Articolul precedentOmul frumos
  Articolul următorCare va fi răspunsul nostru?

  Moise – semnul autorității

  Tu ridică-ţi toiagul, întinde-ţi mâna spre mare şi despic-o; şi copiii lui Israel vor trece prin mijlocul mării ca pe uscat. Exod 14:16

  Toiagul lui Moise fusese cu puţin timp în urmă un simplu toiag de păstor, dar la un moment dat acesta a devenit semnul autoritărității şi al prezenţei şi intervenţiei lui Dumnezeu. Acesta avea să fie cunoscut mai bine ca toiagul lui Dumnezeu. Când avea să vadă acest toiag în mâna lui Moise, Israel trebuia să ştie că Dumnezeu aprobararea pe care Moise o aducea la îndeplinire.
  Un fel de convingere puternică, aproape mistică, se năştea în mintea celor prezenţi, ori de câte ori se aflau în prezenţa acestui semn al autorităţii. O putere reală făcea lucrurile să se întâmple atunci când Moise purta toiagul lui Dumnezeu. Simţămintele poporului erau ceva mai mult decât amintirile fericite ale evenimentelor trecute, pe care acest toiag le evoca. Poporul era pătruns de o încredere puternică în călăuzirea şi intervenţia lui Dumnezeu pentru prezent şi viitor. Acest toiag devenise un simbol al reuşitei şi al siguranţei colective.

  Mintea omenească are nevoie de un element vizibil de identificare. Este necesar un semn pentru ca oamenii să recunoască proprietatea, provenienţa sau paternitatea unui lucru. Omul trebuie să vadă ceva concret pentru a putea accepta ceea ce nu se vede. Toiagul lui Dumnezeu şi al lui Moise îndeplinea foarte bine acest scop. Aşa au apărut mai târziu steagul, sigla, semnul de armă şi blazonul.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Există un singur risc, şi anume acela de a acorda mai mare importanţă simbolului ca obiect, decât realităţii pe care acesta o reprezintă. Atunci ne aflăm la graniţa idolatriei. Dar până la această extremă, utilitatea unui semn de autoritate este un lucru excelent. Alege-l şi foloseşte-l cu grijă!

  Moise - semnul autorității - 2019. Există un singur risc, şi anume acela de a acorda mai mare importanţă simbolului ca obiect, decât realităţii pe care acesta o reprezintă. Atunci ne aflăm la graniţa idolatriei. Dar până la această extremă, utilitatea unui semn de autoritate este un lucru excelent. Alege-l şi foloseşte-l cu grijă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...