Articolul precedentToate drumurile duc la tine
  Articolul următorVoi sunteți martorii mei!

  Acan – lăcomie proverbială

  Acan a răspuns lui Iosua şi a zis: „Este adevărat că am păcătuit împotriva Domnului, Dumnezeului lui Israel, şi iată ce am făcut ” Iosua 7:20

  Numele lui Acan stârneşte o tristă aducere aminte. El se asociază cu păcatul lăcomiei, pe care Dumnezeu îl condamnă. Acest păcat este una dintre expresiile cele mai directe ale egoismului, iubirii de bani şi ale setei de înavuţire.
  Atunci când stabileşte că anumite lucruri trebuie date spre nimicire, Dumnezeu ştie că valoarea acestora nu este suficientă pentru a le cruţa. Poate că tocmai valoarea pe care o au le face prohibite. Uneori Dumnezeu doreşte să renunţăm la valorile materiale pentru a le putea dezvolta pe cele spirituale, iar lecţia însuşită este direct proporţională cu preţul lucrurilor la care suntem solicitaţi să renunţăm.

  Lucrurile reţinute de Acan nu-i aparţineau. Aşadar, n-ar fi trebuit să îi fie greu să renunţe la ele, din moment ce oricum nu erau ale lui. Nu este de mirare că Dumnezeu califică fapta sa drept păcat suficient de grav pentru a atrage responsabilitatea întregii adunări a lui Israel.

  Acan a ascuns printre lucrurile sale obiectele date spre nimicire, ceea ce subliniază, o dată în plus, că acestea nu erau la dispoziţia sa. Însă Acan le-a poftit şi inima lui s-a alipit de ele. Această asociere a devenit atât de strânsă, încât a schimbat statutul lui Acan. Dintr-un nimicitor al lucrurilor sortite pieirii, a devenit el însuşi un om dat spre nimicire. Dumnezeu a tratat cu seriozitate maximă acest incident, pen-i ru că dorea ca acest păcat să nu se mai săvârşească în poporul Său.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi identifica uşor ceea ce trebuie eliminat dintre lucrurile tale? Fii exigent când este vorba de lucruri date spre nimicire!

  Acan - lăcomie proverbială - 2019. Poţi identifica uşor ceea ce trebuie eliminat dintre lucrurile tale? Fii exigent când este vorba de lucruri date spre nimicire!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...