Fineas – un radical necesar

La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s-a sculat din mijlocul adunării şi a luat o suliţa în mână. Numeri 25:7

Oamenii dintr-o bucată sunt adesea incomozi, dar întotdeauna necesari. Ei sunt adevărate ziduri de apărare ale adevărului, dreptăţii şi principiilor. Acţiunea lor poate fi radicală câteodată, dar reforma produsă este de neînlocuit.
Fineas, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron, a fost un reformator tipic. El a asistat la dezmăţul general care avea loc în tabăra lui Israel, prin vizita nefastă a fetelor din Moab. Lucrurile au atins punctul culminant când Zimri, o căpetenie a seminţiei lui Simeon, se plimba nonşalant şi provocator prin mijlocul taberei cu o fată numită Cozbi, fiica unei căpetenii din Madian. Chiar şi Moise era de faţă la această scenă lascivă. Indignarea lui Fineas l-a determinat la acţiune, aşa că el a pus mâna pe o suliţă şi a intervenit prompt.

Gestul lui Fineas a fost plin de cruzime, dar efectul a fost miraculos. În clipa aceea a încetat orgia generală şi mânia lui Dumnezeu s-a oprit. Revărsarea de imoralitate colectivă prilejuită de festivităţile idolatre ale lui Baal-Peor a fost stăvilită, iar viaţa din tabăra lui Israel a reintrat în normal. Fără această intervenţie fermă, lucrurile ar fi mers prea departe, iar viaţa multora ar fi continuat să fie pusă în pericol. În asemenea momente, prezenţa şi acţiunea oamenilor radicali este o adevărată binecuvântare.

De același autor

Sperăm ca Fineas să nu fi fost un om crud şi violent în permanenţă. El poate că îşi ducea viaţa liniştit, dar la ceasul oportun era pregătit şi gata să intervină.

Succesul la un pas de tine

:

Poţi distinge momentul când trebuie să intervii ferm? Acţionează doar atât cât să restabileşti ordinea, şi nu te deda la excese!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Fineas - un radical necesar - 2019. La vederea acestui lucru, Fineas, fiul lui Eleazar, fiul preotului Aaron, s-a sculat din mijlocul adunării şi a luat o suliţa în mână. Numeri 25:7 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.