Articolul precedentUn vis din copilărie
  Articolul următorPe clapele mulțumirii

  Abimelec – impostură cifrată

  Şi spinul a răspuns copacilor: „Dacă în adevăr vreţi să mă ungeţi ca împărat al vostru, veniţi şi adăpostiţi-vă sub umbra mea; altfel, să iasă un foc din spin şi să mistuie cedrii Libanului.” Judecători 9:15

  Istoria care a urmat după Ghedeon este plină de violenţă şi tristeţe.

  Abimelec, unul dintre fiii lui cu o femeie din Sihem, a pus la cale o mişelie împreună cu locuitorii Sihemului şi i-a omorât în masă pe toţi cei şaptezeci de fraţi de la alte mame. El dorea să rămână singurul succesor la conducerea lui Israel. Numai Iotam, cel mai tânăr dintre ei, a scăpat cu viaţă.

  Probabil că acest mod de a rezolva succesiunea era obişnuit pentru popoarele din Canaan, dar pentru Israel acest lucru era de o gravitate ieşită din comun.

  La încheierea vieţii lui Ghedeon, poporul i-a cerut să instaureze dinastia familiei sale, dar acest om de o calitate morală exemplară a refuzat, afirmând că numai Dumnezeu va trebui să domnească peste poporul Său. Dar foarte curând după moartea lui Ghedeon, Israel s-a întors la idolatrie. În acest context se produc faptele lui Abimelec.

  Iotam, singurul supravieţuitor al asasinatului politic în masă, foloseşte o parabolă pentru a descrie situaţia tragicomică în care se aflau locuitorii Sihemului lui Abimelec. Metafora spinului şi a cedrilor din Liban era o descriere fidelă a imposturii lui Abimelec. Umbra spinului a devenit proverbială din cauza inconsistenţei sale şi a neputinţei de a face faţă arşiţei zilei. În loc ca cedrii să ofere umbră altora, ei se refugiau la umbra spinului. Ce putea fi mai grăitor pentru situaţia jalnică în care se aflau aceşti oameni?

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi deosebi reproducerile ieftine aşezate în locul lucrurilor autentice? Dacă priveşti cu atenţie, vei fi scutit de păcăleli gratuite!

  Abimelec - impostură cifrată - 2019. Poţi deosebi reproducerile ieftine aşezate în locul lucrurilor autentice? Dacă priveşti cu atenţie, vei fi scutit de păcăleli gratuite!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...