Ghedeon – rămășița eficientă

Cele trei cete au sunat din trâmbiţă şi au spart urcioarele; au apucat făcliile cu mâna stângă şi trâmbiţele cu mâna dreaptă ca să sune şi au strigat: „Sabia Domnului şi a lui Ghedeon!” Judecători 7:20

Momentul de strălucire al vieţii lui Ghedeon a fost ziua în care, cu trei sute de viteji, el a înfrânt confederaţia fiilor Răsăritului. De fapt, această zi era o noapte.

Este interesantă tactica urmată de Ghedeon. După ce s-a asigurat că până şi duşmanii cred în biruinţa Domnului şi a sa, el şi-a echipat oamenii cu făclii, urcioare şi trâmbiţe. Acest armament neconvenţional avea să fie de mare efect. Ghedeon le-a cerut celor trei cete de câte o sută să-l urmeze şi să facă ceea ce îl vor vedea pe el făcând.

De același autor

Ceea ce a dat izbândă aleşilor lui Ghedeon a fost intervenţia lui Dumnezeu. Efectul făcliilor şi al trâmbiţelor, combinat cu acela al strigătelor de luptă, a creat aşa de mare confuzie în tabăra năvălitorilor, încât aceştia s-au omorât unii pe alţii, iar supravieţuitorii au fugit care încotro.

Avem în acest pasaj al istoriei sfinte un model de eficienţă a rămăşiţei. Forţa ei nu constă în mijloacele clasice de confruntare. Numărul şi dotările de luptă o dezavantajează, dar puterea rămăşiţei vine de la Dumnezeu. Această putere se manifestă însă numai prin intermediul actelor de curaj şi devotament. Atunci când oamenii rămăşiţei acţionează, Dumnezeu este acolo pentru a le oferi biruinţa.

Succesul la un pas de tine:

Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ghedeon - rămășița eficientă - 2019. Ai putea găsi argumente în favoarea celor puţini? Calitatea vieţii lor şi faptul de a sta pentru adevăr şi dreptate sunt argumente suficiente. Curaj şi mergi mai departe! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.