Articolul precedentSă nu abandonezi niciodată!
  Articolul următorPitcairn

  Ghedeon – trimitere și putere

  Domnul S-a uitat ia el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” Judecători 6;14

  Este semnificativ faptul că, venind la Ghedeon, îngerul Domnului i-a adresat un salut care a intrat în circuitul vorbelor mari: „Domnul este cu tine, viteazule!” Prin aceste cuvinte. Dumnezeu urmărea să-i întărească acestuia convingerea chemării personale.

  Ghedeon era prea speriat de numărul şi de răutatea năvălitorilor pentru a îndrăzni să creadă că el ar putea avea vreo contribuţie oarecare la ieşirea din criză. El se obişnuise cu filosofia supravieţuirii şi se mulţumea să se ascundă şi să evite confruntarea şi pericolele.

  În faţa provocării din partea îngerului, Ghedeon se scuză cu familia sa, care este cea mai neînsemnată, iar el este cel mai mic. Dar Dumnezeu dăduse deja răspunsul la această obiecţie. „Oare nu te trimit Eu?” spusese El. Această întrebare retorică ar fi trebuit să fie suficientă pentru a-i da curaj lui Ghedeon să se pună pe treabă.

  Ghedeon avea o structură sufletească ce nu-i permitea să se înflăcăreze prea repede. El avea nevoie de timp ca să-şi facă avântul necesar marilor victorii. Dumnezeu însă nu l-a părăsit în tot acest proces al devenirii. Ghedeon a cerut o serie întreagă de semne din partea lui Dumnezeu pentru a se asigura de valoarea trimiterii şi a călăuzirii Sale.

  Încet, dar sigur, Ghedeon începea să prindă curaj. Aşa că s-a apucat de reforme imediate; mai timide şi mai pe ascuns la început, dar cu timpul a trecut şi la fapte de mare amploare. El a început să aprecieze şi să folosească puterea chemării şi a trimiterii care vine de la Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum depăşeşti momentele de timiditate şi de neîncredere! Privind la tine, poţi să te descurajezi, aşa că priveşte spre Dumnezeu!

  Ghedeon - trimitere și putere - 2019. Cum depăşeşti momentele de timiditate şi de neîncredere! Privind la tine, poţi să te descurajezi, aşa că priveşte spre Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...