Articolul precedentOmul frumos
  Articolul următorCare va fi răspunsul nostru?

  Moise – semnul autorității

  Tu ridică-ţi toiagul, întinde-ţi mâna spre mare şi despic-o; şi copiii lui Israel vor trece prin mijlocul mării ca pe uscat. Exod 14:16

  Toiagul lui Moise fusese cu puţin timp în urmă un simplu toiag de păstor, dar la un moment dat acesta a devenit semnul autoritărității şi al prezenţei şi intervenţiei lui Dumnezeu. Acesta avea să fie cunoscut mai bine ca toiagul lui Dumnezeu. Când avea să vadă acest toiag în mâna lui Moise, Israel trebuia să ştie că Dumnezeu aprobararea pe care Moise o aducea la îndeplinire.
  Un fel de convingere puternică, aproape mistică, se năştea în mintea celor prezenţi, ori de câte ori se aflau în prezenţa acestui semn al autorităţii. O putere reală făcea lucrurile să se întâmple atunci când Moise purta toiagul lui Dumnezeu. Simţămintele poporului erau ceva mai mult decât amintirile fericite ale evenimentelor trecute, pe care acest toiag le evoca. Poporul era pătruns de o încredere puternică în călăuzirea şi intervenţia lui Dumnezeu pentru prezent şi viitor. Acest toiag devenise un simbol al reuşitei şi al siguranţei colective.

  Mintea omenească are nevoie de un element vizibil de identificare. Este necesar un semn pentru ca oamenii să recunoască proprietatea, provenienţa sau paternitatea unui lucru. Omul trebuie să vadă ceva concret pentru a putea accepta ceea ce nu se vede. Toiagul lui Dumnezeu şi al lui Moise îndeplinea foarte bine acest scop. Aşa au apărut mai târziu steagul, sigla, semnul de armă şi blazonul.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Există un singur risc, şi anume acela de a acorda mai mare importanţă simbolului ca obiect, decât realităţii pe care acesta o reprezintă. Atunci ne aflăm la graniţa idolatriei. Dar până la această extremă, utilitatea unui semn de autoritate este un lucru excelent. Alege-l şi foloseşte-l cu grijă!

  Moise - semnul autorității - 2019. Există un singur risc, şi anume acela de a acorda mai mare importanţă simbolului ca obiect, decât realităţii pe care acesta o reprezintă. Atunci ne aflăm la graniţa idolatriei. Dar până la această extremă, utilitatea unui semn de autoritate este un lucru excelent. Alege-l şi foloseşte-l cu grijă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...