Articolul precedentBalonul mov
  Articolul următorDarul

  Ehud – stângaciul abil

  Copiii lui Israel au strigat către Domnul, şi Domnul le-a ridicat un izbăvitor, pe Ehud… care nu se slujea de mâna dreaptă. Judecători 3:15

  Când cineva are dificultăţi în folosirea mâinii drepte este posibil să se simtă puţin stânjenit de acest lucru şi să se considere anormal. În realitate, el poate face la fel de bine toate treburile pe care le fac şi dreptacii, dacă nu chiar mai bine ca unii dintre ei.

  Ehud era stângaci, dar se pare că era destul de îndemânatic pentru a fi pus în poziţia de mare răspundere. Deşi făcea toate treburile cu mâna stângă, n-am putea spune că acestea erau stângăcii.

  Deprinderea de a folosi cu uşurinţă mâna stângă i-a servit foarte bine lui Ehud pentru a-l lichida pe Eglon, împăratul Moabului, care-l asuprea pe Israel. Această faptă de curaj, făcută fără niciun fel de acoperire sau protecţie din partea vreunui grup de comando din Israel, a declanşat o luptă care a condus curând la eliberarea lui Israel din robie.

  Această biruinţă a stângaciului abil şi eficient i-a asigurat lui Israel o perioadă de pace dublă faţă de cea anterioară. Dacă Otniel a adus o pace de patruzeci de ani, pacea lui Ehud a durat optzeci de ani.

  Istoria lui Ehud ne aduce aminte că lumea este mai îndatorată non-conformiştilor decât ar fi ea dispusă a recunoaşte. Ehud făcea lucrurile altfel decât ceilalţi, dar acest„altfel” nu însemna nici lipsă de calitate şi nici greşeală, ci pur şi simplu un alt mod de a vedea şi a face lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii!

  Ehud - stângaciul abil - 2019. Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...