Articolul precedentDumnezeu Își ține promisiunea
  Articolul următorCEI MAI BUNI ANTRENORI

  Tola – ani de stabilitate

  După Abimelec, s-a sculat Tola, fiul lui Pua, fiul lui Dodo, bărbat din Isahar, ca să izbăvească pe Israel; el locuia la Şamir, în muntele lui Efraim. Tola a fost judecător în Israel douăzeci şi trei de ani, apoi a murit şi a fost îngropat la Şamir. Judecători 10:1-2

  Nu avem niciun fel de apreciere sau evaluare a celor douăzeci şi trei de ani ai domniei lui Tola. Probabil că nimic important nu a avut loc în acest interval de timp. În tăcerea acestui raport istoric se ascunde o lecţie de mare valoare practică. Suntem curioşi să ştim cum a reuşit acest judecător să menţină lucrurile în ordine? In tot cursul acestor ani şi al următorilor încă douăzeci şi doi, sub Iair, idolatria a fost ţinută la distanţă. Aceasta înseamnă că Tola a făcut ceva foarte bun pentru a păstra calitatea vieţii religioase a lui Israel.

  Ştim din practică faptul că poporul se plictiseşte repede şi caută imediat ceva cu care să-şi umple timpul. Tola nu a lăsat lucrurile să ajungă atât de departe. El s-a gândit ce lucruri şi programe noi să mai dezvolte, pentru a împlini nevoia de creştere a poporului.

  Timpul de linişte din decursul domniei lui Tola a fost un timp de dezvoltare şi prosperitate. El a făcut ca viaţa zilnică a poporului să aibă sens. A oferit satisfacţii pentru cei harnici şi a încurajat pe cât mai mulţi să fie activi şi folositori. Munca zilnică poate fi o bună recompensă pentru ea însăşi, iar pe deasupra aduce bogăţie şi bunăstare. Cu siguranţă că Tola a acordat atenţie şi sărbătorilor, pe care le-a făcut adevărate ocazii de bucurie, descătuşare şi refacere. Echilibrul dintre muncă şi odihnă este unul din cele mai simple, dar eficiente secrete ale reuşitei.

  Succesul la un pas de tine:

  Cum depăşeşti blazarea şi rutina, care ar putea aduce plictiseală? Dacă eşti creativ, apucă-te de treabă, dacă nu eşti creativ, caută un colaborator creativ şi formează o echipă!

  Tola - ani de stabilitate - 2019. Cum depăşeşti blazarea şi rutina, care ar putea aduce plictiseală? Dacă eşti creativ, apucă-te de treabă, dacă nu eşti creativ, caută un colaborator creativ şi formează o echipă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...