Articolul precedentDoi lupi
  Articolul următorAlege partea bună

  Balaam – negociere pe muchie de cuțit

  Totuşi vă rog, rămâneţi aici la noapte, şi voi vedea ce-mi va mai spune Domnul. Numeri 22:19

  Cuvintele-cheie din acest răspuns oferit de Balaam oamenilor lui Balac sunt: „totuşi” şi „mai”. Cu toate că Dumnezeu îi spusese lui Balaam să nu-i asculte şi să nu-i însoţească pe aceşti trimişi şi să nu răspundă cererii lor de a rosti un blestem asupra lui Israel, el le-a spus „totuşi” să mai rămână până dimineaţa, să vadă el ce îi va „mai” spune Domnul. Acest răspuns le-a dat de înţeles oamenilor veniţi cu daruri şi atenţii regale că, dacă vor insista, cererea lor va fi onorată.
  Acest comportament şovăielnic a produs o mulţime de încurcături, atât pentru Balac, dar mai ales pentru Balaam însuşi. Blestemul cerut de Balac nu era necesar, pentru că Israel nu constituia o ameninţare reală pentru poporul lui Madian. Balac dorea să se asigure însă în mod suplimentar de reuşită, încercând pe orice cale să aducă neplăcerea lui Dumnezeu asupra poporului Său. La rândul lui, Balaam ştia că Israel este un popor binecuvântat de Dumnezeu şi, ca slujitor al Său, nu-i era permis să rostească blesteme împotriva acestuia. Dar mărimea darurilor oferite pentru acest serviciu atârna greu în deciziile personale ale profetului. De aceea, el a răspuns cu „totuşi” şi „mai”.

  Balaam spera că, după multe insistenţe înaintea lui Dumnezeu, El îi va permite să meargă cu oamenii lui Balac pentru a obţine darurile pe care şi le dorea atât de mult. În acest triunghi de interese, aspectul material şi interesul personal ocupă primul loc. Această verigă slabă avea să ducă la ruină întreaga afacere.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Ce vei face cu veriga slabă în negocierile de viitor? Aminteşte-ţi că interesul personal poate dăuna grav reuşitei unei tranzacţii. Rezistă acestei tentaţii!

  Balaam - negociere pe muchie de cuțit - 2019. Ce vei face cu veriga slabă în negocierile de viitor? Aminteşte-ţi că interesul personal poate dăuna grav reuşitei unei tranzacţii. Rezistă acestei tentaţii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...