Articolul precedentSă nu abandonezi niciodată!
  Articolul următorPitcairn

  Ghedeon – trimitere și putere

  Domnul S-a uitat ia el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” Judecători 6;14

  Este semnificativ faptul că, venind la Ghedeon, îngerul Domnului i-a adresat un salut care a intrat în circuitul vorbelor mari: „Domnul este cu tine, viteazule!” Prin aceste cuvinte. Dumnezeu urmărea să-i întărească acestuia convingerea chemării personale.

  Ghedeon era prea speriat de numărul şi de răutatea năvălitorilor pentru a îndrăzni să creadă că el ar putea avea vreo contribuţie oarecare la ieşirea din criză. El se obişnuise cu filosofia supravieţuirii şi se mulţumea să se ascundă şi să evite confruntarea şi pericolele.

  În faţa provocării din partea îngerului, Ghedeon se scuză cu familia sa, care este cea mai neînsemnată, iar el este cel mai mic. Dar Dumnezeu dăduse deja răspunsul la această obiecţie. „Oare nu te trimit Eu?” spusese El. Această întrebare retorică ar fi trebuit să fie suficientă pentru a-i da curaj lui Ghedeon să se pună pe treabă.

  Ghedeon avea o structură sufletească ce nu-i permitea să se înflăcăreze prea repede. El avea nevoie de timp ca să-şi facă avântul necesar marilor victorii. Dumnezeu însă nu l-a părăsit în tot acest proces al devenirii. Ghedeon a cerut o serie întreagă de semne din partea lui Dumnezeu pentru a se asigura de valoarea trimiterii şi a călăuzirii Sale.

  Încet, dar sigur, Ghedeon începea să prindă curaj. Aşa că s-a apucat de reforme imediate; mai timide şi mai pe ascuns la început, dar cu timpul a trecut şi la fapte de mare amploare. El a început să aprecieze şi să folosească puterea chemării şi a trimiterii care vine de la Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum depăşeşti momentele de timiditate şi de neîncredere! Privind la tine, poţi să te descurajezi, aşa că priveşte spre Dumnezeu!

  Ghedeon - trimitere și putere - 2019. Cum depăşeşti momentele de timiditate şi de neîncredere! Privind la tine, poţi să te descurajezi, aşa că priveşte spre Dumnezeu!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...