Articolul precedentA ști și a face
  Articolul următorPlictisită peste măsură

  Iosua – locul prezenței divine

  Şi Căpetenia oştirii Domnului a zis lui Iosua: „Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt” Şi Iosua a făcut aşa. Iosua 5:15

  Pentru noi poate părea ciudată porunca scoaterii încălţămintei din picioare, dar pentru Iosua lucrul acesta era cât se poate de normal. Pentru el, însemna că Dumnezeu era prezent acolo şi se impunea respectul cuvenit. Aşa cum pentru noi descoperirea capului este un semn de respect faţă de un loc sfânt, la fel era şi pentru Iosua scoaterea încălţămintei.
  Iosua trebuia să ştie că Dumnezeu Se afla în apropierea taberei lui Israel şi era interesat de viaţa şi luptele poporului Său. Nimic nu putea fi mai aducător de siguranţă şi încurajare pentru proaspătul conducător aşezat în funcţie, decât interesul lui Dumnezeu şi simţământul prezenţei Sale. Faptul că Iosua s-a conformat imediat acestei cerinţe face evident faptul că el a înţeles semnificaţia gestului cerut. El îşi arăta astfel interesul pentru ceea ce avea Dumnezeu să-i spună.

  În operaţiunea plină de pericole care urma să înceapă chiar de a doua zi, încurajarea divină era de cea mai mare importanţă. Dacă Iosua era încredinţat că Dumnezeu îl asistă în luarea ţării Canaanului, luptele care urmau să înceapă aveau să-l streseze mai puţin.

  Practic, în locul prezenţei lui Dumnezeu, omul se simte şi se comportă într-un mod aparte. Acolo se poate înţelege mai bine pe sine. Acolo îşi poate accepta mai uşor misiunea şi poate distinge mai clar voia lui Dumnezeu. În locul prezenţei divine, omul începe să privească lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu. Socotelile şi planurile de viitor se fac mai înţelept şi realist. Perspectiva asupra viitorului este mai clară şi interpretarea lecţiilor din trecut este mai realistă.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Unde poţi găsi un loc al prezenţei divine, pentru a fi mai în siguranţă? Formează-ţi obiceiul de a te retrage într-un loc liniştit, unde să poţi să te ocupi de tine şi de misiunea ta!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...