Articolul precedentCea mai frumoasă minune
  Articolul următorMișcată de o tornadă

  Moise – chemare autentică

  Domnul a văzut că el se întoarce să vadă şi Dumnezeu l-a chemat din mijlocul rugului şi a zis:„Moise! Moiseî” El a răspuns: „Iată-mă!” Exod 3:4

  Atunci când adresează cuiva chemarea, Dumnezeu o face într-un mod distinct. Uneori alege momente deosebite, alteori le creează special. El doreşte să Se asigure că cel chemat este suficient de convins de semnificaţia momentului. Pentru acest lucru, Dumnezeu realizează condiţii speciale. Rugul aprins şi care nu se mistuia este un exemplu în această privinţă.
  Comentatorii raţionalişti ai acestui pasaj biblic au conceput tot felul de explicaţii cu privire la natura fenomenului descris aici. Cei mai mulţi cred că a fost o iluzie optică sau un alt fenomen natural. Ei nu pot accepta manifestarea supranaturalului sub formă de minuni şi fapte ale puterii lui Dumnezeu.

  Tufişul rezistent la flăcări trebuia să îi atragă atenţia lui Moise. Acest lucru a funcţionat perfect. Moise s-a întors să vadă şi atunci Dumnezeu l-a chemat.

  Numai când se întoarce cu faţa spre Dumnezeu omul poate înţelege şi primi chemarea. Interesul şi atenţia celui chemat sunt o parte a reuşitei acestei experienţe. Indiferenţa, blazarea şi rutina pot avea efecte negative în privinţa perceperii voinţei şi chemării lui Dumnezeu. Privind în altă parte sau fiind ocupaţi şi concentraţi asupra altui lucru, vom trece cu vederea sau vom înţelege greşit vocea lui Dumnezeu.

  Pasul următor este răspunsul omului. Moise a răspuns: „Iată-mă!” şi lucrul acesta este semnificativ. Dumnezeu poate folosi numai ceea ce Ii este pus la dispoziţie de bunăvoie. Drumul care urmează va fi lung şi anevoios, dar începutul corect este factorul determinant al succesului.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi sesiza în viaţa ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ţi câştige atenţia şi inima. Priveşte şi ascultă cu atenţie chemarea!

  Moise - chemare autentică - 2019. Poţi sesiza în viaţa ta lucruri supranaturale prin care Dumnezeu încearcă să-ţi câştige atenţia şi inima. Priveşte şi ascultă cu atenţie chemarea!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...