Articolul precedentTrandafirul fără spini
  Articolul următorNu sunt un mesaj spam! – 2

  Moise – întâlnire de gradul zero

  Domnul S-a coborât pe muntele Sinai, şi anume pe vârful muntelui. Domnul a chemat pe Moise pe vârful muntelui. Şi Moise s-a suit sus. Exod 19:20

  Dacă dorim să aflăm secretul puterii şi succesului lui Moise într-un asemenea proiect de maximă complexitate, trebuie sa urmărim câteva lucruri semnificative din viaţa sa. Primul este întâlnirea regulată cu Dumnezeu.
  Muntele Horeb fusese locul primei lui întâlniri de gradul zero. Acolo Dumnezeu l-a chemat pentru a-l trimite în misiunea vieţii sale. începând de atunci, acest fel de întâlniri au continuat. Muntele a rămas locul preferat, unde Dumnezeu cobora, îl chema şi îl aştepta pe Moise să urce.

  Nu avem prea multe detalii despre ce anume se întâmpla în fiecare oi azie când Moise era chemat pe munte, dar putem şti că Dumnezeu vorbea cu Moise şi îi încredinţa descoperirea planurilor Sale, pentru el şi pentru poporul Israel.

  Omniprezenţa lui Dumnezeu face ca, practic, fiecare loc unde ne .iflăm să poată fi potrivit pentru o întâlnire cu El. Este totuşi importantă şi ambianţa unei asemenea întâlniri. Muntele oferă o perspectivă de unde pot fi văzute mai bine împrejurimile şi împrejurările. Acest lucru este important atunci când vrem să înţelegem planurile lui Dumnezeu pentru noi şi să ne înţelegem mai bine misiunea.

  Muntele este deasupra celorlalte locuri, sugerând că însuşi Dumnezeu este mai presus de toate. Sfaturile, avertizările, poruncile şi făgăduinţele Sale sunt superioare şi chiar supreme. Motivele Sale şi cauza Sa sunt cu mult deasupra celor omeneşti.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului şi răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!

  Moise - întâlnire de gradul zero - 2019. Apropierea de cer este evidentă pe munte, iar puritatea aerului şi răcoarea izvoarelor ne trimit cu gândul la Dumnezeu. Fii prezent la întâlnirea cu El!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...