ca aceea a ieşirii din Egipt nu poate fi un eveniment local şi nici nu se produce de la sine. Dumnezeu avea să lucreze cu putere şi în faze succesive, până când această mişcare masivă să poată avea loc. Când soseşte timpul unui lucru, Dumnezeu Se ocupă cu grijă de toate detaliile pregătirii. Astfel este garantat succesul acţiunilor Sale.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum poţi şti dacă a sosit timpul prielnic pentru un lucru? Recunoaşte că există şi realităţi dincolo de simţămintele personale de urgenţă. Roagă-te şi lasă-L pe Dumnezeu să conducă lucrurile!

  Moise - intervenție prematură - 2019. Cum poţi şti dacă a sosit timpul prielnic pentru un lucru? Recunoaşte că există şi realităţi dincolo de simţămintele personale de urgenţă. Roagă-te şi lasă-L pe Dumnezeu să conducă lucrurile!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...