Articolul precedentA ști și a face
  Articolul următorPlictisită peste măsură

  Iosua – locul prezenței divine

  Şi Căpetenia oştirii Domnului a zis lui Iosua: „Scoate-ţi încălţămintea din picioare, căci locul pe care stai este sfânt” Şi Iosua a făcut aşa. Iosua 5:15

  Pentru noi poate părea ciudată porunca scoaterii încălţămintei din picioare, dar pentru Iosua lucrul acesta era cât se poate de normal. Pentru el, însemna că Dumnezeu era prezent acolo şi se impunea respectul cuvenit. Aşa cum pentru noi descoperirea capului este un semn de respect faţă de un loc sfânt, la fel era şi pentru Iosua scoaterea încălţămintei.
  Iosua trebuia să ştie că Dumnezeu Se afla în apropierea taberei lui Israel şi era interesat de viaţa şi luptele poporului Său. Nimic nu putea fi mai aducător de siguranţă şi încurajare pentru proaspătul conducător aşezat în funcţie, decât interesul lui Dumnezeu şi simţământul prezenţei Sale. Faptul că Iosua s-a conformat imediat acestei cerinţe face evident faptul că el a înţeles semnificaţia gestului cerut. El îşi arăta astfel interesul pentru ceea ce avea Dumnezeu să-i spună.

  În operaţiunea plină de pericole care urma să înceapă chiar de a doua zi, încurajarea divină era de cea mai mare importanţă. Dacă Iosua era încredinţat că Dumnezeu îl asistă în luarea ţării Canaanului, luptele care urmau să înceapă aveau să-l streseze mai puţin.

  Practic, în locul prezenţei lui Dumnezeu, omul se simte şi se comportă într-un mod aparte. Acolo se poate înţelege mai bine pe sine. Acolo îşi poate accepta mai uşor misiunea şi poate distinge mai clar voia lui Dumnezeu. În locul prezenţei divine, omul începe să privească lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu. Socotelile şi planurile de viitor se fac mai înţelept şi realist. Perspectiva asupra viitorului este mai clară şi interpretarea lecţiilor din trecut este mai realistă.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Unde poţi găsi un loc al prezenţei divine, pentru a fi mai în siguranţă? Formează-ţi obiceiul de a te retrage într-un loc liniştit, unde să poţi să te ocupi de tine şi de misiunea ta!

  Iosua - locul prezenței divine - 2019. Unde poţi găsi un loc al prezenţei divine, pentru a fi mai în siguranţă? Formează-ţi obiceiul de a te retrage într-un loc liniştit, unde să poţi să te ocupi de tine şi de misiunea ta!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...