Articolul precedentCostumul negru
  Articolul următorOglinda

  Iaela – mărinimie și cruzime

  El i-a zis: „Dă-mi, te rog, puţină apă să beau, căci mi-e sete.” Ea a deschis burduful cu lapte, i-a dat să bea şi l-a acoperit. Judecători 4:19

  Este destul de greu de explicat coexistenţa a două trăsături diametral opuse în acelaşi caracter şi în acelaşi timp. Acest lucru ne demonstrează capacitatea spiritului uman de a trăi concomitent sentimente contradictorii. Este vorba despre Iaela, o femeie din Israel, care a avut o contribuţie însemnată în victoria lui Barac şi a Deborei asupra lui Sisera, conducătorul oştirii lui Iabin, asupritorul lui Israel.

  Ajuns în apropierea cortului Iaelei, Sisera a cerut puţină apă.

  Plină de mărinimie, femeia a deschis burduful cu lapte şi i-a dat să bea. Mai mult decât atât, l-a ascuns în cort şi l-a acoperit. Crezându-se printre prieteni şi în siguranţă, Sisera, rupt de oboseală, a adormit buştean. Nu avea să se mai trezească niciodată, deoarece vrednica femeie l-a ţintuit locului cu un ţăruş în tâmplă.

  Acest tratament administrat lui Sisera ne aduce aminte de modul în care sunt trataţi adesea delincvenţii răniţi cu ocazia arestării. Ei sunt duşi de urgenţă la spital, iar după ce au fost îngrijiţi şi vindecaţi, sunt judecaţi şi condamnaţi. Aflaţi în temniţă, aceştia nu sunt supuşi pedepsei dacă sănătatea nu le permite acest lucru.

  Probabil că Iaela gândea la fel. Dacă vrăjmaşul era în nevoie, tradiţia locului spunea că el trebuia ajutat, dar acest fapt nu-i schimba statutul. Sisera era totuşi asupritorul poporului ei. Ca om, Iaela i-a dat lui Sisera să bea lapte şi l-a ascuns de urmăritori. Ca vrăjmaş, a pus mâna pe un ţăruş şi pe un ciocan şi i-a aplicat pedeapsa capitală. Era doar vreme de război şi prima lege a războiului este să lichidezi cât mai mulţi duşmani şi cât mai importanţi.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum reuşeşti să împaci dreptatea cauzei în care crezi cu demnitatea personală a duşmanilor ei! Trebuie să găseşti o soluţie, pentru că aceasta există!

  Iaela - mărinimie și cruzime - 2019. Cum reuşeşti să împaci dreptatea cauzei în care crezi cu demnitatea personală a duşmanilor ei! Trebuie să găseşti o soluţie, pentru că aceasta există!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...