Core – sămânță de scandal

Şi Core a chemat toată adunarea împotriva lui Moise şi Aaron, la uşa cortului întâlnirii. Atunci slava Domnului s-a arătat întregii adunări. Numeri 16:9

Opoziţia este o realitate permanent necesară, dar când ostilitatea acesteia depăşeşte bunul simţ, lucrurile pot deveni critice şi se impune o măsură fermă. Oricât de competentă s-a dovedit conducerea lui Moise, acest lucru nu l-a scutit de necazuri cu opoziţia. Core, Datan şi Abiram formau un front din umbră, care s-a dovedit multă vreme tăcut şi inofensiv. Dar când oamenii au început să devină nemulţumiţi de condiţiile inerente ale pelerinajului purificator, cei trei au găsit terenul prielnic să-şi facă publicitate. În situaţii de felul acesta, nu trebuie mult ca numărul contestatarilor să devină o ameninţare reală la adresa ordinii publice.

În situaţia de mai sus, nu de revolte şi răsturnări era nevoie, ci de pocăinţă şi întoarcere. Reforma trebuia făcută pe alt plan decât acela al structurii de guvernare.

Lucrurile nu puteau fi luate din mâna lui Dumnezeu, în ciuda revoltei generalizate la care Moise şi Aaron au trebuit să asiste. În aceste condiţii, Dumnezeu a găsit de cuviinţă să intervină exemplar. Nu era timp pentru negocieri şi nici nu era cazul, aşa că Dumnezeu a intervenit în forţă. Grupul puciştilor a fost izolat şi lichidat în maniera aleasă de Dumnezeu.

Este semnificativ faptul că instrumentul aducător de ordine a fost slava lui Dumnezeu. El a considerat că nu Moise şi Aaron sunt vizaţi de această răzmeriţă, ci chiar slava Sa, de aceea nu a întârziat să Şi-o manifeste. Cu pierderile şi lecţia de rigoare, lucrurile au fost aduse la normal.

Succesul la un pas de tine

:

Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor