Articolul precedentAlege-L pe Isus
  Articolul următorCardul cadou al lui Dumnezeu

  Moise – excelența personală

  Moise însă era un om foarte blând, mai blând decât orice om de pe faţa pământului. Numeri 12:3

  Atunci când cineva se remarcă prin curaj şi cutezanţă, ne-am aştepta cel mai puţin să fie şi un om blând. Când o spun alţii despre el, este o apreciere demnă de luat în seamă, dar atunci când afirmă el însuşi acest lucru despre sine nu pot fi decât două posibilităţi: ori se supraestimează, ori se cunoaşte cu adevărat şi este dotat cu o putere de autoevaluare foarte exactă. În cazul lui Moise, ultima variantă este adevărată.
  Blândeţea lui Moise nu era o componentă a personalităţii sale înnăscute. La părăsirea Egiptului, alta era descrierea pe care cineva ar fi putut-o face persoanei şi caracterului său. Capacitatea de a face faţă cu calm şi răbdare provocărilor oamenilor şi vicisitudinilor din deşert este un rezultat al şcolii pustiei, pe care a urmat-o timp de patruzeci de ani, păstorind oile socrului său. În această şcoală, el a trebuit să înveţe marea lecţie a dependenţei de Dumnezeu şi a renunţării la sine. Şcoala pustiei i-a oferit o calificare superioară în arta disciplinei personale. Blândeţea lui Moise era comportamentul exterior al unei ordini sufleteşti de cea mai bună calitate.

  Regretabil că într-un moment de oboseală şi uzură fizică avansată, această blândeţe l-a părăsit pentru un moment, lăsând loc unui gest de iritare care l-a costat enorm. Oricât ar fi fost de îndreptăţit gestul său de indignare în faţa stâncii, greşeala sa de om blând s-a dovedit a fi de o gravitate extremă. Dumnezeu i-a retras favoarea de a păşi în Ţara Făgăduinţei. Păcatele oamenilor blânzi au aceleaşi efecte devastatoare ca şi ale celorlalţi.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum poţi fi un om bun cu adevărat? Adu-ţi aminte că numai Dumnezeu este bun şi numai cu El poţi fi bun cu adevărat. Consacră-ţi timp să stai cu El!

  Moise - excelența personală - 2019. Cum poţi fi un om bun cu adevărat? Adu-ţi aminte că numai Dumnezeu este bun şi numai cu El poţi fi bun cu adevărat. Consacră-ţi timp să stai cu El!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...