Articolul precedentPentru 100 de lei
  Articolul următorSurprize, surprize!

  Moise și Aaron – pripeală fatală

  Atunci Domnul a zis lui Moise: „Pentru că n-aţi crezut în Mine, ca să Mă sfinţiţi înaintea copiilor lui Israel, nu voi veţi duce adunarea aceasta în ţara pe care i-o dau.” Numeri 20:12

  S-ar putea crede că un gest mărunt trece neobservat şi nu poate avea urmări grave. Cele mai multe asemenea lucruri nu vor fi comentate niciodată, dar se poate întâmpla ca unele gesturi mărunte să primească dimensiuni şi semnificaţii uriaşe.
  Un asemenea lucru s-a întâmplat la apele de la Meriba. Poporul căuta ceartă şi a început să-i ameninţe pe Moise şi pe Aaron. Se pare că Dumnezeu a tratat cu blândeţe şi înţelegere nemulţumirea poporului, din moment ce i-a poruncit lui Moise să le dea apă din stâncă. Consemnul era ca cei doi conducători doar să îi vorbească, stâncii, care fusese lovită mai înainte, pentru ca ea să se deschidă şi să dea apă. Dar Moise şi Aaron erau puţin agitaţi şi obosiţi de hărţuiala continuă la care erau supuşi, aşa că au mai adăugat şi de la ei câte ceva.

  Înfăţişându-se înaintea adunării, cei doi conducători au început să rostească vorbe de dojană şi mustrare nenecesare de acea dată şi, sub imperiul supărării, Moise a lovit de două ori cu toiagul în stâncă.

  Nu pare să fie o exagerare prea mare acest gest de nerăbdare şi mânie, dar semnificaţia lui nu poate fi trecută cu vederea. Dumnezeu dorea să transmită prin ei o mare lecţie. În acest simbol de primă mărime trebuia să fie transmisă lecţia mântuirii prin Hristos – Stânca cea lovită o singură dată la cruce şi Căreia trebuia doar să I se vorbească pentru a furniza apa vieţii ori de câte ori era nevoie.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Identifică situaţiile în care im mic gest are o mare semnificaţie. Exercită atenţie maximă în astfel de momente. Apreciară urmările în mod corespunzător!

  Moise și Aaron - pripeală fatală - 2019. Identifică situaţiile în care im mic gest are o mare semnificaţie. Exercită atenţie maximă în astfel de momente. Apreciară urmările în mod corespunzător!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...