Articolul precedentStrălucitoare
  Articolul următorMilionar din citit

  Șamgar – oticul de mare randament

  După el, a urmat Şamgar, fiul lui Anat. El a ucis şase sute de oameni dintre filisteni cu un otic de plug. Şi el a fost un izbăvitor al lui Israel. Judecători 3:31

  În timpul celor optzeci de ani de pace asiguraţi de biruinţa lui Ehud, a mai fost nevoie de unele mici intervenţii pentru a menţine ordinea şi independenţa. Unul dintre cei care au trebuit să intervină a fost Şamgar, care s-a folosit de un otic de plug pentru a doborî şase sute de filisteni. Probabil că acest băţ pentru curăţat brăzdarul plugului era singurul obiect cât de cât contondent pe care putea pune mâna în momentul de criză creat de invazia cotropitorilor. Este posibil ca Şamgar să se fi aflat la plug şi a trebuit să lucreze cu unealta pe care o avea în mână.

  Cu siguranţă că eficienţa armei sale de ocazie nu a constat în caracteristicile ei tehnice superioare armelor cu care erau dotaţi filistenii. Biruinţa nu este totdeauna de partea superiorităţii numerice sau tehnice. Sunt şi alţi factori care-şi spun cuvântul. Unul dintre cei mai importanţi este planul şi voinţa lui Dumnezeu. De data aceasta este evident că Dumnezeu era de partea lui Israel şi a fost suficient ca cineva să aleagă să lupte pentru cauza cea dreaptă.

  De multe ori, Dumnezeu nu are cui să dea biruinţa, pentru că nu se găseşte nimeni să se angajeze în luptă, iar lucrurile evoluează ca scăpate de sub control. Slavă Domnului că Şamgar a avut intuiţia de moment să se implice şi Dumnezeu l-a folosit aşa simplu şi nepregătit. De fapt, el se afla la datorie, iar cine este la datorie este dispus să împlinească orice datorie.

  Succesul la un pas de tine:

  Crezi că poţi fi eficient şi cu dotări mai slabe? Asigură-te că este bine ceea ce faci şi împlineşte-ţi partea cu credincioşie. Va veni el şi succesul, la vremea lui. Fii sigur de acest lucru!

  Șamgar - oticul de mare randament - 2019. Crezi că poţi fi eficient şi cu dotări mai slabe? Asigură-te că este bine ceea ce faci şi împlineşte-ţi partea cu credincioşie. Va veni el şi succesul, la vremea lui. Fii sigur de acest lucru!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...