Articolul precedentTrandafirul fără spini
  Articolul următorNu sunt un mesaj spam! – 2

  Moise – întâlnire de gradul zero

  Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, şi anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Şi Moise s-a suit sus. Exod 19:20

  Dacă dorim să aflăm secretul puterii şi succesului lui Moise într-un asemenea proiect de maximă complexitate, trebuie sa urmărim câteva lucruri semnificative din viaţa sa. Primul este întâlnirea regulată cu Dumnezeu.
  Muntele Horeb fusese locul primei lui întâlniri de gradul zero. Acolo Dumnezeu l-a chemat pentru a-l trimite în misiunea vieţii sale. începând de atunci, acest fel de întâlniri au continuat. Muntele a rămas locul preferat, unde Dumnezeu cobora, îl chema şi îl aştepta pe Moise să urce.

  Nu avem prea multe detalii despre ce anume se întâmpla în fiecare oi azie când Moise era chemat pe munte, dar putem şti că Dumnezeu vorbea cu Moise şi îi încredinţa descoperirea planurilor Sale, pentru el şi pentru poporul Israel.

  Omniprezenţa lui Dumnezeu face ca, practic, fiecare loc unde ne .iflăm să poată fi potrivit pentru o întâlnire cu El. Este totuşi importantă şi ambianţa unei asemenea întâlniri. Muntele oferă o perspectivă de unde pot fi văzute mai bine împrejurimile şi împrejurările. Acest lucru este important atunci când vrem să înţelegem planurile lui Dumnezeu pentru noi şi să ne înţelegem mai bine misiunea.

  Muntele este deasupra celorlalte locuri, sugerând că însuşi Dumnezeu este mai presus de toate. Sfaturile, avertizările, poruncile şi făgăduinţele Sale sunt superioare şi chiar supreme. Motivele Sale şi cauza Sa sunt cu mult deasupra celor omeneşti.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului şi răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!

  Moise - întâlnire de gradul zero - 2019. Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului şi răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...