Caleb – puterea de a fi diferit

Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a ui ni.it în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus, şi urmaşii lui o vor stăpâni. Numeri 14:24

Poţi fi un om excepţional fără să fii remarcat şi fără să fii aşezat în frunte. Dumnezeu are uneori oameni gata pregătiţi să intre pe teren, dar pe care nu-i introduce niciodată în joc. Când aceştia rămân operaţionali în tot cursul vieţii lor, chiar că ar merita să ne scoatem pălăria înaintea lor. Caleb este un nume care trebuie ţinut minte în acest urns. El se înscrie în categoria definită mai sus.
Ceea ce este specific acestei clase de oameni de excepţie este capacitatea lor de a fi autentici şi neinfluenţaţi de ideile şi atitudinile comune ale celor din jur. Poate că nu este o simplă întâmplare faptul că acest bărbat numit Caleb a fost selecţionat de Moise pentru a face parte din grupa de cercetaşi trimişi să evalueze situaţia din ţara Canaanului.

În cursul călătoriei lor secrete, iscoadele puteau să aprecieze personal situaţia generală şi să o descrie în termeni proprii. Caleb nu a fost influenţat de părerea generală a camarazilor săi, ci s-a simţit liber să exprime un punct de vedere diferit. Acolo unde ei vedeau ameninţare şi pi i icole, credinţa lui Caleb îl făcea să vadă ocazii de intervenţie pentru Dumnezeu. El găsea în trecutul recent destule situaţii asemănătoare la i are să se raporteze. El a demonstrat că era deja calificat să ia ţara în a apânire, iar peste ani, această calificare avea să-şi găsească împlinirea.

De același autor

Succesul la un pas de tine

:

Cât rămâi de autentic nunei când majoritatea se plânge de neajunsuri? Cu puţină disciplină I n i sonală, poţi găsi un folos din nereuşite şi neîmpliniri.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Caleb - puterea de a fi diferit - 2019. Cât rămâi de autentic nunei când majoritatea se plânge de neajunsuri? Cu puţină disciplină I n i sonală, poţi găsi un folos din nereuşite şi neîmpliniri. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.