Balac – nemulțumire ieftină

  Balac s-a aprins de mânie împotriva lui Balaam; a bătut din mâini şi a zis lui Balaam: „Eu te am chemat să-mi blestemi vrăjmaşii, şi iată că de trei ori tu i-ai binecuvântat!” Numeri 24:10

  În această situaţie, Balac a dat dovadă de o voinţă mai puternică decât era nevoie. El îi cerea unui profet să-i împlinească dorinţa şi ambiţiile. Era dispus să plătească bani grei şi aştepta ca serviciile să fie pe măsură. Atunci când lucrurile nu s-au întâmplat conform aşteptărilor sale, Balac a fost nemulţumit şi i-a adresat reproşuri grele lui Balaam.
  Balac avea o mulţime de dumnezei străini, dar nu pierduse întru totul cunoştinţa Viului Dumnezeu. El ştia că Israel era poporul ales, dar ţinea morţiş să-L determine pe Dumnezeu să-Şi lepede poporul. Când planul acesta nu a reuşit, a fost profund indignat.

  Această supărare era cu totul neîndreptăţită. Voinţa lui se ridica împotriva şi mai presus de voinţa lui Dumnezeu. Lucrul acesta nu era numai imoral, dar şi dăunător. Rezultatele impunerii voinţei personale împotriva voii lui Dumnezeu au constituit o sursă de prejudicii serioase pentru toate părţile implicate.

  Finalul acestei istorii este trist pentru toţi. Israel avea să piardă zeci de mii de tineri. Moab şi Madian aveau să fie ucişi pentru implicarea lor în acest conflict nenecesar, iar Balaam avea să fie omorât de armata lui Israel la luarea în stăpânire a cetăţii lui de reşedinţă.

  Dumnezeu şi voia Sa au suveranitatea asupra lucrurilor. Nemulţumirea cu privire la neîmplinirea dorinţelor personale este subţire şi neîntemeiată, deoarece scopul lui Dumnezeu este întotdeauna mai bun şi mai folositor pentru toată lumea.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi să-ţi dai seama când nemulţumirile tale sunt neîntemeiate? îndreaptă lucrurile la timp pentru a evita pierderi ruşinoase!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...