Abimelec – rutină ucigașă

Abimelec a ajuns până la turn, l-a bătut şi s-a apropiat de uşa turnului ca să-i pună loc. Atunci o femeie a aruncat o piatră de râşniţă pe capul lui Abimelec şi i-a sfărâmat ţeasta capului. Judecători 9:52,53

Când locuitorii Sihemului s-au răsculat împotriva lui Abimelec, acesta a adus ramuri din pădure, le-a îngrămădit în jurul locului unde aceştia se refugiaseră şi le-a dat foc. Prorocia din parabola lui Iotam a fost împlinită la literă. El spusese că, dacă cedrii Libanului s-au refugiat la umbra spinului, atunci un foc să iasă din spin şi să-i mistuie. Exact aşa s-a întâmplat.

Cuprins de euforia succesului, Abimelec a pornit să cucerească Ia-beţul, o cetate care-i opunea rezistenţă. El a încercat să aplice aceeaşi tactică a incendierii turnului unde se refugiaseră oamenii cetăţii. Numai că, de această dată, Abimelec a avut o surpriză capitală. O femeie vigilentă din turn i-a aruncat o piatră de râşniţă în cap şi astfel şi-a găsit sfârşitul ruşinos acest viteaz de ocazie şi ocară.

De același autor

Rutina nu este un lucru bun. Unul dintre cele mai mari neajunsuri pe care le aduce este pierderea treptată a semnificaţiei originale. Prin repetare mecanică, oamenii uită curând ce au însemnat, la început, lucrurile pe care le fac. Rutina este de dorit doar pentru a da uşurinţă in săvârşirea lucrurilor bune, dar în niciun caz nu trebuie să fie o simplă repetare a celor din trecut. Fiecare situaţie din viaţă trebuie rezolvată după reţeta ei originală, şi nu după tipare vechi. Experienţele trecutului au valoare dacă învăţăm ceva din ele, dar dacă numai le repetăm, s-ar putea să ne doară capul. Necazul este că ne vom da seama prea târziu.

Succesul la un pas de tine:

Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Abimelec - rutină ucigașă - 2019. Ce ai învătat din reuşitele şi eşecurile din trecut? Nu te limita la un singur mod de a rezolva lucrurile. Biruieşte rutina şi la inovaţiile necesare! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.