Debora – judecătoare și prorociță

În vremea aceea judecător în Israel era Debora, prorocită, nevasta lui Lapidot. Judecători 4:4

Facem cunoştinţă cu o nouă situaţie ieşită din comun. Ne-am obişnuit cu eliberatori, bărbaţi viteji şi curajoşi, dar iată unul care strică ordinea. Este vorba despre Debora, nevasta lui Lapidot. Nu ştim mare lucru despre Lapidot, decât că avea o nevastă vrednică, pe care concetăţenii au învestit-o drept judecătoare. Probabil cea mai bună recomandare în vederea recunoaşterii competenţelor ei în rezolvarea treburilor publice a fost darul prorociei.

Faptul de a avea clarviziune asupra mersului evenimentelor a fost lin evident ascendent asupra bărbaţilor care ar fi candidat la funcţia supremă în stat. La rândul ei, Debora nu se prea avânta să-şi facă singură publicitate sau să culeagă laudele oamenilor.

Judecătoare şi prorociţă era deja foarte mult pentru o femeie din vremea aceea, dar a fi şi comandant militar părea o imposibilitate. Insă mersul evenimentelor determină adesea întâmplări şi situaţii la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată.

De același autor

Caracterul Deborei are un element de excelenţă prin aceea că, deşi are la îndemână toate pârghiile pentru a controla întreaga situaţie, ea alege să delege responsabilităţile şi să împartă lauda cu Barac si Iaela.

Cântarea Deborei aduce noi elemente de modestie şi nobleţe din caracterul ei. Ea are grijă să laude căpeteniile lui Israel şi poporul ascultător de Domnul şi gata de luptă. Cât despre faptele proprii, îi lasă pe alţii să vorbească.

Succesul la un pas de tine:

Poţi identifica şi recunoaşte meritele unei femei de mare curaj şi competenţă din jurul tău? Poate că nu i-a spus nimeni de mult un cuvânt de apreciere şi încurajare. Îi poţi face o surpriză plăcută.

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Debora - judecătoare și prorociță - 2019. În vremea aceea judecător în Israel era Debora, prorocită, nevasta lui Lapidot. Judecători 4:4 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.