Articolul precedentAlege-L pe Isus
  Articolul următorCardul cadou al lui Dumnezeu

  Moise – excelența personală

  Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe faţa pământului. Numeri 12:3

  Atunci când cineva se remarcă prin curaj şi cutezanţă, ne-am aştepta cel mai puţin să fie şi un om blând. Când o spun alţii despre el, este o apreciere demnă de luat în seamă, dar atunci când afirmă el însuşi acest lucru despre sine nu pot fi decât două posibilităţi: ori se supraestimează, ori se cunoaşte cu adevărat şi este dotat cu o putere de autoevaluare foarte exactă. În cazul lui Moise, ultima variantă este adevărată.
  Blândeţea lui Moise nu era o componentă a personalităţii sale înnăscute. La părăsirea Egiptului, alta era descrierea pe care cineva ar fi putut-o face persoanei şi caracterului său. Capacitatea de a face faţă cu calm şi răbdare provocărilor oamenilor şi vicisitudinilor din deşert este un rezultat al şcolii pustiei, pe care a urmat-o timp de patruzeci de ani, păstorind oile socrului său. În această şcoală, el a trebuit să înveţe marea lecţie a dependenţei de Dumnezeu şi a renunţării la sine. Şcoala pustiei i-a oferit o calificare superioară în arta disciplinei personale. Blândeţea lui Moise era comportamentul exterior al unei ordini sufleteşti de cea mai bună calitate.

  Regretabil că într-un moment de oboseală şi uzură fizică avansată, această blândeţe l-a părăsit pentru un moment, lăsând loc unui gest de iritare care l-a costat enorm. Oricât ar fi fost de îndreptăţit gestul său de indignare în faţa stâncii, greşeala sa de om blând s-a dovedit a fi de o gravitate extremă. Dumnezeu i-a retras favoarea de a păşi în Ţara Făgăduinţei. Păcatele oamenilor blânzi au aceleaşi efecte devastatoare ca şi ale celorlalţi.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum poţi fi un om bun cu adevărat? Adu-ţi aminte că numai Dumnezeu este bun şi numai cu El poţi fi bun cu adevărat. Consacră-ţi timp să stai cu El!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...