Articolul precedentAlege bine!
  Articolul următorStresul

  Core – sămânță de scandal

  Şi Core a chemat toată adunarea împotriva lui Moise şi Aaron, la uşa cortului întâlnirii. Atunci slava Domnului s-a arătat întregii adunări. Numeri 16:9

  Opoziţia este o realitate permanent necesară, dar când ostilitatea acesteia depăşeşte bunul simţ, lucrurile pot deveni critice şi se impune o măsură fermă. Oricât de competentă s-a dovedit conducerea lui Moise, acest lucru nu l-a scutit de necazuri cu opoziţia. Core, Datan şi Abiram formau un front din umbră, care s-a dovedit multă vreme tăcut şi inofensiv. Dar când oamenii au început să devină nemulţumiţi de condiţiile inerente ale pelerinajului purificator, cei trei au găsit terenul prielnic să-şi facă publicitate. În situaţii de felul acesta, nu trebuie mult ca numărul contestatarilor să devină o ameninţare reală la adresa ordinii publice.

  În situaţia de mai sus, nu de revolte şi răsturnări era nevoie, ci de pocăinţă şi întoarcere. Reforma trebuia făcută pe alt plan decât acela al structurii de guvernare.

  Lucrurile nu puteau fi luate din mâna lui Dumnezeu, în ciuda revoltei generalizate la care Moise şi Aaron au trebuit să asiste. În aceste condiţii, Dumnezeu a găsit de cuviinţă să intervină exemplar. Nu era timp pentru negocieri şi nici nu era cazul, aşa că Dumnezeu a intervenit în forţă. Grupul puciştilor a fost izolat şi lichidat în maniera aleasă de Dumnezeu.

  Este semnificativ faptul că instrumentul aducător de ordine a fost slava lui Dumnezeu. El a considerat că nu Moise şi Aaron sunt vizaţi de această răzmeriţă, ci chiar slava Sa, de aceea nu a întârziat să Şi-o manifeste. Cu pierderile şi lecţia de rigoare, lucrurile au fost aduse la normal.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora!

  Core - sămânță de scandal - 2019. Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...