Articolul precedentLecții de înot
  Articolul următorȘi vulturii saluta explo

  Iosua – alegere personală

  Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului. Iosua 24:15

  Spre încheierea lucrării publice a lui Iosua, Israel începuse deja să încline vizibil în favoarea idolatriei canaanite. La aceasta se adăuga încă o serioasă moştenire păcătoasă din trecut. Venise timpul unei confruntări pe această temă. Dumnezeu Se arătase binevoitor cu poporul şi acesta începuse să-şi ia în stăpânire moştenirea şi să se aşeze în ţară. Războiul era pe sfârşite şi, odată cu intrarea într-o nouă etapă de dezvoltare, erau necesare precizări foarte clare ale poziţiei lui Israel faţă de Dumnezeu.
  Experienţa de o viaţă l-a învăţat pe Iosua că mulţimea argumentelor logice şi istorice nu conduce întotdeauna la alegerea corectă. El ştia că adesea deciziile sunt motivate mai degrabă de starea de moment decât de cântărirea matură a argumentelor. În asemenea situaţii, exemplul bun este mai eficient decât elocvenţa, logica şi argumentaţia. Inima îşi are legile ei, iar creierul dă adesea dovadă de inteligenţă emoţională. Pare că Iosua era perfect conştient de aceste lucruri.

  Lăsându-i poporului şi mai-marilor lui libertatea de a decide cui să slujească, Iosua îi face să-şi simtă responsabilitatea. El reuşeşte acest lucru prin faptul că îşi asumă şi îşi afirmă propria responsabilitate, dorind ca cei prezenţi să facă la fel.

  Efectul s-a produs pe loc. Poporul a făcut alegerea cea bună, pe care nu a întârziat să şi-o exprime foarte clar şi puternic. Ca un bun conducător spiritual, Iosua nu s-a arătat mulţumit până când poporul nu a accentuat alegerea bună pe care o făcuse.

  Succesul la un pas de tine

  :

  Ai tăria să-ţi afirmi poziţia personală şi să o dai de exemplu? Uneori acest procedeu va fi mult mai eficient decât o mulţime de argumente luate din cărţi.

  Iosua - alegere personală - 2019. Ai tăria să-ţi afirmi poziţia personală şi să o dai de exemplu? Uneori acest procedeu va fi mult mai eficient decât o mulţime de argumente luate din cărţi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...