Articolul precedentUn vis din copilărie
  Articolul următorPe clapele mulțumirii

  Abimelec – impostură cifrată

  Şi spinul a răspuns copacilor: „Dacă în adevăr vreţi să mă ungeţi ca împărat al vostru, veniţi şi adăpostiţi-vă sub umbra mea; altfel, să iasă un foc din spin şi să mistuie cedrii Libanului.” Judecători 9:15

  Istoria care a urmat după Ghedeon este plină de violenţă şi tristeţe.

  Abimelec, unul dintre fiii lui cu o femeie din Sihem, a pus la cale o mişelie împreună cu locuitorii Sihemului şi i-a omorât în masă pe toţi cei şaptezeci de fraţi de la alte mame. El dorea să rămână singurul succesor la conducerea lui Israel. Numai Iotam, cel mai tânăr dintre ei, a scăpat cu viaţă.

  Probabil că acest mod de a rezolva succesiunea era obişnuit pentru popoarele din Canaan, dar pentru Israel acest lucru era de o gravitate ieşită din comun.

  La încheierea vieţii lui Ghedeon, poporul i-a cerut să instaureze dinastia familiei sale, dar acest om de o calitate morală exemplară a refuzat, afirmând că numai Dumnezeu va trebui să domnească peste poporul Său. Dar foarte curând după moartea lui Ghedeon, Israel s-a întors la idolatrie. În acest context se produc faptele lui Abimelec.

  Iotam, singurul supravieţuitor al asasinatului politic în masă, foloseşte o parabolă pentru a descrie situaţia tragicomică în care se aflau locuitorii Sihemului lui Abimelec. Metafora spinului şi a cedrilor din Liban era o descriere fidelă a imposturii lui Abimelec. Umbra spinului a devenit proverbială din cauza inconsistenţei sale şi a neputinţei de a face faţă arşiţei zilei. În loc ca cedrii să ofere umbră altora, ei se refugiau la umbra spinului. Ce putea fi mai grăitor pentru situaţia jalnică în care se aflau aceşti oameni?

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi deosebi reproducerile ieftine aşezate în locul lucrurilor autentice? Dacă priveşti cu atenţie, vei fi scutit de păcăleli gratuite!

  Abimelec - impostură cifrată - 2019. Poţi deosebi reproducerile ieftine aşezate în locul lucrurilor autentice? Dacă priveşti cu atenţie, vei fi scutit de păcăleli gratuite!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...