Articolul precedentCalea spre Tatăl
  Articolul următorLasă găleata jos și fugi

  Rahav – credință începătoare

  Femeia a luat pe cei doi bărbaţi şi i-a ascuns şi a zis: „Este adevărat că bărbaţii aceştia au venit la mine, dar nu ştiam de unde sunt.” Iosua 2:4

  Se pune întrebarea dacă exemplul lui Rahav poate să fie urmat ca fiind calea rânduită de Dumnezeu pentru a ieşi din criză. Dacă ea a spus o minciună pentru a salva viaţa unor oameni, putem şi noi folosi minciuna, dacă scopul pentru care o facem este nobil şi dacă va fi, în ultimă instanţă, spre binele oamenilor?
  Rahav se afla în faţa unei dileme morale. Ea credea că oamenii pe care îi adăpostea erau intr-o misiune ce va conduce la cucerirea şi distrugerea cetăţii ei. Ea dorea să beneficieze de clemenţă şi să fie salvată de la acest dezastru iminent. Atunci când apărătorii cetăţii i-au cerut informaţii despre oamenii ascunşi, Rahav a refuzat să spună ceva care ar fi pus în pericol viaţa protejaţilor ei. De fapt, ea a spus o minciună pentru a ieşi din încurcătură. Nimeni nu ar putea şti în ce măsură această femeie şi-a făcut probleme de conştiinţă din faptul că spunea o minciună şi ducea astfel în eroare autorităţile. În mod normal, un astfel de caz este considerat un delict împotriva ordinii publice şi al siguranţei cetăţii şi se sancţionează ca atare.

  Acest caz trebuie să fie înţeles în contextul în care se află. Rahav trăia într-o cetate sortită pieirii, din cauza decăderii morale la care ajunsese. Cu siguranţă că principiile morale practicate în Ierihon nu puteau fi prea lăudabile. Dar în acest context al unei decăderi generale, o femeie de proastă reputaţie are totuşi un dram de credinţă în Dumnezeu, pe care şi-o manifestă cum se pricepe mai bine. Am putea-o numi credinţă începătoare. A folosi acest caz pentru a ne justifica atitudinile şi deciziile, în condiţii cu totul diferite, poate fi cât se poate de impropriu.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Ce metodă foloseşti pentru a lua o decizie riscantă? Scopul nu scuză mijloacele, aşa că armonizează-ţi procedeele cu nobleţea cauzei!

  Rahav - credință începătoare - 2019. Ce metodă foloseşti pentru a lua o decizie riscantă? Scopul nu scuză mijloacele, aşa că armonizează-ţi procedeele cu nobleţea cauzei!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...