Articolul precedentCum scoatem aerul din pahar
  Articolul următorNu sunt mesaj spam! – 1

  Moise – delegarea autorității

  Alege din tot poporul oameni destoinici, temători de Dumnezeu oameni de încredere, vrăjmaşi ai lăcomiei; pune-i peste popor drept căpetenii peste o mie, căpetenii peste sută, căpetenii peste cincizeci şi căpetenii peste zece. Exod 18:21

  Un popor de robi a ieşit din Egipt ca pentru o călătorie de câteva zile, dar lucrurile s-au schimbat şi organizarea administrativă a devenit imperativă. Primul lucru necesar a fost instituirea unei autorităţi faţă de care fiecare individ să fie făcut responsabil şi căreia să i se dea ascultare. Această autoritate venea de la Dumnezeu şi era administrată de Moise.
  Curând au început să apară o mulţime de litigii şi neînţelegeri, care aveau nevoie de un adevărat aparat de justiţie în măsură să administreze dreptatea şi ordinea socială. Unei asemenea solicitări, un singur om, oricât ar fi fost de capabil, nu avea cum să-i facă faţă.

  Am fost obişnuiţi cu ideea că Dumnezeu i-a poruncit direct lui Moise cum să organizeze administraţia publică în Israel, dar aflăm că Ietro, preotul din Madian şi socrul lui Moise, a fost sursa de inspiraţie a sistemului.

  Autoritatea pe care căpeteniile lui Israel urmau să o exercite venea din două surse distincte. Prima autoritate era cea pe care ei deja o aveau prin calităţile lor personale. Ei erau oameni pricepuţi şi echilibraţi, în stare să facă deosebire între dreptate şi nedreptate, între adevăr şi minciună. Erau oameni evlaviosi si corecţi în relaţiile cu semenii.

  Acestei autorităţi implicite i-a fost conferită o a doua autoritate, explicită, prin funcţia publică încredinţată. Moise a delegat autoritatea poziţiei sale conducătorilor lui Israel, potrivit cu nivelul de responsabilitate al fiecăruia.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Identifică-ţi sursele personale de autoritate. Adu-ţi aminte că simpla poziţie socială nu este suficientă. Dezvoltă-ţi mai ales valoarea personală!

  Moise - delegarea autorității - 2019. Identifică-ţi sursele personale de autoritate. Adu-ţi aminte că simpla poziţie socială nu este suficientă. Dezvoltă-ţi mai ales valoarea personală!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...