Articolul precedentDrumul spre casă
  Articolul următorUrme de pași

  Fineas – un radical necesar

  La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s-a sculat din mijlocul adunării şi a luat o suliţa în mână. Numeri 25:7

  Oamenii dintr-o bucată sunt adesea incomozi, dar întotdeauna necesari. Ei sunt adevărate ziduri de apărare ale adevărului, dreptăţii şi principiilor. Acţiunea lor poate fi radicală câteodată, dar reforma produsă este de neînlocuit.
  Fineas, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron, a fost un reformator tipic. El a asistat la dezmăţul general care avea loc în tabăra lui Israel, prin vizita nefastă a fetelor din Moab. Lucrurile au atins punctul culminant când Zimri, o căpetenie a seminţiei lui Simeon, se plimba nonşalant şi provocator prin mijlocul taberei cu o fată numită Cozbi, fiica unei căpetenii din Madian. Chiar şi Moise era de faţă la această scenă lascivă. Indignarea lui Fineas l-a determinat la acţiune, aşa că el a pus mâna pe o suliţă şi a intervenit prompt.

  Gestul lui Fineas a fost plin de cruzime, dar efectul a fost miraculos. În clipa aceea a încetat orgia generală şi mânia lui Dumnezeu s-a oprit. Revărsarea de imoralitate colectivă prilejuită de festivităţile idolatre ale lui Baal-Peor a fost stăvilită, iar viaţa din tabăra lui Israel a reintrat în normal. Fără această intervenţie fermă, lucrurile ar fi mers prea departe, iar viaţa multora ar fi continuat să fie pusă în pericol. În asemenea momente, prezenţa şi acţiunea oamenilor radicali este o adevărată binecuvântare.

  Sperăm ca Fineas să nu fi fost un om crud şi violent în permanenţă. El poate că îşi ducea viaţa liniştit, dar la ceasul oportun era pregătit şi gata să intervină.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi distinge momentul când trebuie să intervii ferm? Acţionează doar atât cât să restabileşti ordinea, şi nu te deda la excese!

  Fineas - un radical necesar - 2019. Poţi distinge momentul când trebuie să intervii ferm? Acţionează doar atât cât să restabileşti ordinea, şi nu te deda la excese!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...