Articolul precedentVisul devine realitate prin muncă
  Articolul următorSursa de Apă Vie

  Gabaoniții – viclenie și credulitate

  Ei i-au răspuns: „Robii tăi vin dintr-o ţară foarte depărtată, pentru faima Domnului, Dumnezeului tău; căci am auzit vorbindu-se de El de tot ce a făcut în Egipt.” Iosua 9:9

  Este uimitor cât de repede şi uşor pot fi păcăliţi oamenii, chiar şi cei cu experienţă. Probabil că însăşi competenţa lor recunoscută îi face să lase garda jos, astfel încât viclenia celorlalţi îi găseşte descoperiţi şi într-un moment de neatenţie.
  Atitudinea prietenoasă a lui Iosua faţă de gabaoniţi este cea mai clară dovadă de credulitate, iar aceasta nu este nici lăudabilă, nici scuzabilă. Israel ar fi fost scutit de o mulţime de încurcături dacă Iosua ar fi întrebat pe Domnul cum trebuie să procedeze cu aceşti drumeţi aparent veniţi de departe. Este posibil ca Dumnezeu să nu-i fi cerut lui Iosua neapărat nimicirea lor, iar Israel ar fi fost scutit de încheierea unui tratat de prietenie smuls prin viclenie, fals şi uz de fals.

  Pentru a-şi atinge scopul, gabaoniţii au vorbit foarte laudativ la adresa lui Dumnezeu şi a poporului Său. Acest lucru era la graniţa cu măgulirea şi se vede că socotelile oaspeţilor au ieşit foarte bine. Ei au obţinut un acord scris, în baza căruia puteau spera că vor fi lăsaţi cu viaţă.

  Cât de amară trebuie să fi fost decepţia lui Iosua în momentul în care şi-a dat seama că a fost tras pe sfoară în modul cel mai grosolan! Era jenat de faptul că s-a purtat copilăreşte, fără să bănuiască în ce încurcătură a intrat.

  Este interesant că nici chiar atunci când şi-a dat seama de gravitatea situaţiei, Iosua nu a căutat sfat de la Domnul, care, în ciuda greşelii lui, l-a sprijinit imediat în apărarea Gabaonului. Acest lucru arată cât de mare este bunătatea divină, chiar şi atunci când oamenii Săi încep să lase de dorit.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Poţi să-ţi dai seama care este graniţa dintre încredere şi credulitate? Nu te lăsa păcălit de rutină şi mai verifică încă o dată veridicitatea faptelor!

  Gabaoniții - viclenie și credulitate - 2019. Poţi să-ţi dai seama care este graniţa dintre încredere şi credulitate? Nu te lăsa păcălit de rutină şi mai verifică încă o dată veridicitatea faptelor!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...