Articolul precedentAlege calea corectă!
  Articolul următorPierdut și regăsit

  Fetele lui Țelofhad – dreptul natural

  Fetele lui Ţelofhad au dreptate. Să le dai de moştenire o moşie între fraţii tatălui lor şi să treci asupra lor moştenirea tatălui lor. Numeri 27:6,7

  Nu era practica vremii ca fetele să primească moştenire de la părinţi. Acest drept era rezervat numai băieţilor. Dar fetele lui Ţelofhad au constatat că această tradiţie va conduce la pierderea dreptului de moştenire al familiei lor. Ele judecau logic şi considerau că au un drept natural la moştenire pe care tradiţia nu ar fi trebuit să li-l treacă cu vederea. Aşa stând lucrurile, ele au cerut o audienţă la Moise, care le-a ascultat pricina. În ciuda experienţei sale în administrarea dreptăţii şi a drepturilor de proprietate ale poporului, Moise este surprins nepregătit de a răspunde acestei cereri. Prin urmare, el a prezentat lucrurile înaintea Domnului, care le-a dat dreptate fetelor lui Ţelofhad. Cu acea ocazie, a avut loc chiar şi o corectare legală, ce avea să fie de folos pe viitor, în alte cazuri similare.
  Cererea fetelor era corectă din punctul de vedere al dreptului natural şi din perspectiva lui Dumnezeu, chiar dacă practica tradiţională era diferită. Curajul acestor fete de a-şi prezenta şi apăra cauza a fost din plin răsplătit, iar alte femei în aceeaşi situaţie aveau să se bucure de aceste drepturi.

  Uneori, bunul simţ cere o soluţie diferită de practica tradiţională. Există o dreptate şi un drept pe care oamenii simpli le intuiesc, chiar dacă acestea nu sunt cuprinse în uzanţele justiţiei. Rareori un judecător luminat are curajul şi iniţiativa să hotărască împotriva practicii şi să urmeze glasul propriei conştiinţe şi al bunului simţ. Dar atunci când lucrul acesta se întâmplă, ar putea fi de folos în multe alte situaţii asemănătoare.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum faci când ştii că ai dreptate şi nimeni nu recunoaşte? Fetele lui Ţelofhad ar putea să-ţi servească drept model.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...