Articolul precedentBunătatea
  Articolul următorLegăturile în timpul suferinței

  Moise – conformitate cu originalul

  Să faceţi cortul şi toate vasele lui după chipul pe care vi-l voi arăta. Exod 25:9

  Timpul petrecut de Moise cu Dumnezeu pe munte a fost ocazia în care i-au fost transmise indicaţiile necesare realizării centrului de închinare. Din moment ce viaţa lui Israel se desfăşura în bivuac, era de aşteptat ca şi acest centru să fie, de asemenea, un cort. Trebuia să fie un cort deosebit, atât prin calitatea materialelor, cât şi prin piesele de inventar pe care avea să le conţină.
  Templul lui Israel din pustie urma să fie o lecţie permanentă despre Dumnezeu şi planul Său de mântuire. Fiecare detaliu avea să fie de maximă importanţă, pentru a nu distorsiona mesajul despre mântuire.

  Timp de patruzeci de zile, Moise a urmat cursuri de perfecţionare privind sistemul folosit de Dumnezeu pentru mântuirea oamenilor. Dacă este să evaluăm în termenii actuali, nivelul de informare la care a ajuns Moise este cu adevărat remarcabil. Cortul întâlnirii urma să reglementeze întreaga viaţă religioasă şi civilă a lui Israel, aşa că totul trebuia făcut cu cea mai mare exactitate.

  Dacă Templul din Ierusalim, care a preluat funcţiile Cortului întâlnirii după aşezarea poporului în ţară, a devenit unul dintre cele mai importante secrete ale succesului şi excelenţei lui Israel, acest lucru se datorează locului strategic pe care îl ocupa în economia şi cultura poporului ales.

  Moise a făcut toate obiectele şi a rânduit toate serviciile întocmai după prototipul arătat de Dumnezeu pe munte. Aprobarea divină nu a întârziat să se arate, iar Dumnezeu a preluat Cortul întâlnirii ca fiind locaşul Său, aflat în proprietatea Sa.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Urmează cu exactitate instrucţiunile, mai ales dacă acestea vin de la Dumnezeu. Pe această cale te asiguri de reuşiră.

  Moise - conformitate cu originalul - 2019. Urmează cu exactitate instrucţiunile, mai ales dacă acestea vin de la Dumnezeu. Pe această cale te asiguri de reuşiră.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...