Articolul precedentCe înseamnă numele?
  Articolul următorCedeză trecerea!

  Otniel – patruzeci de ani de pace

  Copiii lui Israel au strigat către Domnul, şi Domnul le-a ridicat un izbăvitor, care i-a izbăvit: pe Otniel, fiul lui Chenaz, fratele cel mai mic al lui Caleb… Ţara a avut odihnă patruzeci de ani. Judecători 3:9,11

  Perioada judecătorilor a fost un timp de tranziţie şi instabilitate.

  Scriitorul cărţii Judecători sesizează că pe vremea aceea nu era împărat în Israel, ceea ce înseamnă că domneau dezordinea, confuzia şi decăderea generală.

  Otniel este primul judecător dintr-un şir lung de nume care au intrat în istoria lui Israel ca izbăvitori de neam. Se face menţiunea că venirea sa la conducere este rezultatul rugăciunilor de pocăinţă şi întoarcere ale poporului. Ridicarea sa este atribuită intervenţiei lui Dumnezeu.

  Poate că nu este lipsit de importanţă faptul că Otniel este un nepot al lui Caleb. Cu siguranţă că acesta avea destule cunoştinţe despre valoarea personală a înaintaşului său. Dincolo de bagajul de informaţii, el beneficia şi de o anumită moştenire spirituală a familiei.

  Simpla menţiune că ţara a avut odihnă patruzeci de ani se referă la faptul că lucrurile se aflau sub control. Oamenii puteau să-şi lucreze în linişte pământurile şi să culeagă fără teamă roadele. Dar dincolo de această odihnă, se subînţeleg truda şi activitatea plină de energie a judecătorului de a menţine această stare de pace.

  Această perioadă a avut totuşi un sfârşit care nu este doar o consecinţă a dispariţiei lui Otniel, ci şi a apostaziei pe care un timp de prosperitate îl aduce cu sine.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce riscuri crezi că presupun prosperitatea şi progresul economici? Cu cât eşti mai dispus să iei în consideraţie aceste riscuri, cu atât vei fi mai ocrotit de surprize neplăcute!

  Otniel - patruzeci de ani de pace - 2019. Ce riscuri crezi că presupun prosperitatea şi progresul economici? Cu cât eşti mai dispus să iei în consideraţie aceste riscuri, cu atât vei fi mai ocrotit de surprize neplăcute!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...