Articolul precedentDrumul spre casă
  Articolul următorUrme de pași

  Fineas – un radical necesar

  La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s-a sculat din mijlocul adunării şi a luat o suliţa în mână. Numeri 25:7

  Oamenii dintr-o bucată sunt adesea incomozi, dar întotdeauna necesari. Ei sunt adevărate ziduri de apărare ale adevărului, dreptăţii şi principiilor. Acţiunea lor poate fi radicală câteodată, dar reforma produsă este de neînlocuit.
  Fineas, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron, a fost un reformator tipic. El a asistat la dezmăţul general care avea loc în tabăra lui Israel, prin vizita nefastă a fetelor din Moab. Lucrurile au atins punctul culminant când Zimri, o căpetenie a seminţiei lui Simeon, se plimba nonşalant şi provocator prin mijlocul taberei cu o fată numită Cozbi, fiica unei căpetenii din Madian. Chiar şi Moise era de faţă la această scenă lascivă. Indignarea lui Fineas l-a determinat la acţiune, aşa că el a pus mâna pe o suliţă şi a intervenit prompt.

  Gestul lui Fineas a fost plin de cruzime, dar efectul a fost miraculos. În clipa aceea a încetat orgia generală şi mânia lui Dumnezeu s-a oprit. Revărsarea de imoralitate colectivă prilejuită de festivităţile idolatre ale lui Baal-Peor a fost stăvilită, iar viaţa din tabăra lui Israel a reintrat în normal. Fără această intervenţie fermă, lucrurile ar fi mers prea departe, iar viaţa multora ar fi continuat să fie pusă în pericol. În asemenea momente, prezenţa şi acţiunea oamenilor radicali este o adevărată binecuvântare.

  Sperăm ca Fineas să nu fi fost un om crud şi violent în permanenţă. El poate că îşi ducea viaţa liniştit, dar la ceasul oportun era pregătit şi gata să intervină.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi distinge momentul când trebuie să intervii ferm? Acţionează doar atât cât să restabileşti ordinea, şi nu te deda la excese!

  Fineas - un radical necesar - 2019. Poţi distinge momentul când trebuie să intervii ferm? Acţionează doar atât cât să restabileşti ordinea, şi nu te deda la excese!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...