Articolul precedentGHIDONUL FURAT
  Articolul următorEu îți vin în ajutor!

  Moise – succesiune pe rol

  Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el.” Numeri 27:18

  Când vine vremea predării slujbei, pot exista două inconveniente majore. Primul este lipsa de bunăvoinţă a conducătorului de a renunţa la poziţie. A doua dificultate constă în lipsa unui succesor corespunzător. Această lipsă poate fi o falsă problemă, aflată doar în mintea conducătorului încă activ, sau poate fi a situaţie provocată în mod conştient de acesta, pentru a nu-i fi ameninţată poziţia în mod prematur.
  Lui Moise nu i s-a întâmplat niciunul dintre aceste lucruri. El ştia că misiunea lui se va încheia curând dincoace de Iordan şi că nu va pune piciorul în Ţara Făgăduită. El trăia o anumită amărăciune a acestei situaţii, dar nu blama pe nimeni pentru propriile insuccese. Moise era resemnat şi îşi accepta condiţia. Viziunea sa cu privire la planul divin era mult prea clară pentru a se crampona de poziţia sa de frunte. El avea în vedere obiectivele lui Dumnezeu, iar interesele personale nu-şi găseau locul în tablou.

  Pentru Moise, Iosua nu a reprezentat o ameninţare, ci o binecuvântare. De multă vreme, Iosua se afla prin preajma lui Moise, fiindu-i util şi binevoitor. Moise şi-a pregătit din timp succesiunea, formând oameni care să poată duce misiunea mai departe. Dumnezeu a onorat cu prezenţa şi Duhul Său strădaniile lui Moise, iar la încheierea perioadei sale de lucrare nu s-a creat niciun fel de criză de conducere. Duhul Domnului era peste Iosua şi acest lucru garanta o continuitate fericită în mersul poporului ales.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cum vei proceda când trebuie să oferi locul succesorului! Timpul va aduce un asemenea moment. Acţionează cu demnitate şi decenţă!

  Moise - succesiune pe rol - 2019. Cum vei proceda când trebuie să oferi locul succesorului! Timpul va aduce un asemenea moment. Acţionează cu demnitate şi decenţă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...