Caleb – puterea de a fi diferit

Iar pentru că robul Meu Caleb a fost însufleţit de un alt duh şi a ui ni.it în totul calea Mea, îl voi face să intre în ţara în care s-a dus, şi urmaşii lui o vor stăpâni. Numeri 14:24

Poţi fi un om excepţional fără să fii remarcat şi fără să fii aşezat în frunte. Dumnezeu are uneori oameni gata pregătiţi să intre pe teren, dar pe care nu-i introduce niciodată în joc. Când aceştia rămân operaţionali în tot cursul vieţii lor, chiar că ar merita să ne scoatem pălăria înaintea lor. Caleb este un nume care trebuie ţinut minte în acest urns. El se înscrie în categoria definită mai sus.
Ceea ce este specific acestei clase de oameni de excepţie este capacitatea lor de a fi autentici şi neinfluenţaţi de ideile şi atitudinile comune ale celor din jur. Poate că nu este o simplă întâmplare faptul că acest bărbat numit Caleb a fost selecţionat de Moise pentru a face parte din grupa de cercetaşi trimişi să evalueze situaţia din ţara Canaanului.

În cursul călătoriei lor secrete, iscoadele puteau să aprecieze personal situaţia generală şi să o descrie în termeni proprii. Caleb nu a fost influenţat de părerea generală a camarazilor săi, ci s-a simţit liber să exprime un punct de vedere diferit. Acolo unde ei vedeau ameninţare şi pi i icole, credinţa lui Caleb îl făcea să vadă ocazii de intervenţie pentru Dumnezeu. El găsea în trecutul recent destule situaţii asemănătoare la i are să se raporteze. El a demonstrat că era deja calificat să ia ţara în a apânire, iar peste ani, această calificare avea să-şi găsească împlinirea.

Succesul la un pas de tine

:

Cât rămâi de autentic nunei când majoritatea se plânge de neajunsuri? Cu puţină disciplină I n i sonală, poţi găsi un folos din nereuşite şi neîmpliniri.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor