Articolul precedentÎți este sete?
  Articolul următorAp adânci

  Abimelec – rutină ucigașă

  Abimelec a ajuns până la turn, l-a bătut şi s-a apropiat de uşa turnului ca să-i pună loc. Atunci o femeie a aruncat o piatră de râşniţă pe capul lui Abimelec şi i-a sfărâmat ţeasta capului. Judecători 9:52,53

  Când locuitorii Sihemului s-au răsculat împotriva lui Abimelec, acesta a adus ramuri din pădure, le-a îngrămădit în jurul locului unde aceştia se refugiaseră şi le-a dat foc. Prorocia din parabola lui Iotam a fost împlinită la literă. El spusese că, dacă cedrii Libanului s-au refugiat la umbra spinului, atunci un foc să iasă din spin şi să-i mistuie. Exact aşa s-a întâmplat.

  Cuprins de euforia succesului, Abimelec a pornit să cucerească Ia-beţul, o cetate care-i opunea rezistenţă. El a încercat să aplice aceeaşi tactică a incendierii turnului unde se refugiaseră oamenii cetăţii. Numai că, de această dată, Abimelec a avut o surpriză capitală. O femeie vigilentă din turn i-a aruncat o piatră de râşniţă în cap şi astfel şi-a găsit sfârşitul ruşinos acest viteaz de ocazie şi ocară.

  Rutina nu este un lucru bun. Unul dintre cele mai mari neajunsuri pe care le aduce este pierderea treptată a semnificaţiei originale. Prin repetare mecanică, oamenii uită curând ce au însemnat, la început, lucrurile pe care le fac. Rutina este de dorit doar pentru a da uşurinţă in săvârşirea lucrurilor bune, dar în niciun caz nu trebuie să fie o simplă repetare a celor din trecut. Fiecare situaţie din viaţă trebuie rezolvată după reţeta ei originală, şi nu după tipare vechi. Experienţele trecutului au valoare dacă învăţăm ceva din ele, dar dacă numai le repetăm, s-ar putea să ne doară capul. Necazul este că ne vom da seama prea târziu.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare!

  Abimelec - rutină ucigașă - 2019. Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...