Articolul precedentCamera încuiată
  Articolul următorPe aripi de vultur

  Iefta – renegatul valoros

  Iefta a răspuns bătrânilor Galaadului: „Nu m-aţi urât voi şi nu m-aţi izgonit voi din casa tatălui meu? Pentru ce veniţi la mine acum când sunteţi în strâmtorare?”Judecători 11:7

  Cu mai mult timp în urmă, Iefta fusese considerat persoană indezirabilă şi a fost îndepărtat din mijlocul familiei sale, de către propriii fraţi. Este posibil ca motivul alungării să fi fost chiar calităţile sale vădite de bărbăţie şi curaj. Asemenea oameni sunt consideraţi adesea o ameninţare şi prezenţa lor este privită cu neîncredere şi suspiciune.

  S-a întâmplat că duşmanii s-au adunat şi au pornit război, şi nu era cine să le poată ţine piept. În momente ca acestea, un om viteaz ca Iefta ar fi fost de mare valoare, aşa că au mers să-l caute şi să-l aducă înapoi. Deşi reproşul lui a fost îndreptăţit, el nu s-a mulţumit doar să le dea o replică pregătită de mult, ci a înţeles că trebuie să acţioneze.

  În primul rând, Iefta încearcă să negocieze. El se dovedeşte a fi un foarte bun cunoscător al istoriei poporului său şi foloseşte detaliile necesare pentru a demonstra netemeinicia pretenţiilor teritoriale ale lui Amon. Cum acţiunea nu dă rezultate, Iefta trece cu succes la confruntare armată. Pentru mulţi ani, vrăjmaşii au trebuit să stea smeriţi în ţara lor şi să îl lase pe Israel în pace. Renegatul cel viteaz şi-a găsit valoarea şi s-a dovedit a fi de mare folos. Meritele sale au fost recunoscute şi serviciile sale, apreciate.

  Este de remarcat şi curajul bătrânilor din Galaad, care au putut trece peste greşelile trecutului şi, întorcându-se la Iefta, i-au acordat încrederea şi respectul pe care le merita. Astfel a fost bine şi pentru ei, şi pentru el.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi reveni asupra modului în care ai tratat o anumită persoană. Poate că cei lepădaţi au ajuns astfel tocmai pentru că erau de valoare. Ai curajul să revii!

  Iefta - renegatul valoros - 2019. Poţi reveni asupra modului în care ai tratat o anumită persoană. Poate că cei lepădaţi au ajuns astfel tocmai pentru că erau de valoare. Ai curajul să revii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...