Articolul precedentÎți este sete?
  Articolul următorAp adânci

  Abimelec – rutină ucigașă

  Abimelec a ajuns până la turn, l-a bătut şi s-a apropiat de uşa turnului ca să-i pună loc. Atunci o femeie a aruncat o piatră de râşniţă pe capul lui Abimelec şi i-a sfărâmat ţeasta capului. Judecători 9:52,53

  Când locuitorii Sihemului s-au răsculat împotriva lui Abimelec, acesta a adus ramuri din pădure, le-a îngrămădit în jurul locului unde aceştia se refugiaseră şi le-a dat foc. Prorocia din parabola lui Iotam a fost împlinită la literă. El spusese că, dacă cedrii Libanului s-au refugiat la umbra spinului, atunci un foc să iasă din spin şi să-i mistuie. Exact aşa s-a întâmplat.

  Cuprins de euforia succesului, Abimelec a pornit să cucerească Ia-beţul, o cetate care-i opunea rezistenţă. El a încercat să aplice aceeaşi tactică a incendierii turnului unde se refugiaseră oamenii cetăţii. Numai că, de această dată, Abimelec a avut o surpriză capitală. O femeie vigilentă din turn i-a aruncat o piatră de râşniţă în cap şi astfel şi-a găsit sfârşitul ruşinos acest viteaz de ocazie şi ocară.

  Rutina nu este un lucru bun. Unul dintre cele mai mari neajunsuri pe care le aduce este pierderea treptată a semnificaţiei originale. Prin repetare mecanică, oamenii uită curând ce au însemnat, la început, lucrurile pe care le fac. Rutina este de dorit doar pentru a da uşurinţă in săvârşirea lucrurilor bune, dar în niciun caz nu trebuie să fie o simplă repetare a celor din trecut. Fiecare situaţie din viaţă trebuie rezolvată după reţeta ei originală, şi nu după tipare vechi. Experienţele trecutului au valoare dacă învăţăm ceva din ele, dar dacă numai le repetăm, s-ar putea să ne doară capul. Necazul este că ne vom da seama prea târziu.

  Succesul la un pas de tine:

  Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare!

  Abimelec - rutină ucigașă - 2019. Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...