Articolul precedentCea mai frumoasă minune
  Articolul următorMișcată de o tornadă

  Moise – chemare autentică

  Domnul a văzut că el se întoarce să vadă şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis:„Moise! Moiseî” El a răspuns: „Iată-mă!” Exod 3:4

  Atunci când adresează cuiva chemarea, Dumnezeu o face într-un mod distinct. Uneori alege momente deosebite, alteori le creează special. El doreşte să Se asigure că cel chemat este suficient de convins de semnificaţia momentului. Pentru acest lucru, Dumnezeu realizează condiţii speciale. Rugul aprins şi care nu se mistuia este un exemplu în această privinţă.
  Comentatorii raţionalişti ai acestui pasaj biblic au conceput tot felul de explicaţii cu privire la natura fenomenului descris aici. Cei mai mulţi cred că a fost o iluzie optică sau un alt fenomen natural. Ei nu pot accepta manifestarea supranaturalului sub formă de minuni şi fapte ale puterii lui Dumnezeu.

  Tufişul rezistent la flăcări trebuia să îi atragă atenţia lui Moise. Acest lucru a funcţionat perfect. Moise s-a întors să vadă şi atunci Dumnezeu l-a chemat.

  Numai când se întoarce cu faţa spre Dumnezeu omul poate înţelege şi primi chemarea. Interesul şi atenţia celui chemat sunt o parte a reuşitei acestei experienţe. Indiferenţa, blazarea şi rutina pot avea efecte negative în privinţa perceperii voinţei şi chemării lui Dumnezeu. Privind în altă parte sau fiind ocupaţi şi concentraţi asupra altui lucru, vom trece cu vederea sau vom înţelege greşit vocea lui Dumnezeu.

  Pasul următor este răspunsul omului. Moise a răspuns: „Iată-mă!” şi lucrul acesta este semnificativ. Dumnezeu poate folosi numai ceea ce Ii este pus la dispoziţie de bunăvoie. Drumul care urmează va fi lung şi anevoios, dar începutul corect este factorul determinant al succesului.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi sesiza în viaţa ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ţi câştige atenţia şi inima. Priveşte şi ascultă cu atenţie chemarea!

  Moise - chemare autentică - 2019. Poţi sesiza în viaţa ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ţi câştige atenţia şi inima. Priveşte şi ascultă cu atenţie chemarea!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...