Articolul precedentDoi lupi
  Articolul următorAlege partea bună

  Balaam – negociere pe muchie de cuțit

  Totuşi vă rog, rămâneţi aici la noapte, şi voi vedea ce-mi va mai spune Domnul. Numeri 22:19

  Cuvintele-cheie din acest răspuns oferit de Balaam oamenilor lui Balac sunt: „totuşi” şi „mai”. Cu toate că Dumnezeu îi spusese lui Balaam să nu-i asculte şi să nu-i însoţească pe aceşti trimişi şi să nu răspundă cererii lor de a rosti un blestem asupra lui Israel, el le-a spus „totuşi” să mai rămână până dimineaţa, să vadă el ce îi va „mai” spune Domnul. Acest răspuns le-a dat de înţeles oamenilor veniţi cu daruri şi atenţii regale că, dacă vor insista, cererea lor va fi onorată.
  Acest comportament şovăielnic a produs o mulţime de încurcături, atât pentru Balac, dar mai ales pentru Balaam însuşi. Blestemul cerut de Balac nu era necesar, pentru că Israel nu constituia o ameninţare reală pentru poporul lui Madian. Balac dorea să se asigure însă în mod suplimentar de reuşită, încercând pe orice cale să aducă neplăcerea lui Dumnezeu asupra poporului Său. La rândul lui, Balaam ştia că Israel este un popor binecuvântat de Dumnezeu şi, ca slujitor al Său, nu-i era permis să rostească blesteme împotriva acestuia. Dar mărimea darurilor oferite pentru acest serviciu atârna greu în deciziile personale ale profetului. De aceea, el a răspuns cu „totuşi” şi „mai”.

  Balaam spera că, după multe insistenţe înaintea lui Dumnezeu, El îi va permite să meargă cu oamenii lui Balac pentru a obţine darurile pe care şi le dorea atât de mult. În acest triunghi de interese, aspectul material şi interesul personal ocupă primul loc. Această verigă slabă avea să ducă la ruină întreaga afacere.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Ce vei face cu veriga slabă în negocierile de viitor? Aminteşte-ţi că interesul personal poate dăuna grav reuşitei unei tranzacţii. Rezistă acestei tentaţii!

  Balaam - negociere pe muchie de cuțit - 2019. Ce vei face cu veriga slabă în negocierile de viitor? Aminteşte-ţi că interesul personal poate dăuna grav reuşitei unei tranzacţii. Rezistă acestei tentaţii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...