Balac – nemulțumire ieftină

  Balac s-a aprins de mânie împotriva lui Balaam; a bătut din mâini şi a zis lui Balaam: „Eu te am chemat să-mi blestemi vrăjmaşii, şi iată că de trei ori tu i-ai binecuvântat!” Numeri 24:10

  În această situaţie, Balac a dat dovadă de o voinţă mai puternică decât era nevoie. El îi cerea unui profet să-i împlinească dorinţa şi ambiţiile. Era dispus să plătească bani grei şi aştepta ca serviciile să fie pe măsură. Atunci când lucrurile nu s-au întâmplat conform aşteptărilor sale, Balac a fost nemulţumit şi i-a adresat reproşuri grele lui Balaam.
  Balac avea o mulţime de dumnezei străini, dar nu pierduse întru totul cunoştinţa Viului Dumnezeu. El ştia că Israel era poporul ales, dar ţinea morţiş să-L determine pe Dumnezeu să-Şi lepede poporul. Când planul acesta nu a reuşit, a fost profund indignat.

  Această supărare era cu totul neîndreptăţită. Voinţa lui se ridica împotriva şi mai presus de voinţa lui Dumnezeu. Lucrul acesta nu era numai imoral, dar şi dăunător. Rezultatele impunerii voinţei personale împotriva voii lui Dumnezeu au constituit o sursă de prejudicii serioase pentru toate părţile implicate.

  Finalul acestei istorii este trist pentru toţi. Israel avea să piardă zeci de mii de tineri. Moab şi Madian aveau să fie ucişi pentru implicarea lor în acest conflict nenecesar, iar Balaam avea să fie omorât de armata lui Israel la luarea în stăpânire a cetăţii lui de reşedinţă.

  Dumnezeu şi voia Sa au suveranitatea asupra lucrurilor. Nemulţumirea cu privire la neîmplinirea dorinţelor personale este subţire şi neîntemeiată, deoarece scopul lui Dumnezeu este întotdeauna mai bun şi mai folositor pentru toată lumea.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi să-ţi dai seama când nemulţumirile tale sunt neîntemeiate? îndreaptă lucrurile la timp pentru a evita pierderi ruşinoase!

  Balac - nemulțumire ieftină - 2019. Poţi să-ţi dai seama când nemulţumirile tale sunt neîntemeiate? îndreaptă lucrurile la timp pentru a evita pierderi ruşinoase!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...