Articolul precedentBalonul mov
  Articolul următorDarul

  Ehud – stângaciul abil

  Copiii lui Israel au strigat către Domnul, şi Domnul le-a ridicat un izbăvitor, pe Ehud… care nu se slujea de mâna dreaptă. Judecători 3:15

  Când cineva are dificultăţi în folosirea mâinii drepte este posibil să se simtă puţin stânjenit de acest lucru şi să se considere anormal. În realitate, el poate face la fel de bine toate treburile pe care le fac şi dreptacii, dacă nu chiar mai bine ca unii dintre ei.

  Ehud era stângaci, dar se pare că era destul de îndemânatic pentru a fi pus în poziţia de mare răspundere. Deşi făcea toate treburile cu mâna stângă, n-am putea spune că acestea erau stângăcii.

  Deprinderea de a folosi cu uşurinţă mâna stângă i-a servit foarte bine lui Ehud pentru a-l lichida pe Eglon, împăratul Moabului, care-l asuprea pe Israel. Această faptă de curaj, făcută fără niciun fel de acoperire sau protecţie din partea vreunui grup de comando din Israel, a declanşat o luptă care a condus curând la eliberarea lui Israel din robie.

  Această biruinţă a stângaciului abil şi eficient i-a asigurat lui Israel o perioadă de pace dublă faţă de cea anterioară. Dacă Otniel a adus o pace de patruzeci de ani, pacea lui Ehud a durat optzeci de ani.

  Istoria lui Ehud ne aduce aminte că lumea este mai îndatorată non-conformiştilor decât ar fi ea dispusă a recunoaşte. Ehud făcea lucrurile altfel decât ceilalţi, dar acest„altfel” nu însemna nici lipsă de calitate şi nici greşeală, ci pur şi simplu un alt mod de a vedea şi a face lucrurile.

  Succesul la un pas de tine:

  Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii!

  Ehud - stângaciul abil - 2019. Poate fi o binecuvântare faptul că îţi faci lucrurile altfel decât alţii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...