Articolul precedentCe mai tare expediție
  Articolul următorUn simplu zâmbet

  Rahav – funia roșie

  La intrarea noastră în ţară, leagă funia aceasta de fir cărămiziu la fereastra prin care ne-ai coborât şi strânge la tine în casă pe tatăl tău, pe mama ta, pe fraţii tăi şi pe toată familia tatălui tău, Iosua 2:18

  O funie de culoare roşie, atârnată de o fereastră în Ierihon, era o amintire de mare preţ pentru cei doi oameni care fuseseră salvaţi de la moarte. Ei nu se aşteptaseră ca cineva să intervină cu atâta ingeniozitate pentru a-i scoate dintr-o serioasă încurcătură. Aşadar erau bucuroşi să-şi dovedească recunoştinţa şi gratitudinea faţă de femeia care le-a oferit protecţie.
  O funie de culoare roşie avea să fie acum un semn pentru salvarea întregii familii a lui Rahav. Era o funie cu puteri salvatoare, am putea spune. Nu, nu era o funie făcătoare de minuni. Era doar un semn de recunoaştere. Funia roşie nu avea niciun efect protector în sine. Era doar un indicator al locului pe care cuceritorii aveau să-l cruţe. Cei care se aflau în acea casă aveau să fie trataţi în mod preferenţial. Credinţa şi ascultarea lor erau exprimate prin existenţa sau inexistenţa semnului de recunoaştere.

  Este semnificativ că funia roşie îi fusese oferită lui Rahav de cele două iscoade. Aceşti oameni aveau să-şi recunoască propria bucată de Iunie lăsată ca amintire. Dacă Rahav ar fi folosit o altă frânghie, ar fi lost un mare risc de a nu fi recunoscută, iar urmarea putea să fie cât se poate de serioasă.

  Ascultarea întocmai şi atenţia la detalii pot fi adesea atât de importante, încât nu merită riscul de a fi prea creativ când e vorba de lucruri de viaţă şi de moarte.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Recunoaşte detaliile cu efect radical pentru a nu plăti prea scump neglijenţa. Foloseşte consemnul în mod corespunzător!

  Rahav - funia roșie - 2019. Recunoaşte detaliile cu efect radical pentru a nu plăti prea scump neglijenţa. Foloseşte consemnul în mod corespunzător!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...