Articolul precedentDumnezeu Se îngrijește de tine!
  Articolul următorSequoia

  Ghedeon – reformă și prevedere

  Ghedeon a luat zece oameni dintre slujitorii lui şi a făcut ce spusese Domnul, dar fiindcă se temea de casa tatălui său şi de oamenii din cetate, a făcut lucrul acesta noaptea, nu ziua. Judecători 6:27

  Înainte de a-l elibera pe Israel de sub dominaţia străină, trebuia făcută o reformă internă. De fapt, starea de decădere religioasă şi morală era motivul slăbiciunii în faţa popoarelor din jur. Ne putem da seama de seriozitatea lucrurilor atunci când ne gândim la reacţia oamenilor din cetate care, sculându-se dimineaţa şi constatând că altarul lui Baal fusese dărâmat, au cerut pedeapsa cu moartea pentru cel care săvârşise fapta. Mintea lor era atât de înstrăinată de Dumnezeu, încât nu mai puteau face distincţie între bine şi rău. Obiceiurile lor idolatre ajunseseră aşa de înrădăcinate, încât reforma lui Ghedeon i-a iritat cumplit.

  Este interesantă intervenţia tatălui lui Ghedeon, care încearcă să le activeze oamenilor răsculaţi mintea sănătoasă, provocându-i să-l lase pe Baal să se apere singur, dacă tot era dumnezeu. Subit, interesul oamenilor pentru acest subiect încetează, deoarece năvălitorii se pregă-i eau să vină din nou, şi ei trebuiau să fugă.

  Reforma lui Ghedeon este făcută noaptea. El ştia ce trebuie făcut, dar s-a temut de reacţia oamenilor. Probabil că şocul unei mişcări energice din partea lui Ghedeon l-ar fi scutit de neplăceri, dar el alege discreţia şi se poartă prevăzător. Încearcă linia de minimă rezistenţă, căutând efecte maxime cu pierderi minime. Pentru acest stadiu, măsura este bună. Confruntarea deschisă nu putea fi evitată prea mult timp, dar până la ea, discreţia era necesară.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi aprecia întotdeauna nivelul de prevedere de care ai nevoie? Paşii mici şi siguri sunt de preferat în locul celor mari şi greşiţi. Păşeşte bine şi mergi sănătos!

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...