Articolul precedentSă nu abandonezi niciodată!
  Articolul următorPitcairn

  Ghedeon – trimitere și putere

  Domnul S-a uitat ia el şi a zis: „Du-te cu puterea aceasta pe care o ai şi izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” Judecători 6;14

  Este semnificativ faptul că, venind la Ghedeon, îngerul Domnului i-a adresat un salut care a intrat în circuitul vorbelor mari: „Domnul este cu tine, viteazule!” Prin aceste cuvinte. Dumnezeu urmărea să-i întărească acestuia convingerea chemării personale.

  Ghedeon era prea speriat de numărul şi de răutatea năvălitorilor pentru a îndrăzni să creadă că el ar putea avea vreo contribuţie oarecare la ieşirea din criză. El se obişnuise cu filosofia supravieţuirii şi se mulţumea să se ascundă şi să evite confruntarea şi pericolele.

  În faţa provocării din partea îngerului, Ghedeon se scuză cu familia sa, care este cea mai neînsemnată, iar el este cel mai mic. Dar Dumnezeu dăduse deja răspunsul la această obiecţie. „Oare nu te trimit Eu?” spusese El. Această întrebare retorică ar fi trebuit să fie suficientă pentru a-i da curaj lui Ghedeon să se pună pe treabă.

  Ghedeon avea o structură sufletească ce nu-i permitea să se înflăcăreze prea repede. El avea nevoie de timp ca să-şi facă avântul necesar marilor victorii. Dumnezeu însă nu l-a părăsit în tot acest proces al devenirii. Ghedeon a cerut o serie întreagă de semne din partea lui Dumnezeu pentru a se asigura de valoarea trimiterii şi a călăuzirii Sale.

  Încet, dar sigur, Ghedeon începea să prindă curaj. Aşa că s-a apucat de reforme imediate; mai timide şi mai pe ascuns la început, dar cu timpul a trecut şi la fapte de mare amploare. El a început să aprecieze şi să folosească puterea chemării şi a trimiterii care vine de la Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum depăşeşti momentele de timiditate şi de neîncredere! Privind la tine, poţi să te descurajezi, aşa că priveşte spre Dumnezeu!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...