Ehud – stângaciul abil

Copiii lui Israel au strigat către Domnul, şi Domnul le-a ridicat un izbăvitor, pe Ehud… care nu se slujea de mâna dreaptă. Judecători 3:15

Când cineva are dificultăţi în folosirea mâinii drepte este posibil să se simtă puţin stânjenit de acest lucru şi să se considere anormal. În realitate, el poate face la fel de bine toate treburile pe care le fac şi dreptacii, dacă nu chiar mai bine ca unii dintre ei.

Ehud era stângaci, dar se pare că era destul de îndemânatic pentru a fi pus în poziţia de mare răspundere. Deşi făcea toate treburile cu mâna stângă, n-am putea spune că acestea erau stângăcii.

Deprinderea de a folosi cu uşurinţă mâna stângă i-a servit foarte bine lui Ehud pentru a-l lichida pe Eglon, împăratul Moabului, care-l asuprea pe Israel. Această faptă de curaj, făcută fără niciun fel de acoperire sau protecţie din partea vreunui grup de comando din Israel, a declanşat o luptă care a condus curând la eliberarea lui Israel din robie.

De același autor

Această biruinţă a stângaciului abil şi eficient i-a asigurat lui Israel o perioadă de pace dublă faţă de cea anterioară. Dacă Otniel a adus o pace de patruzeci de ani, pacea lui Ehud a durat optzeci de ani.

Istoria lui Ehud ne aduce aminte că lumea este mai îndatorată non-conformiştilor decât ar fi ea dispusă a recunoaşte. Ehud făcea lucrurile altfel decât ceilalţi, dar acest„altfel” nu însemna nici lipsă de calitate şi nici greşeală, ci pur şi simplu un alt mod de a vedea şi a face lucrurile.

Succesul la un pas de tine:

Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ehud - stângaciul abil - 2019. Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.