Articolul precedentVisul devine realitate prin muncă
  Articolul următorSursa de Apă Vie

  Gabaoniții – viclenie și credulitate

  Ei i-au răspuns: „Robii tăi vin dintr-o ţară foarte depărtată, pentru faima Domnului, Dumnezeului tău; căci am auzit vorbindu-se de El de tot ce a făcut în Egipt.” Iosua 9:9

  Este uimitor cât de repede şi uşor pot fi păcăliţi oamenii, chiar şi cei cu experienţă. Probabil că însăşi competenţa lor recunoscută îi face să lase garda jos, astfel încât viclenia celorlalţi îi găseşte descoperiţi şi într-un moment de neatenţie.
  Atitudinea prietenoasă a lui Iosua faţă de gabaoniţi este cea mai clară dovadă de credulitate, iar aceasta nu este nici lăudabilă, nici scuzabilă. Israel ar fi fost scutit de o mulţime de încurcături dacă Iosua ar fi întrebat pe Domnul cum trebuie să procedeze cu aceşti drumeţi aparent veniţi de departe. Este posibil ca Dumnezeu să nu-i fi cerut lui Iosua neapărat nimicirea lor, iar Israel ar fi fost scutit de încheierea unui tratat de prietenie smuls prin viclenie, fals şi uz de fals.

  Pentru a-şi atinge scopul, gabaoniţii au vorbit foarte laudativ la adresa lui Dumnezeu şi a poporului Său. Acest lucru era la graniţa cu măgulirea şi se vede că socotelile oaspeţilor au ieşit foarte bine. Ei au obţinut un acord scris, în baza căruia puteau spera că vor fi lăsaţi cu viaţă.

  Cât de amară trebuie să fi fost decepţia lui Iosua în momentul în care şi-a dat seama că a fost tras pe sfoară în modul cel mai grosolan! Era jenat de faptul că s-a purtat copilăreşte, fără să bănuiască în ce încurcătură a intrat.

  Este interesant că nici chiar atunci când şi-a dat seama de gravitatea situaţiei, Iosua nu a căutat sfat de la Domnul, care, în ciuda greşelii lui, l-a sprijinit imediat în apărarea Gabaonului. Acest lucru arată cât de mare este bunătatea divină, chiar şi atunci când oamenii Săi încep să lase de dorit.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi să-ţi dai seama care este graniţa dintre încredere şi credulitate? Nu te lăsa păcălit de rutină şi mai verifică încă o dată veridicitatea faptelor!

  Gabaoniții - viclenie și credulitate - 2019. Poţi să-ţi dai seama care este graniţa dintre încredere şi credulitate? Nu te lăsa păcălit de rutină şi mai verifică încă o dată veridicitatea faptelor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...