Articolul precedentDumnezeu Se îngrijește de tine!
  Articolul următorSequoia

  Ghedeon – reformă și prevedere

  Ghedeon a luat zece oameni dintre slujitorii lui şi a făcut ce spusese Domnul, dar fiindcă se temea de casa tatălui său şi de oamenii din cetate, a făcut lucrul acesta noaptea, nu ziua. Judecători 6:27

  Înainte de a-l elibera pe Israel de sub dominaţia străină, trebuia făcută o reformă internă. De fapt, starea de decădere religioasă şi morală era motivul slăbiciunii în faţa popoarelor din jur. Ne putem da seama de seriozitatea lucrurilor atunci când ne gândim la reacţia oamenilor din cetate care, sculându-se dimineaţa şi constatând că altarul lui Baal fusese dărâmat, au cerut pedeapsa cu moartea pentru cel care săvârşise fapta. Mintea lor era atât de înstrăinată de Dumnezeu, încât nu mai puteau face distincţie între bine şi rău. Obiceiurile lor idolatre ajunseseră aşa de înrădăcinate, încât reforma lui Ghedeon i-a iritat cumplit.

  Este interesantă intervenţia tatălui lui Ghedeon, care încearcă să le activeze oamenilor răsculaţi mintea sănătoasă, provocându-i să-l lase pe Baal să se apere singur, dacă tot era dumnezeu. Subit, interesul oamenilor pentru acest subiect încetează, deoarece năvălitorii se pregă-i eau să vină din nou, şi ei trebuiau să fugă.

  Reforma lui Ghedeon este făcută noaptea. El ştia ce trebuie făcut, dar s-a temut de reacţia oamenilor. Probabil că şocul unei mişcări energice din partea lui Ghedeon l-ar fi scutit de neplăceri, dar el alege discreţia şi se poartă prevăzător. Încearcă linia de minimă rezistenţă, căutând efecte maxime cu pierderi minime. Pentru acest stadiu, măsura este bună. Confruntarea deschisă nu putea fi evitată prea mult timp, dar până la ea, discreţia era necesară.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi aprecia întotdeauna nivelul de prevedere de care ai nevoie? Paşii mici şi siguri sunt de preferat în locul celor mari şi greşiţi. Păşeşte bine şi mergi sănătos!

  Ghedeon - reformă și prevedere - 2019. Poţi aprecia întotdeauna nivelul de prevedere de care ai nevoie? Paşii mici şi siguri sunt de preferat în locul celor mari şi greşiţi. Păşeşte bine şi mergi sănătos!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...