Articolul precedentPatru roți pentru dulap
  Articolul următorBicicleta

  Ghedeon – rămășița eficientă

  Cele trei cete au sunat din trâmbiţă şi au spart urcioarele; au apucat făcliile cu mâna stângă şi trâmbiţele cu mâna dreaptă ca să sune şi au strigat: „Sabia Domnului şi a lui Ghedeon!” Judecători 7:20

  Momentul de strălucire al vieţii lui Ghedeon a fost ziua în care, cu trei sute de viteji, el a înfrânt confederaţia fiilor Răsăritului. De fapt, această zi era o noapte.

  Este interesantă tactica urmată de Ghedeon. După ce s-a asigurat că până şi duşmanii cred în biruinţa Domnului şi a sa, el şi-a echipat oamenii cu făclii, urcioare şi trâmbiţe. Acest armament neconvenţional avea să fie de mare efect. Ghedeon le-a cerut celor trei cete de câte o sută să-l urmeze şi să facă ceea ce îl vor vedea pe el făcând.

  Ceea ce a dat izbândă aleşilor lui Ghedeon a fost intervenţia lui Dumnezeu. Efectul făcliilor şi al trâmbiţelor, combinat cu acela al strigătelor de luptă, a creat aşa de mare confuzie în tabăra năvălitorilor, încât aceştia s-au omorât unii pe alţii, iar supravieţuitorii au fugit care încotro.

  Avem în acest pasaj al istoriei sfinte un model de eficienţă a rămăşiţei. Forţa ei nu constă în mijloacele clasice de confruntare. Numărul şi dotările de luptă o dezavantajează, dar puterea rămăşiţei vine de la Dumnezeu. Această putere se manifestă însă numai prin intermediul actelor de curaj şi devotament. Atunci când oamenii rămăşiţei acţionează, Dumnezeu este acolo pentru a le oferi biruinţa.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!

  Ghedeon - rămășița eficientă - 2019. Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...