Articolul precedentRESPECTĂ MARCAJUL
  Articolul următorSingura cale

  Iosua – promisiune și efort

  Orice loc pe care-l va călca talpa piciorului vostru, vi-l dau, cum am spus lui Moise. Iosua 1:3

  Țara Canaanului le era dată israeliţilor prin făgăduinţa lui Dumnezeu, dar intrarea în proprietate avea să însemne efort şi participare. Țara Făgăduită trebuia cucerită, iar acest lucru cerea luptă şi însemna riscuri. Nu era suficientă promisiunea lui Dumnezeu şi nici distribuirea formală a teritoriilor. Numai locul pe care fiii lui Israel aveau să-l calce cu talpa piciorului urma să le aparţină.
  Acest aspect al intrării în pământul făgăduinţei este o lecţie simplă şi clară a modului în care se împlinesc şi astăzi făgăduinţele divine.

  Nu trebuie să avem nicio îndoială asupra faptului că Dumnezeu are un plan cu noi. Acesta urmăreşte atingerea celor mai bune performanţe personale şi obţinerea binecuvântărilor maxime. Este însă imposibil ca aceste prevederi şi oferte venite de sus să se realizeze fără contribuţia noastră.

  Dumnezeu ne cere să ne străduim să obţinem cele mai bune rezultate, ca şi când totul ar depinde de înţelepciunea şi lucrarea noastră. Aceasta este modalitatea rânduită de El pentru a ne însuşi ceea ce a rezervat deja pentru noi, prin făgăduinţa şi dărnicia Sa.

  Atunci când vine vorba despre merite şi motive de laudă, acestea Ii aparţin toate şi întotdeauna lui Dumnezeu, iar nouă ne revin binecuvântările şi roadele dăruirii Sale generoase. În situaţia de reuşită personală, nouă ni se cuvin recunoaşterea şi aprecierea eforturilor, iar lui Dumnezeu adoraţia, lauda şi proslăvirea. De aceea oamenii talentaţi îşi semnau cândva operele cu: „Soli Deo Gloria” (Slava să fie întreagă a lui Dumnezeu).

  Succesul la un pas de tine

  :

  Cât suflet vei pune în a obţine ceea ce Dumnezeu a hotărât să-ţi deaf Lucrează ca şi când totul ar depinde de tine şi recunoaşte-I lui Dumnezeu toate meritele!

  Iosua - promisiune și efort - 2019. Cât suflet vei pune în a obţine ceea ce Dumnezeu a hotărât să-ţi deaf Lucrează ca şi când totul ar depinde de tine şi recunoaşte-I lui Dumnezeu toate meritele!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...