Iefta – renegatul valoros

Iefta a răspuns bătrânilor Galaadului: „Nu m-aţi urât voi şi nu m-aţi izgonit voi din casa tatălui meu? Pentru ce veniţi la mine acum când sunteţi în strâmtorare?”Judecători 11:7

Cu mai mult timp în urmă, Iefta fusese considerat persoană indezirabilă şi a fost îndepărtat din mijlocul familiei sale, de către propriii fraţi. Este posibil ca motivul alungării să fi fost chiar calităţile sale vădite de bărbăţie şi curaj. Asemenea oameni sunt consideraţi adesea o ameninţare şi prezenţa lor este privită cu neîncredere şi suspiciune.

S-a întâmplat că duşmanii s-au adunat şi au pornit război, şi nu era cine să le poată ţine piept. În momente ca acestea, un om viteaz ca Iefta ar fi fost de mare valoare, aşa că au mers să-l caute şi să-l aducă înapoi. Deşi reproşul lui a fost îndreptăţit, el nu s-a mulţumit doar să le dea o replică pregătită de mult, ci a înţeles că trebuie să acţioneze.

De același autor

În primul rând, Iefta încearcă să negocieze. El se dovedeşte a fi un foarte bun cunoscător al istoriei poporului său şi foloseşte detaliile necesare pentru a demonstra netemeinicia pretenţiilor teritoriale ale lui Amon. Cum acţiunea nu dă rezultate, Iefta trece cu succes la confruntare armată. Pentru mulţi ani, vrăjmaşii au trebuit să stea smeriţi în ţara lor şi să îl lase pe Israel în pace. Renegatul cel viteaz şi-a găsit valoarea şi s-a dovedit a fi de mare folos. Meritele sale au fost recunoscute şi serviciile sale, apreciate.

Este de remarcat şi curajul bătrânilor din Galaad, care au putut trece peste greşelile trecutului şi, întorcându-se la Iefta, i-au acordat încrederea şi respectul pe care le merita. Astfel a fost bine şi pentru ei, şi pentru el.

Succesul la un pas de tine:

Poţi reveni asupra modului în care ai tratat o anumită persoană. Poate că cei lepădaţi au ajuns astfel tocmai pentru că erau de valoare. Ai curajul să revii!

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Iefta - renegatul valoros - 2019. Iefta a răspuns bătrânilor Galaadului: „Nu m-aţi urât voi şi nu m-aţi izgonit voi din casa tatălui meu? Pentru ce veniţi la mine acum când sunteţi în strâmtorare?”Judecători 11:7 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.