Moise – întâlnire de gradul zero

Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, şi anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Şi Moise s-a suit sus. Exod 19:20

Dacă dorim să aflăm secretul puterii şi succesului lui Moise într-un asemenea proiect de maximă complexitate, trebuie sa urmărim câteva lucruri semnificative din viaţa sa. Primul este întâlnirea regulată cu Dumnezeu.
Muntele Horeb fusese locul primei lui întâlniri de gradul zero. Acolo Dumnezeu l-a chemat pentru a-l trimite în misiunea vieţii sale. începând de atunci, acest fel de întâlniri au continuat. Muntele a rămas locul preferat, unde Dumnezeu cobora, îl chema şi îl aştepta pe Moise să urce.

Nu avem prea multe detalii despre ce anume se întâmpla în fiecare oi azie când Moise era chemat pe munte, dar putem şti că Dumnezeu vorbea cu Moise şi îi încredinţa descoperirea planurilor Sale, pentru el şi pentru poporul Israel.

Omniprezenţa lui Dumnezeu face ca, practic, fiecare loc unde ne .iflăm să poată fi potrivit pentru o întâlnire cu El. Este totuşi importantă şi ambianţa unei asemenea întâlniri. Muntele oferă o perspectivă de unde pot fi văzute mai bine împrejurimile şi împrejurările. Acest lucru este important atunci când vrem să înţelegem planurile lui Dumnezeu pentru noi şi să ne înţelegem mai bine misiunea.

Muntele este deasupra celorlalte locuri, sugerând că însuşi Dumnezeu este mai presus de toate. Sfaturile, avertizările, poruncile şi făgăduinţele Sale sunt superioare şi chiar supreme. Motivele Sale şi cauza Sa sunt cu mult deasupra celor omeneşti.

Succesul la un pas de tine

:

Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului şi răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor