Core – sămânță de scandal

Şi Core a chemat toată adunarea împotriva lui Moise şi Aaron, la uşa cortului întâlnirii. Atunci slava Domnului s-a arătat întregii adunări. Numeri 16:9

Opoziţia este o realitate permanent necesară, dar când ostilitatea acesteia depăşeşte bunul simţ, lucrurile pot deveni critice şi se impune o măsură fermă. Oricât de competentă s-a dovedit conducerea lui Moise, acest lucru nu l-a scutit de necazuri cu opoziţia. Core, Datan şi Abiram formau un front din umbră, care s-a dovedit multă vreme tăcut şi inofensiv. Dar când oamenii au început să devină nemulţumiţi de condiţiile inerente ale pelerinajului purificator, cei trei au găsit terenul prielnic să-şi facă publicitate. În situaţii de felul acesta, nu trebuie mult ca numărul contestatarilor să devină o ameninţare reală la adresa ordinii publice.

În situaţia de mai sus, nu de revolte şi răsturnări era nevoie, ci de pocăinţă şi întoarcere. Reforma trebuia făcută pe alt plan decât acela al structurii de guvernare.

Lucrurile nu puteau fi luate din mâna lui Dumnezeu, în ciuda revoltei generalizate la care Moise şi Aaron au trebuit să asiste. În aceste condiţii, Dumnezeu a găsit de cuviinţă să intervină exemplar. Nu era timp pentru negocieri şi nici nu era cazul, aşa că Dumnezeu a intervenit în forţă. Grupul puciştilor a fost izolat şi lichidat în maniera aleasă de Dumnezeu.

De același autor

Este semnificativ faptul că instrumentul aducător de ordine a fost slava lui Dumnezeu. El a considerat că nu Moise şi Aaron sunt vizaţi de această răzmeriţă, ci chiar slava Sa, de aceea nu a întârziat să Şi-o manifeste. Cu pierderile şi lecţia de rigoare, lucrurile au fost aduse la normal.

Succesul la un pas de tine

:

Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Core - sămânță de scandal - 2019. Observă cu atenţie lecţiile istoriei şi învaţă din păţania altora! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.