Articolul precedentAlege calea corectă!
  Articolul următorPierdut și regăsit

  Fetele lui Țelofhad – dreptul natural

  Fetele lui Ţelofhad au dreptate. Să le dai de moştenire o moşie între fraţii tatălui lor şi să treci asupra lor moştenirea tatălui lor. Numeri 27:6,7

  Nu era practica vremii ca fetele să primească moştenire de la părinţi. Acest drept era rezervat numai băieţilor. Dar fetele lui Ţelofhad au constatat că această tradiţie va conduce la pierderea dreptului de moştenire al familiei lor. Ele judecau logic şi considerau că au un drept natural la moştenire pe care tradiţia nu ar fi trebuit să li-l treacă cu vederea. Aşa stând lucrurile, ele au cerut o audienţă la Moise, care le-a ascultat pricina. În ciuda experienţei sale în administrarea dreptăţii şi a drepturilor de proprietate ale poporului, Moise este surprins nepregătit de a răspunde acestei cereri. Prin urmare, el a prezentat lucrurile înaintea Domnului, care le-a dat dreptate fetelor lui Ţelofhad. Cu acea ocazie, a avut loc chiar şi o corectare legală, ce avea să fie de folos pe viitor, în alte cazuri similare.
  Cererea fetelor era corectă din punctul de vedere al dreptului natural şi din perspectiva lui Dumnezeu, chiar dacă practica tradiţională era diferită. Curajul acestor fete de a-şi prezenta şi apăra cauza a fost din plin răsplătit, iar alte femei în aceeaşi situaţie aveau să se bucure de aceste drepturi.

  Uneori, bunul simţ cere o soluţie diferită de practica tradiţională. Există o dreptate şi un drept pe care oamenii simpli le intuiesc, chiar dacă acestea nu sunt cuprinse în uzanţele justiţiei. Rareori un judecător luminat are curajul şi iniţiativa să hotărască împotriva practicii şi să urmeze glasul propriei conştiinţe şi al bunului simţ. Dar atunci când lucrul acesta se întâmplă, ar putea fi de folos în multe alte situaţii asemănătoare.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum faci când ştii că ai dreptate şi nimeni nu recunoaşte? Fetele lui Ţelofhad ar putea să-ţi servească drept model.

  Fetele lui Țelofhad - dreptul natural - 2019. Cum faci când ştii că ai dreptate şi nimeni nu recunoaşte? Fetele lui Ţelofhad ar putea să-ţi servească drept model.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...