Articolul precedentCamera încuiată
  Articolul următorPe aripi de vultur

  Iefta – renegatul valoros

  Iefta a răspuns bătrânilor Galaadului: „Nu m-aţi urât voi şi nu m-aţi izgonit voi din casa tatălui meu? Pentru ce veniţi la mine acum când sunteţi în strâmtorare?”Judecători 11:7

  Cu mai mult timp în urmă, Iefta fusese considerat persoană indezirabilă şi a fost îndepărtat din mijlocul familiei sale, de către propriii fraţi. Este posibil ca motivul alungării să fi fost chiar calităţile sale vădite de bărbăţie şi curaj. Asemenea oameni sunt consideraţi adesea o ameninţare şi prezenţa lor este privită cu neîncredere şi suspiciune.

  S-a întâmplat că duşmanii s-au adunat şi au pornit război, şi nu era cine să le poată ţine piept. În momente ca acestea, un om viteaz ca Iefta ar fi fost de mare valoare, aşa că au mers să-l caute şi să-l aducă înapoi. Deşi reproşul lui a fost îndreptăţit, el nu s-a mulţumit doar să le dea o replică pregătită de mult, ci a înţeles că trebuie să acţioneze.

  În primul rând, Iefta încearcă să negocieze. El se dovedeşte a fi un foarte bun cunoscător al istoriei poporului său şi foloseşte detaliile necesare pentru a demonstra netemeinicia pretenţiilor teritoriale ale lui Amon. Cum acţiunea nu dă rezultate, Iefta trece cu succes la confruntare armată. Pentru mulţi ani, vrăjmaşii au trebuit să stea smeriţi în ţara lor şi să îl lase pe Israel în pace. Renegatul cel viteaz şi-a găsit valoarea şi s-a dovedit a fi de mare folos. Meritele sale au fost recunoscute şi serviciile sale, apreciate.

  Este de remarcat şi curajul bătrânilor din Galaad, care au putut trece peste greşelile trecutului şi, întorcându-se la Iefta, i-au acordat încrederea şi respectul pe care le merita. Astfel a fost bine şi pentru ei, şi pentru el.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi reveni asupra modului în care ai tratat o anumită persoană. Poate că cei lepădaţi au ajuns astfel tocmai pentru că erau de valoare. Ai curajul să revii!

  Iefta - renegatul valoros - 2019. Poţi reveni asupra modului în care ai tratat o anumită persoană. Poate că cei lepădaţi au ajuns astfel tocmai pentru că erau de valoare. Ai curajul să revii!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...