Articolul precedentCum scoatem aerul din pahar
  Articolul următorNu sunt mesaj spam! – 1

  Moise – delegarea autorității

  Alege din tot poporul oameni destoinici, temători de Dumnezeu oameni de încredere, vrăjmaşi ai lăcomiei; pune-i peste popor drept căpetenii peste o mie, căpetenii peste sută, căpetenii peste cincizeci şi căpetenii peste zece. Exod 18:21

  Un popor de robi a ieşit din Egipt ca pentru o călătorie de câteva zile, dar lucrurile s-au schimbat şi organizarea administrativă a devenit imperativă. Primul lucru necesar a fost instituirea unei autorităţi faţă de care fiecare individ să fie făcut responsabil şi căreia să i se dea ascultare. Această autoritate venea de la Dumnezeu şi era administrată de Moise.
  Curând au început să apară o mulţime de litigii şi neînţelegeri, care aveau nevoie de un adevărat aparat de justiţie în măsură să administreze dreptatea şi ordinea socială. Unei asemenea solicitări, un singur om, oricât ar fi fost de capabil, nu avea cum să-i facă faţă.

  Am fost obişnuiţi cu ideea că Dumnezeu i-a poruncit direct lui Moise cum să organizeze administraţia publică în Israel, dar aflăm că Ietro, preotul din Madian şi socrul lui Moise, a fost sursa de inspiraţie a sistemului.

  Autoritatea pe care căpeteniile lui Israel urmau să o exercite venea din două surse distincte. Prima autoritate era cea pe care ei deja o aveau prin calităţile lor personale. Ei erau oameni pricepuţi şi echilibraţi, în stare să facă deosebire între dreptate şi nedreptate, între adevăr şi minciună. Erau oameni evlaviosi si corecţi în relaţiile cu semenii.

  Acestei autorităţi implicite i-a fost conferită o a doua autoritate, explicită, prin funcţia publică încredinţată. Moise a delegat autoritatea poziţiei sale conducătorilor lui Israel, potrivit cu nivelul de responsabilitate al fiecăruia.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Identifică-ţi sursele personale de autoritate. Adu-ţi aminte că simpla poziţie socială nu este suficientă. Dezvoltă-ţi mai ales valoarea personală!

  Moise - delegarea autorității - 2019. Identifică-ţi sursele personale de autoritate. Adu-ţi aminte că simpla poziţie socială nu este suficientă. Dezvoltă-ţi mai ales valoarea personală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...