Articolul precedentDoar cu o zi înainte
  Articolul următorManiere regale

  Debora – judecătoare și prorociță

  În vremea aceea judecător în Israel era Debora, prorocită, nevasta lui Lapidot. Judecători 4:4

  Facem cunoştinţă cu o nouă situaţie ieşită din comun. Ne-am obişnuit cu eliberatori, bărbaţi viteji şi curajoşi, dar iată unul care strică ordinea. Este vorba despre Debora, nevasta lui Lapidot. Nu ştim mare lucru despre Lapidot, decât că avea o nevastă vrednică, pe care concetăţenii au învestit-o drept judecătoare. Probabil cea mai bună recomandare în vederea recunoaşterii competenţelor ei în rezolvarea treburilor publice a fost darul prorociei.

  Faptul de a avea clarviziune asupra mersului evenimentelor a fost lin evident ascendent asupra bărbaţilor care ar fi candidat la funcţia supremă în stat. La rândul ei, Debora nu se prea avânta să-şi facă singură publicitate sau să culeagă laudele oamenilor.

  Judecătoare şi prorociţă era deja foarte mult pentru o femeie din vremea aceea, dar a fi şi comandant militar părea o imposibilitate. Insă mersul evenimentelor determină adesea întâmplări şi situaţii la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată.

  Caracterul Deborei are un element de excelenţă prin aceea că, deşi are la îndemână toate pârghiile pentru a controla întreaga situaţie, ea alege să delege responsabilităţile şi să împartă lauda cu Barac si Iaela.

  Cântarea Deborei aduce noi elemente de modestie şi nobleţe din caracterul ei. Ea are grijă să laude căpeteniile lui Israel şi poporul ascultător de Domnul şi gata de luptă. Cât despre faptele proprii, îi lasă pe alţii să vorbească.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi identifica şi recunoaşte meritele unei femei de mare curaj şi competenţă din jurul tău? Poate că nu i-a spus nimeni de mult un cuvânt de apreciere şi încurajare. Îi poţi face o surpriză plăcută.

  Debora - judecătoare și prorociță - 2019. Poţi identifica şi recunoaşte meritele unei femei de mare curaj şi competenţă din jurul tău? Poate că nu i-a spus nimeni de mult un cuvânt de apreciere şi încurajare. Îi poţi face o surpriză plăcută.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...