Balaam – negociere pe muchie de cuțit

Totuşi vă rog, rămâneţi aici la noapte, şi voi vedea ce-mi va mai spune Domnul. Numeri 22:19

Cuvintele-cheie din acest răspuns oferit de Balaam oamenilor lui Balac sunt: „totuşi” şi „mai”. Cu toate că Dumnezeu îi spusese lui Balaam să nu-i asculte şi să nu-i însoţească pe aceşti trimişi şi să nu răspundă cererii lor de a rosti un blestem asupra lui Israel, el le-a spus „totuşi” să mai rămână până dimineaţa, să vadă el ce îi va „mai” spune Domnul. Acest răspuns le-a dat de înţeles oamenilor veniţi cu daruri şi atenţii regale că, dacă vor insista, cererea lor va fi onorată.
Acest comportament şovăielnic a produs o mulţime de încurcături, atât pentru Balac, dar mai ales pentru Balaam însuşi. Blestemul cerut de Balac nu era necesar, pentru că Israel nu constituia o ameninţare reală pentru poporul lui Madian. Balac dorea să se asigure însă în mod suplimentar de reuşită, încercând pe orice cale să aducă neplăcerea lui Dumnezeu asupra poporului Său. La rândul lui, Balaam ştia că Israel este un popor binecuvântat de Dumnezeu şi, ca slujitor al Său, nu-i era permis să rostească blesteme împotriva acestuia. Dar mărimea darurilor oferite pentru acest serviciu atârna greu în deciziile personale ale profetului. De aceea, el a răspuns cu „totuşi” şi „mai”.

Balaam spera că, după multe insistenţe înaintea lui Dumnezeu, El îi va permite să meargă cu oamenii lui Balac pentru a obţine darurile pe care şi le dorea atât de mult. În acest triunghi de interese, aspectul material şi interesul personal ocupă primul loc. Această verigă slabă avea să ducă la ruină întreaga afacere.

De același autor

Succesul la un pas de tine

:

Ce vei face cu veriga slabă în negocierile de viitor? Aminteşte-ţi că interesul personal poate dăuna grav reuşitei unei tranzacţii. Rezistă acestei tentaţii!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Balaam - negociere pe muchie de cuțit - 2019. Totuşi vă rog, rămâneţi aici la noapte, şi voi vedea ce-mi va mai spune Domnul. Numeri 22:19 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.