Articolul precedentDe pază
  Articolul următorTrimite jos „fericirea” Ta

  Moise – schimbarea la față

  Copiii lui Israel se uitau la faţa lui Moise şi vedeau că pielea feţei lui strălucea; şi Moise îşi punea iarăşi marama pe faţă până ce intra ca să vorbească cu Domnul. Exod 34:35

  În timp ce Moise se afla în prezenţa lui Dumnezeu, faţa lui a început să reflecte slava care-l înconjura. Probabil că el nu-şi dădea seama de această realitate, dar atunci când s-a întors în mijlocul poporului, a sesizat că ceva nu mai era ca înainte. Oamenii se retrăgeau din faţa lui şi evitau să se expună deschis strălucirii de pe faţa sa. Ei nu se simţeau confortabil atunci când lumina de la Dumnezeu le atingea viaţa. Sentimentul nevredniciei şi al păcătoşeniei era un impediment cât se poate de serios în a sta faţă în faţă cu Moise.
  Pentru a atenua şocul produs asupra oamenilor din popor, Moise îşi acoperea faţa cu o maramă. Acest gest arată câtă grijă atentă şi sensibilă era în stare să dea pe faţă acest mare conducător spiritual. Cine nu ar fi folosit din plin o asemenea posibilitate, pentru a impresiona poporul şi a accentua diferenţa de nivel dintre el şi cei conduşi de el? Orice mare conducător doreşte să se învăluie într-o aură de mister şi strălucire, care să-i confere mitul de superioritate, în schimb Moise a găsit o formulă de a reduce la minimum această tendinţă.

  Acoperindu-şi faţa, el îi încuraja pe oameni să se apropie de el şi să se simtă cât mai confortabil în prezenţa sa. Misiunea lui era să medieze permanent între Dumnezeu şi ei şi nu ar fi folosit la nimic să-i îndepărteze. Schimbarea sa la faţă nu trebuia să fie un obstacol pentru cei care ar fi dorit să se apropie de Dumnezeu, ci dimpotrivă.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum faci să nu-i stânjeneşti pe oameni cu excelenţa ta? Acoperă-ţi în mod conştient o parte din strălucire şi apropie-te de ei!

  Moise - schimbarea la față - 2019. Cum faci să nu-i stânjeneşti pe oameni cu excelenţa ta? Acoperă-ţi în mod conştient o parte din strălucire şi apropie-te de ei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...