Articolul precedentCe este un stăpân
  Articolul următorAsigurare binecuvântată

  Maria și Aaron – bârfă în toată regula

  Maria şi Aaron au vorbit împotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevastă; căci luase o femeie etiopiană. Numeri 12:1

  Este posibil ca Sefora să nu fi fost exact ceea ce şi-ar fi dorit cumnatul şi cumnata ei. Poate că obiceiurile sale în gospodărie şi în ocaziile de familie să le fi creat unele nemulţumiri lui Aaron şi Măriei. Nu ar fi de mirare dacă unii vecini mai aruncau vreo vorbă de ocară la adresa familiei lor, făcând aluzie la femeia venerică pripăşită printre ei. Punând toate aceste motive unele lângă altele, Maria şi Aaron au început să-l vorbească de rău pe Moise, fratele lor. Cum urechile oamenilor sunt permanent deschise pentru astfel de vorbe, îndeletnicirea celor doi s-a transformat curând într-un obicei rău.
  Există circumstanţe în care o vorbă rea face repede înconjurul şi se i ransformă intr-o avalanşă de resentimente şi răutate, iar dacă cel vorbii de rău este cumva mai mare peste ceilalţi, pasiunea este amplificată şi mai mult. Poziţia conducătoare poate fi în sine un permanent motiv de nemulţumire, gelozie şi ceartă. Evreii porniţi pe drumul pribegiei prin pustie nu erau scutiţi de asemenea necazuri, iar slujba publică a lui Moise era un prilej nimerit pentru bârfă.

  Maria s-a umplut de lepră peste noapte şi oricine putea să-şi dea seama că acesta era un semn al dezaprobării lui Dumnezeu faţă de fapta sa. Singura soluţie pentru a ieşi din încurcătură au fost mărturisirea păcatului şi părăsirea lui. Numai pocăinţa adevărată îi putea reda Măriei locul de cinste, care era pe punctul de a fi pierdut. Se pare că revenirea a fost semnificativă, din moment ce Maria s-a vindecat de lepra de ocară.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum reacţionezi faţă de tendinţa celor din jur de a te atrage în cercul vicios al bârfelor de ocaziei? Fii conştient de josnicia şi de efectele rele ale acestui obicei şi poarte cu demnitate!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...