Ghedeon – tact și modestie

  Ghedeon le-a răspuns: „Ce-am făcut eu pe lângă voi? Oare nu face mai mult culesul ciorchinelor rămase în via lui Efraim decât culesul întregii vii a lui Abiezer?” Judecători 8:2

  Spre fericirea efraimiţilor, Ghedeon a fost un om blând şi instaurator de pace. Atunci când aceştia i-au reproşat că nu au fost chemaţi să participe la lupta de eliberare, Ghedeon a dovedit tact şi modestie. El a scos în evidenţă contribuţia lor la biruinţă şi a spus cuvinte de apreciere la adresa întregii seminţii. Numai roadele rămase în urma culegătorilor din via lui Efraim însemnau mai mult decât toată via lui Abiezer, adică a familiei lui Ghedeon.

  Acest episod scoate în evidenţă calităţile reale de negociator ale lui Ghedeon. El nu se grăbeşte să se justifice sau să acuze pe cineva. El caută efectiv motive de mulţumire şi apreciere reală, şi atunci când acestea sunt exprimate, efectul este imediat. Ceea ce afirmă Ghedeon nu sunt laude ieftine şi nici linguşire jenantă, ci cuvinte pline de tact şi adevăr. Este suficient să privească lucrurile din perspectiva pozitivă, şi Ghedeon găseşte cele mai bune argumente pentru pace şi prietenie.

  Multe pierderi ar fi evitate, multe zile de amărăciune şi nemulţumire ar putea fi scurtate, dacă tactul şi modestia lui Ghedeon ar fi mai bine înţelese şi aplicate. Dincolo de structura sa de personalitate liniştită şi împăciuitoare, Ghedeon dovedeşte un caracter de excepţie. Toate acestea se înrădăcinează într-o experienţă cu Dumnezeu de cea mai bună calitate.

  Succesul la un pas de tine:

  Tactul îţi va aduce mai multă linişte sufletească decât graba fără rost. Ai răbdare şi continuă să cauţi soluţii în direcţia păcii, dacă acest lucru este posibil!

  Ghedeon - tact și modestie - 2019. Tactul îţi va aduce mai multă linişte sufletească decât graba fără rost. Ai răbdare şi continuă să cauţi soluţii în direcţia păcii, dacă acest lucru este posibil!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...