Moise – succesiune pe rol

Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el.” Numeri 27:18

Când vine vremea predării slujbei, pot exista două inconveniente majore. Primul este lipsa de bunăvoinţă a conducătorului de a renunţa la poziţie. A doua dificultate constă în lipsa unui succesor corespunzător. Această lipsă poate fi o falsă problemă, aflată doar în mintea conducătorului încă activ, sau poate fi a situaţie provocată în mod conştient de acesta, pentru a nu-i fi ameninţată poziţia în mod prematur.
Lui Moise nu i s-a întâmplat niciunul dintre aceste lucruri. El ştia că misiunea lui se va încheia curând dincoace de Iordan şi că nu va pune piciorul în Ţara Făgăduită. El trăia o anumită amărăciune a acestei situaţii, dar nu blama pe nimeni pentru propriile insuccese. Moise era resemnat şi îşi accepta condiţia. Viziunea sa cu privire la planul divin era mult prea clară pentru a se crampona de poziţia sa de frunte. El avea în vedere obiectivele lui Dumnezeu, iar interesele personale nu-şi găseau locul în tablou.

Pentru Moise, Iosua nu a reprezentat o ameninţare, ci o binecuvântare. De multă vreme, Iosua se afla prin preajma lui Moise, fiindu-i util şi binevoitor. Moise şi-a pregătit din timp succesiunea, formând oameni care să poată duce misiunea mai departe. Dumnezeu a onorat cu prezenţa şi Duhul Său strădaniile lui Moise, iar la încheierea perioadei sale de lucrare nu s-a creat niciun fel de criză de conducere. Duhul Domnului era peste Iosua şi acest lucru garanta o continuitate fericită în mersul poporului ales.

De același autor

Succesul la un pas de tine

:

Cum vei proceda când trebuie să oferi locul succesorului! Timpul va aduce un asemenea moment. Acţionează cu demnitate şi decenţă!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Moise - succesiune pe rol - 2019. Domnul a zis lui Moise: „Ia-ţi pe Iosua, fiul lui Nun, bărbat în care este Duhul Meu, şi să-ţi pui mâna peste el.” Numeri 27:18 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.