Articolul precedentPatru roți pentru dulap
  Articolul următorBicicleta

  Ghedeon – rămășița eficientă

  Cele trei cete au sunat din trâmbiţă şi au spart urcioarele; au apucat făcliile cu mâna stângă şi trâmbiţele cu mâna dreaptă ca să sune şi au strigat: „Sabia Domnului şi a lui Ghedeon!” Judecători 7:20

  Momentul de strălucire al vieţii lui Ghedeon a fost ziua în care, cu trei sute de viteji, el a înfrânt confederaţia fiilor Răsăritului. De fapt, această zi era o noapte.

  Este interesantă tactica urmată de Ghedeon. După ce s-a asigurat că până şi duşmanii cred în biruinţa Domnului şi a sa, el şi-a echipat oamenii cu făclii, urcioare şi trâmbiţe. Acest armament neconvenţional avea să fie de mare efect. Ghedeon le-a cerut celor trei cete de câte o sută să-l urmeze şi să facă ceea ce îl vor vedea pe el făcând.

  Ceea ce a dat izbândă aleşilor lui Ghedeon a fost intervenţia lui Dumnezeu. Efectul făcliilor şi al trâmbiţelor, combinat cu acela al strigătelor de luptă, a creat aşa de mare confuzie în tabăra năvălitorilor, încât aceştia s-au omorât unii pe alţii, iar supravieţuitorii au fugit care încotro.

  Avem în acest pasaj al istoriei sfinte un model de eficienţă a rămăşiţei. Forţa ei nu constă în mijloacele clasice de confruntare. Numărul şi dotările de luptă o dezavantajează, dar puterea rămăşiţei vine de la Dumnezeu. Această putere se manifestă însă numai prin intermediul actelor de curaj şi devotament. Atunci când oamenii rămăşiţei acţionează, Dumnezeu este acolo pentru a le oferi biruinţa.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!

  Ghedeon - rămășița eficientă - 2019. Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...