Articolul precedentPentru 100 de lei
  Articolul următorSurprize, surprize!

  Moise și Aaron – pripeală fatală

  Atunci Domnul a zis lui Moise: „Pentru că n-aţi crezut în Mine, ca să Mă sfinţiţi înaintea copiilor lui Israel, nu voi veţi duce adunarea aceasta în ţara pe care i-o dau.” Numeri 20:12

  S-ar putea crede că un gest mărunt trece neobservat şi nu poate avea urmări grave. Cele mai multe asemenea lucruri nu vor fi comentate niciodată, dar se poate întâmpla ca unele gesturi mărunte să primească dimensiuni şi semnificaţii uriaşe.
  Un asemenea lucru s-a întâmplat la apele de la Meriba. Poporul căuta ceartă şi a început să-i ameninţe pe Moise şi pe Aaron. Se pare că Dumnezeu a tratat cu blândeţe şi înţelegere nemulţumirea poporului, din moment ce i-a poruncit lui Moise să le dea apă din stâncă. Consemnul era ca cei doi conducători doar să îi vorbească, stâncii, care fusese lovită mai înainte, pentru ca ea să se deschidă şi să dea apă. Dar Moise şi Aaron erau puţin agitaţi şi obosiţi de hărţuiala continuă la care erau supuşi, aşa că au mai adăugat şi de la ei câte ceva.

  Înfăţişându-se înaintea adunării, cei doi conducători au început să rostească vorbe de dojană şi mustrare nenecesare de acea dată şi, sub imperiul supărării, Moise a lovit de două ori cu toiagul în stâncă.

  Nu pare să fie o exagerare prea mare acest gest de nerăbdare şi mânie, dar semnificaţia lui nu poate fi trecută cu vederea. Dumnezeu dorea să transmită prin ei o mare lecţie. În acest simbol de primă mărime trebuia să fie transmisă lecţia mântuirii prin Hristos – Stânca cea lovită o singură dată la cruce şi Căreia trebuia doar să I se vorbească pentru a furniza apa vieţii ori de câte ori era nevoie.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Identifică situaţiile în care im mic gest are o mare semnificaţie. Exercită atenţie maximă în astfel de momente. Apreciară urmările în mod corespunzător!

  Moise și Aaron - pripeală fatală - 2019. Identifică situaţiile în care im mic gest are o mare semnificaţie. Exercită atenţie maximă în astfel de momente. Apreciară urmările în mod corespunzător!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...