Articolul precedentToate drumurile duc la tine
  Articolul următorVoi sunteți martorii mei!

  Acan – lăcomie proverbială

  Acan a răspuns lui Iosua şi a zis: „Este adevărat că am păcătuit împotriva Domnului, Dumnezeului lui Israel, şi iată ce am făcut ” Iosua 7:20

  Numele lui Acan stârneşte o tristă aducere aminte. El se asociază cu păcatul lăcomiei, pe care Dumnezeu îl condamnă. Acest păcat este una dintre expresiile cele mai directe ale egoismului, iubirii de bani şi ale setei de înavuţire.
  Atunci când stabileşte că anumite lucruri trebuie date spre nimicire, Dumnezeu ştie că valoarea acestora nu este suficientă pentru a le cruţa. Poate că tocmai valoarea pe care o au le face prohibite. Uneori Dumnezeu doreşte să renunţăm la valorile materiale pentru a le putea dezvolta pe cele spirituale, iar lecţia însuşită este direct proporţională cu preţul lucrurilor la care suntem solicitaţi să renunţăm.

  Lucrurile reţinute de Acan nu-i aparţineau. Aşadar, n-ar fi trebuit să îi fie greu să renunţe la ele, din moment ce oricum nu erau ale lui. Nu este de mirare că Dumnezeu califică fapta sa drept păcat suficient de grav pentru a atrage responsabilitatea întregii adunări a lui Israel.

  Acan a ascuns printre lucrurile sale obiectele date spre nimicire, ceea ce subliniază, o dată în plus, că acestea nu erau la dispoziţia sa. Însă Acan le-a poftit şi inima lui s-a alipit de ele. Această asociere a devenit atât de strânsă, încât a schimbat statutul lui Acan. Dintr-un nimicitor al lucrurilor sortite pieirii, a devenit el însuşi un om dat spre nimicire. Dumnezeu a tratat cu seriozitate maximă acest incident, pen-i ru că dorea ca acest păcat să nu se mai săvârşească în poporul Său.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi identifica uşor ceea ce trebuie eliminat dintre lucrurile tale? Fii exigent când este vorba de lucruri date spre nimicire!

  Acan - lăcomie proverbială - 2019. Poţi identifica uşor ceea ce trebuie eliminat dintre lucrurile tale? Fii exigent când este vorba de lucruri date spre nimicire!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...