Articolul precedentAlege bine!
  Articolul următorStresul

  Core – sămânță de scandal

  Şi Core a chemat toată adunarea împotriva lui Moise şi Aaron, la uşa cortului întâlnirii. Atunci slava Domnului s-a arătat întregii adunări. Numeri 16:9

  Opoziţia este o realitate permanent necesară, dar când ostilitatea acesteia depăşeşte bunul simţ, lucrurile pot deveni critice şi se impune o măsură fermă. Oricât de competentă s-a dovedit conducerea lui Moise, acest lucru nu l-a scutit de necazuri cu opoziţia. Core, Datan şi Abiram formau un front din umbră, care s-a dovedit multă vreme tăcut şi inofensiv. Dar când oamenii au început să devină nemulţumiţi de condiţiile inerente ale pelerinajului purificator, cei trei au găsit terenul prielnic să-şi facă publicitate. În situaţii de felul acesta, nu trebuie mult ca numărul contestatarilor să devină o ameninţare reală la adresa ordinii publice.

  În situaţia de mai sus, nu de revolte şi răsturnări era nevoie, ci de pocăinţă şi întoarcere. Reforma trebuia făcută pe alt plan decât acela al structurii de guvernare.

  Lucrurile nu puteau fi luate din mâna lui Dumnezeu, în ciuda revoltei generalizate la care Moise şi Aaron au trebuit să asiste. În aceste condiţii, Dumnezeu a găsit de cuviinţă să intervină exemplar. Nu era timp pentru negocieri şi nici nu era cazul, aşa că Dumnezeu a intervenit în forţă. Grupul puciştilor a fost izolat şi lichidat în maniera aleasă de Dumnezeu.

  Este semnificativ faptul că instrumentul aducător de ordine a fost slava lui Dumnezeu. El a considerat că nu Moise şi Aaron sunt vizaţi de această răzmeriţă, ci chiar slava Sa, de aceea nu a întârziat să Şi-o manifeste. Cu pierderile şi lecţia de rigoare, lucrurile au fost aduse la normal.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...