Articolul precedentCu ceasul la cumpărături
  Articolul următorÎngeri și șotron

  Șapte seminții – planificare omenească și alegere divină

  Voi dar, să faceţi un plan al ţării împărţite în şapte părţi şi să mi-l aduceţi aici. Voi arunca sorţul pentru voi înaintea Domnului, Dumnezeului nostru. Iosua 18:6

  Ne punem adesea întrebarea în ce relaţie se află lucrarea Providenţei cu responsabilitatea noastră de a face planuri. Pasajul biblic de astăzi pare să aibă de-a face exact cu acest subiect fierbinte.
  Iosua le-a cerut oamenilor de căpetenie din cele şapte seminţii care urmau să intre în posesia Ţării Făgăduite să facă planuri concrete de distribuire a teritoriului şi să stabilească graniţele. Cu siguranţă că aceasta era o muncă foarte migăloasă şi cerea o evaluare matură şi echidistanţă. Reprezentanţii fiecărei seminţii doreau să obţină privilegii şi avantaje egale. Era ocazia de aur de care avea să depindă bunăstarea sau dificultăţile economice ale generaţiilor viitoare.

  Cel mai important aspect de care trebuia să ţină cont grupul de lucru era faptul că munca lor se va definitiva prin hotărârea lui Dumnezeu. Ei au împărţit pământul făgăduinţei în şapte părţi egale, dar numai Dumnezeu avea să distribuie fiecărei seminţii partea cuvenită. Nu avem cunoştinţă de vreo nemulţumire a seminţiilor implicate, ceea ce înseamnă că lucrarea a fost de cea mai bună calitate.

  Această experienţă a lui Israel este una dintre cele mai bune lecţii despre colaborarea dintre Dumnezeu şi oameni. În acest context, pare să fie plauzibilă înţelegerea unor teologi potrivit căreia Providenţa i-a înzestrat pe oameni cu judecată şi aşteaptă ca aceştia s-o folosească în scopul identificării şi împlinirii voii divine.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Pentru a nu aluneca în greşeală, trebuie să Ii recunoaştem lui Dumnezeu dreptul de a avea ultimul cuvânt.

  Șapte seminții - planificare omenească și alegere divină - 2019. Pentru a nu aluneca în greşeală, trebuie să Ii recunoaştem lui Dumnezeu dreptul de a avea ultimul cuvânt.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...