Ghedeon – tact și modestie

  Ghedeon le-a răspuns: „Ce-am făcut eu pe lângă voi? Oare nu face mai mult culesul ciorchinelor rămase în via lui Efraim decât culesul întregii vii a lui Abiezer?” Judecători 8:2

  Spre fericirea efraimiţilor, Ghedeon a fost un om blând şi instaurator de pace. Atunci când aceştia i-au reproşat că nu au fost chemaţi să participe la lupta de eliberare, Ghedeon a dovedit tact şi modestie. El a scos în evidenţă contribuţia lor la biruinţă şi a spus cuvinte de apreciere la adresa întregii seminţii. Numai roadele rămase în urma culegătorilor din via lui Efraim însemnau mai mult decât toată via lui Abiezer, adică a familiei lui Ghedeon.

  Acest episod scoate în evidenţă calităţile reale de negociator ale lui Ghedeon. El nu se grăbeşte să se justifice sau să acuze pe cineva. El caută efectiv motive de mulţumire şi apreciere reală, şi atunci când acestea sunt exprimate, efectul este imediat. Ceea ce afirmă Ghedeon nu sunt laude ieftine şi nici linguşire jenantă, ci cuvinte pline de tact şi adevăr. Este suficient să privească lucrurile din perspectiva pozitivă, şi Ghedeon găseşte cele mai bune argumente pentru pace şi prietenie.

  Multe pierderi ar fi evitate, multe zile de amărăciune şi nemulţumire ar putea fi scurtate, dacă tactul şi modestia lui Ghedeon ar fi mai bine înţelese şi aplicate. Dincolo de structura sa de personalitate liniştită şi împăciuitoare, Ghedeon dovedeşte un caracter de excepţie. Toate acestea se înrădăcinează într-o experienţă cu Dumnezeu de cea mai bună calitate.

  Succesul la un pas de tine:

  Tactul îţi va aduce mai multă linişte sufletească decât graba fără rost. Ai răbdare şi continuă să cauţi soluţii în direcţia păcii, dacă acest lucru este posibil!

  Ghedeon - tact și modestie - 2019. Tactul îţi va aduce mai multă linişte sufletească decât graba fără rost. Ai răbdare şi continuă să cauţi soluţii în direcţia păcii, dacă acest lucru este posibil!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...